Persberichten van woensdagmorgen 10.02.1999
10:51 woensdag 10 februari 1999

Bert Peters 0591 662014 of 0653 238059

Assen, ongeval bromfiets
Kreeg een 16-jarige bromfietser uit Assen, rijdende over de Beilerstraat, geen voorrang van een 52-jarige automobilist uit Oosterwolde die uit een uitrit kwam rijden. De bromfietser kwam ten val als gevolg waarvan hij en zijn 17-jarige passagiere uit Assen gewond raakten. Zij werden met schaafwonden en pijnklachten overgebracht naar het WZA.

Gieten, dodelijk ongeval
Vanmorgen omstreeks 05.45 uur, reed de 42-jarige Albert Bloem uit Gieten, vermoedelijk als gevolg van de gladde weg, tegen een brugleuning op de weg tussen Bareveld en Gieten ter hoogte van Zandvoort. Hij raakte hierdoor bekneld waardoor hij door personeel van de brandweer uit de auto moest worden bevrijd. Als gevolgd van het ongeval liep hij zo zwaar letsel op dat hij ter plaatse overleed. Bloem was tot voor kort werkzaam bij de vrijwillige politie van Drenthe.

Nieuw-Buinen, Valse naam
Werd gisteravond een 26-jarige man uit Nieuw-Buinen gehoord in verband met het opgeven van een valse naam. Hij reed op 27 januari jl. over het Zuiderdiep in zijn woonplaats en werd toen gecontroleerd op het gebruik van alcoholhoudende drank. Hij bleek toen een promillage te hebben van 0,75 waarvoor hij een proces-verbaal kreeg. Hij gaf daarbij de naam van zijn broer op omdat jij kort daarvoor al twee keer was bekeurd door de Regiopolitie Groningen voor hetzelfde feit. Hij was bang zijn rijbewijs kwijt te raken. Hij kreeg nu een boete van f 120,- en een proces-verbaal op de juiste naam.

Hollandscheveld, diefstal wielen
Werd afgelopen maandag van een VW Golf TDI, die geparkeerd stond bij een garage aan de Riegshoogtendijk, de vier lichtmetalen velgen verwijderd alsmede de grill en koplamp. Een 23-jarigeman deed aangifte, de schade is nog niet bekend.

Hoogeveen, diefstal autoradio
Deed een Hoogeveener vanmorgen aangifte nadat hij had ontdekt dat uit zijn auto aan de Plecht de radio was weggenomen. Hoewel de achterklep niet was afgesloten werd toch de gehele achterruit er uit gehaald waarna de radio was weggenomen.

Nieuw-Amsterdam, brand in trein
Stonden gisteravond omstreeks 20.10 uur, politiemensen in hun auto te wachten voor de onbewaakte overweg aan de Zijweg richting Willemsoord, toen zij zagen dat onder de voorbijrijdende trein vuur te zien was. Onmiddellijk werd via de MKD contact gezocht met de NS waarna de trein stopte op het station in Nieuw-Amsterdam. Daar werd de brand geblust door de machinist en de conducteur. Oorzaak: nieuwe kunstoffen remschijven waren vast geslagen. De brandweer kwam nog even controleren of de brand inderdaad geblust was hetgeen het geval was. Nadat de remmen waren losgemaakt kon de machinist met de trein verder rijden. Vertragingstijd niet bekend.

Hoogeveen, woonwagen uitgebrand
Brak vannacht omstreeks 12.50 uur, brand uit in een woonwagen aan de Wanne. De brandweer kon niet voorkomen dat de wagen geheel uitbrandde. Tijdens het uitbreken van de brand was de 27-jarige bewoner afwezig. De oorzaak van de brand is (nog) niet bekend.

Snelheidscontroles
Werden gisteren tijdens de verschillende snelheidscontroles ruim 400 bestuurders bekeurd voor het te snel rijden. De Buizerdlaan in Hoogeveen, het Krakeel te Noordscheschut, Stationsstraat in Eext en Hunzeweg in Zuidlaren waren onder meer de controlepunten.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 3579 '
Lees ook