Persberichten

Berichten van woensdagmiddag tot donderdagmorgen 09:49 donderdag 1 juli 1999

Roel Hallink, tel: 0528-295216

* Kop- staartaanrijding N37

NIEUWLANDE Gisteren tegen de avond botste een 37-jarige inwoner van Staphorst met zijn bestelauto, achter tegen een voor hem rijdende auto. Deze auto en een auto die er nog voor reed moesten remmen en stoppen i.v.m. de werkzaamheden op de N37. Toen deze beide al stilstonden knalde de man uit Staphorst er achter tegenaan. Hij had te laat gemerkt dat de voor hem rijdende autos afremden. Een als passagier in de eerste auto zitten 39-jarige man uit Hoogeveen is met nek- en rugklachten ter observatie opgenomen in het ziekenhuis te Hoogeveen. De auto raakten behoorlijk beschadigd. Het verkeer op de N37 heeft enkele uren hinderen ondervonden van de aanrijding.

* Bromfiets tegen paal

COEVORDEN Gisteravond reed een 24-jarige inwoner van Coevorden met zijn bromscooter over de Hofstedelaan en botste aan het begin van het fietspad tegen een betonnenpaaltje. Hij is vermoedelijk geschrokken van een auto die van rechts kwam. Hij kon die wel ontwijken maar botste door zijn uitmanoeuvre aan de linkerkant van het fietspad de paal. Hij is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis in Hardenberg.

* Van de weg geraakt

EMMEN Gisteravond reed een 18-jarige man uit Klazienaveen met zijn auto over de Veldstukken en merkte te laat een bocht in de weg. Hij kwam in de slootwal, werd gelanceerd en tolde diverse malen om zijn as, om toch op de wielen weer terecht te komen. Een bij hem inzittende 18-man uit Emmen is met nekklachten opgenomen in het ziekenhuis van Emmen. De auto raakte behoorlijk beschadigd. Een te hoge snelheid is vermoedelijk de oorzaak van dit ongeval.

* Onder invloed

ERICA Afgelopen nacht werd op de N37 een auto gecontroleerd, omdat het rijgedrag nogal opviel. Het bleek dat de bestuurder, een 47-jarige inwoner van Leeuwarden, teveel gedronken had. Hij blies op het bureau 420 Ug/l (ongeveer 1 promille). Na verhoor met dagvaarding heengezonden.

* Inbraak woning

EMMEN Afgelopen nacht werd er ingebroken in een woning aan de Meester J van Lierstraat, terwijl de bewoners boven lagen te slapen. Middels het boren van een gaatje, kon een raam worden geopend. In de woonkamer werden alle kasten doorzocht. Vermist wordt een nog onbekend geldsbedrag uit 3 portemonnees en een draadloze telefoon.

* Snelkraak

ASSEN Afgelopen nacht rond 00.30 uur, werd bij en kledingzaak aan de Oudestraat de winkelpui eruit gereden. Uit de winkel werden een aantal jassen gestolen van de merken Tenson en Melka. Hoeveel er precies weg is en wat de schade is, is nog niet bekend.

* Jongetje geslagen en geschopt

HOOGEVEEN Gisteren omstreeks 17.15 uur, werd een 11-jarig jongetje uit Hoogeveen, zonder aanleiding, geschopt en geslagen door 2 nog onbekende jongens. Het jongetje was bezig de banden van zijn skelter op te pompen bij een benzinestation aan de Schutstraat, toen 2 jongens bij hem kwamen. Deze begonnen zonder reden op hem in te slaan en te schoppen. Een klant van het tankstation kwam tussen beide, waardoor de daders op de vlucht sloegen. Het jongetje bekwam diverse kneuzingen, een dikke lip en diverse rode striemen in het gezicht. Van de beide daders is niets bekend. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 3586 '
Lees ook