politieberichten van donderdag op vrijdag
11:02 vrijdag 12 maart 1999

regionale afdeling communicatie
0592-361294

rijden onder invloed

een 24 jarige inwoner van paterswolde reed vannacht met zijn auto over de a28 in de buurt van hooghalen met een kapotte band. doordat hij door bleef rijden, vloog de band in brand. een passerende vrachtwagenchauffeur bluste te brand. na een adem analyse, bleek dat de man te veel gedronken had. hij blies 715 ugl. zijn rijbewijs is ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal.

een 52 jarige inwoner uit de gemeente aa en hunze reed gisteravond met zijn auto in rolde. hij blies 685 ugl. zijn rijbewijs is ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal.

in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks half één heeft de politie op de taarloseweg in taarlo een 47-jarige alcomobilist uit uithuizen aangehouden. tijdens de ademanalyse blies hij 215 ug/l. de man kreeg een proces-verbaal.

in de binnenstad van assen zagen surveillerende politiemensen dat een auto de bochten nogal ruim nam en soms links van de weg reed. na een stopteken kwam de auto uiteindelijk tegen een bloembak tot stilstand. de bestuurster van de auto, een 54 jarige inwoonster van assen, bleek onder invloed te zijn van alcohol. zij blies 525 ugl. met een dagvaarding en een proces-verbaal kon ze naar huis.

meppel – diefstal uit auto
gistermiddag is in meppel een autotelefoon uit een auto gestolen. tegen 17.30 uur werd een ruit van de auto vernield en de telefoon werd er uit gehaald. de auto stond geparkeerd op de touwstraat. de 28 jarige eigenaar uit staphorst deed aangifte.

emmen – inbraak café
vannacht tegen 4.30 uur is er ingebroken in een café aan de alerderbrink in emmen. door een ruit uit het kozijn te halen kon de inbreker(s) binnen komen. in het pand werd de gokkast opengebroken en daaruit is geld ontvreemd. de eigenaar deed aangifte.

hoogeveen – diefstal uit woning
in een woning aan de lisdodde in hoogeveen is gisteravond ingebroken. eerst heeft men de buitenlamp onklaar gemaakt en vervolgens heeft de inbreker(s) het slot van de deur vernield. (bulgaarse methode). de hele woning is doorzocht. geld en sierraden zijn gesloten. de 55 jarige bewoner deed aangifte.

hollandscheveld – woningbrand
vanmorgen omstreeks 10.00 uur ontstond er brand in een woning aan het derde zandwijkje in hollandscheveld. de brandweer van hoogeveen rukte uit en was het vuur binnen een halfuur meester.
omtrent de omvang van de schade en de oorzaak van de brand is op dit moment nog niets te zeggen. er zijn geen mensen of dieren bij de brand gewond geraakt.

hoogeveen - aangifte diefstal
twee vrouwen uit hoogeveen en zwolle hebben donderdagavond omstreeks 20.45 uur aangifte gedaan van diefstal van handtasjes uit een kleedkamer van sporthal dwingeland in hoogeveen. onbekenden hebben o.a. een walkman en twee ziekenfondspasjes uit de kleedkamer gestolen.

emmen - twee verdachten winkeldiefstal
de politie heeft donderdagmiddag twee vrouwen in de leeftijd van 28 en 38 jaar uit emmen aangehouden omdat zij werden verdacht van winkeldiefstal. de vrouwen zijn aangehouden in een winkel in het centrum van emmen toen zij probeerden chocolade mee te nemen. dat lukte echter niet. de vrouwen hadden tassen bij zich met kinderkleding en parfumerie ter waarde van f 800 gulden. deze goederen waren afkomstig van diefstal uit winkels in emmen. beide verdachten hebben bekend.

info@politie-drenthe.nl politie drenthe, voor een veilig en leefbaar drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 3638 '
Lees ook