van vrijdagmiddag 26 maart 1999
15:51 vrijdag 26 maart 1999

Bert Visser
0592 - 361290
0651 - 611629

*

Bij een verkeersongeval op de Wilfred Stillweg in Hollandscheveld is vrijdagmorgen een fietser gewond geraakt. Hij brak bij een val zijn sleutelbeen. De man maakte deel uit van een groep van zes fietsers die in een rij, achter elkaar over de weg reed.
In een bocht naar rechts kwam een donkerblauwe Audi 100 door de binnenbocht. Drie fietsers moesten uitwijken en kwamen ten val. Voor men er erg in had was het gebeurd. De chauffeur van de Audi is doorgereden; Het zou kunnen dat hij niets heeft gemerkt. De politie van Hoogeveen komt graag met hem in contact.

*

Een 59 jarige man uit Musselkanaal kan zijn onlangs gestolen Honda Civic terughalen uit Nieuw Weerdinge
Buurtbewoners maakten vrijdagmorgen de politie attent op de auto die wat merkwaardig stond geparkeerd op de weg tussen Weerdinge en Nieuw Weerdinge.
Na onderzoek door de technische recherche kan de eigenaar weer over z’n auto beschikken.

*

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn uit drie in aanbouw zijnde recreatiewoningen aan de Binnenweg in Nijeveen de CV combiketels gestolen.
De woningen, die waren afgesloten met zogenaamde bouwsloten zijn vermoedelijk met een sleutel geopend.

*

Een opzichter van Staatsbosbeheer uit Langelo heeft bij de politie aangifte gedaan van vernieling van een plastic niveaubuis die was geplaatst in een dam. Door de vernieling liep een sloot leeg, waardoor vervolgens het achterliggende gebied zou kunnen uitdrogen. Bij de vernieling is vermoedelijk gebruik gemaakt van een jachtgeweer.

*

een inwoonster van de Oldekamp in Westerbork is het slachtoffer geworden van een meisje dat haar met een zielig verhaal heeft bewogen tot afgifte van 150 gulden.
Ze had het meisje kortgeleden ontmoet in het Padenbos in Westerbork. Daar vertelde het meisje dat haar man zomaar was doodgegaan, dat haar kindje ziek was en dat haar broer was overleden aan een overdosis verdovende middelen. De Westerborkse was zo begaan met het lot van het meisje dat ze haar uitnodigde om eens langs te komen. Dat deed het meisje en bij die gelegenheid kreeg ze van de mevrouw uit Westerbork 150 gulden te leen. Ook mocht ze de fiets van de vriendelijke mevrouw gebruiken. Toen ze een dag later de fiets terugbracht beloofde ze om de volgende dag het geld terug te brengen. Dat is ongeveer een week geleden. De vriendelijke Westerborkse is bang dat ze “getild “ is.
Overigens; het meisje noemde zich Esther, haar dode man heette Dirk en haar zieke dochtertje werd Lotje genoemd..

*

Van vrijdagmorgen kwart over zeven tot halftwaalf heeft de politie van Meppel op de N851 ruim 100 snelheidsbekeuringen uitgedeeld op een totaal van 1780 gepasseerde auto’s. De maximum snelheid is op die weg 80 kilometer per uur; de hoogste gemeten snelheid tijdens de controle was 129 kilometer per uur.
Ook in Klazienaveen en Emmen is vijdagmorgen de snelheid gecontroleerd. Op de Kuntzelstraat en de Oude Zwarteweg in Klazienaveen zijn tegen de honderd auto’s door de radar gegaan waarvan er veertig te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 98 kilometer, waar maximaal 60 was toegestaan .
Op de Rondweg bij Emmen zijn vrijdagmorgen in een uur tijd 44 bekeuringen uitgeschreven op een totaal van 427 gepasseerde auto’s. De snelste reed daar 93 kilometer per uur. De max. snelheid was op die weg 60 kilometer per uur.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 3641 '
Lees ook