Persberichten

Berichten van vrijdagmiddag
15:43 vrijdag 18 juni 1999

Dirk Neef, 06 - 51557950

Assen

Fietsters botsen
Bij een botsing op de Groningerstraat in Assen tussen twee fietsen, raakte vrijdagmiddag een 53 jr. vrouw uit die plaats licht gewond. Zij reed op haar fiets over de Groningerstraat. Over het voetpad van een tunneltje vanaf de Poststraat kwam, eveneens op een fiets, een 22 jr. plaatsgenote. Deze verleende de andere fietster geen voorrang waardoor een botsing volgde. De 53 jr. vrouw kwam te vallen. Met lichte verwondingen aan arm en been werd ze voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

*
Hoogeveen

Etalageruit ingegooid.
In de nacht van donderdag op vrijdag hebben onbekenden met een steen de etalageruit van een winkel in het winkelcentrum De Wielewaal in Hoogeveen ingegooid. Schade f. 3000,-.

*
Assen

Electrokar gestolen
Vanuit een niet afgesloten schuur op het terrein van Hendrik van Boeyenoord aan de Burgemeester Both Lohmanweg in Assen, werd in de nacht van donderdag op vrijdag een electrokar gestolen. Het gaat hierbij om een kar waarop banken zijn gemaakt en waarmee 8 personen kunnen worden vervoerd. Er zit een stuurstang aan zodat men voor de kar uit kan lopen. De kar is rood van kleur met een crème/witte kap.

*
Holsloot

Vrachtwagenchauffeur onder invloed
Na een melding over een slingerende vrachtwagen op de N-37, hield de politie vrijdagmorgen bij Holsloot een 46 jr. man uit het Poolse Wroclaw aan. De agenten stelden vast dat de man gedronken had. Uit de ademanalyse die werd afgenomen op het politiebureau in Emmen bleek een alcoholgehalte van ongeveer 2,1 promille. Na verhoor werd de man op vrije voeten gesteld. Hij kreeg naast een proces-verbaal ook een rijverbod voor 11 uur.

*
Assen

Eendje met brandwonden
Afgelopen zaterdag werd in het park aan de Wethouder Bergerweg in Assen een ongeveer 8 weken oud eendje gevonden. Het dier zat met een stuk draad om de hals vastgebonden aan een stok. Zeer dicht bij het diertje was een vuurtje aangelegd. Het dier had schroei- en brandwonden aan hals en borst. Een onbekende wandelaar had twee jongens gezien die zich bij zijn nadering uit de voeten maakten. Hij nam het dier mee en verzorgde het een aantal dagen thuis. Donderdag werd het dier voor verdere verzorging naar de kinderboerderij De Pittelstee in Pittelo gebracht. De beheerder waarschuwde vervolgens de politie.
De politie in Assen wil graag in contact komen met mensen die zaterdag 12 juni in het bewuste park twee jongens met dit jonge eendje hebben gezien. Mogelijk dat het hier gaat om dezelfde jongens die een tijdje terug een kalkoen uit de kinderboerderij hebben verbrand. Het signalement van de beide jongens is;
Leeftijd ongeveer 12 tot 14 jaar. Een droeg zeer wijde kleding met een petje. Zijn roepnaam is mogelijk Roland of Ronald. De ander had zwart krullend haar en droeg een zogenaamd Bomber Jack

*
Snelheidscontroles

Op de volgende plaatsen werden vrijdag radarcontroles uitgevoerd;

· Meppel, Steenwijkerstraatweg (50 km): 1551 voertuigen gecontroleerd, 205 overtredingen
· Emmen, Boslaan (50 km): 494 voertuigen gecontroleerd, 76 overtredingen
· Emmen, Emmerhoutstraat (50 km): 160 voertuigen gecontroleerd, 19 overtredingen
· Emmen, Nieuw Amsterdamsestraat (50 km): 307 voertuigen gecontroleerd, 66 overtredingen


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 3662 '
Lees ook