Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van woensdagmorgen
10:48 woensdag 22 maart 2000

Dirk Neef, 0522 - 274015

Auto te water

HOLSLOOT. Een 18 jr. inwoner van Dalen reed dinsdagavond in Holsloot met zijn auto in de Verlengde Hoogeveense Vaart. De man kon op eigen kracht uit zijn auto komen en de wal opklimmen. Na een warme douche bij mensen in de buurt werd hij voor alle zekerheid voor nader onderzoek toch maar even per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De man raakte met zijn auto van de weg doordat hij met zijn radio zat te prutsen. Hij zag daardoor een flauwe bocht te laat, kwam in de berm en belandde in het water.


*
Teveel gedronken

COEVORDEN. Op de Dr. Picardtlaan in Coevorden hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 42 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,8 promille.


*
Van alles niks

HOOGEVEEN. Een 26 jr. man uit Hoogeveen had dinsdag een dure dag. Tijdens een ritje in zijn auto werd hij op de Schoklandstraat in zijn woonplaats gecontroleerd door de politie. De agenten kwamen er al snel achter dat ze een goede vangst hadden gedaan. De man was niet in het bezit van een rijbewijs, zijn auto was niet verzekerd en bovendien bleek er nog een boete van f. 165,- open staan voor een eerdere bekeuring. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto werd in beslag genomen.


*
Inbraken

ASSEN. Dinsdag werd er in Assen ingebroken op twee adressen. Van een woning aan de Oranjestraat werd een deur opengebroken. Aan de Gouwe kwam men binnen door een raam te forceren. Of er uit de eerste woning iets wordt vermist was vanmorgen nog niet bekend. Uit de andere woning werd in ieder geval een videorecorder gestolen.

RUINEN. Ook een woning aan de Smeestraat in ruinen kreeg ongewenst bezoek. Terwijl de bewoners afwezig waren braken onbekenden een deur open en doorzochten vervolgens het huis. Waarschijnlijk werd er niets meegenomen.


*
Tas gestolen

ASSEN. Een 55 jr. vrouw uit Assen is dinsdagmiddag haar tas met inhoud kwijtgeraakt. De vrouw was aan het winkelen in een supermarkt aan de Nobellaan. Zonder dat ze iets merkte werd tijdens het inpakken van haar boodschappen de tas gestolen. Er zaten o.a. haar portemonnee met f. 60,- en een GSM in.


*
Onrustig avondje

ASSEN. Een nagenoeg afgehakte vinger en een paar ingegooide ruiten was de balans die dinsdagavond kon worden opgemaakt na een onrustig avondje in Assen. Het gedonder begon toen tegen 20.15 uur de ruiten werden ingegooid van een woning aan de Dahliastraat. Voor deze woning was ruzie ontstaan tussen een vrouw die daar op bezoek was en haar ex. Kort hierna werden de ruiten van deze woning ingegooid. Vanaf dit moment was het onrustig onder de vele personen die op de een of andere wijze (mogelijk) betrokken zijn bij dit voorval. Uiteindelijk resulteerde dit in een vechtpartij in een woning aan de Prooststraat. Hierbij was o.a. de man betrokken die eerder in de Dahliastraat ruzie had gemaakt met zijn ex. Hierbij raakte een andere man bijna een vinger kwijt. Hij belandde via het ziekenhuis in Assen uiteindelijk in het AZ Groningen, waar getracht is (resultaat nog niet bekend) de vinger er weer aan te zetten. Naar aanleiding van deze ruzie ontstond er korte tijd later weer een oploop voor de woning aan de Dahliastraat. Op het moment dat de politie hier wilde ingrijpen vertrok iedereen waardoor het weer rustig werd. De politie wacht nu op aangiften. Als deze er zijn zal de zaak nader worden uitgezocht.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 3730 '
Lees ook