Persberichten

Persberichten vrijdag 30 juli 1999 tot 9.00 uur 09:25 vrijdag 30 juli 1999

Ernest Zinsmeyer 0592 383017 / 0622 662875

VEENINGEN
Aanrijding door alcohol
Donderdagavond omstreeks 23.15 uur ontstond op de Schoolstraat een aanrijding tussen twee auto's. Een 25-jarige man uit Veeningen reed met zijn auto de Schoolstraat in. Daar stond een 40-jarige vrouw uit Koekange met haar auto. Ze had net iemand laten uitstappen. De man uit Veeningen reed vermoedelijk met een te hoge snelheid, en had zijn auto niet onder controle vanwege drankgebruik. Bij een ademtest blies hij 955, ongeveer 2,2 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd, en hij kreeg een snelrechtdagvaarding. Beide auto's raakten zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept.

MEPPEL
Automobilist onder invloed
Donderdagmiddag omstreeks 14.00 uur reed een 53-jarige vrouw uit Meppel op het Ruskenstuk, terwijl ze zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. Getuigen hadden haar met de auto zien rijden, en zagen haar de hele weg gebruiken. Ze slingerde van stoeprand naar stoeprand. Toen ze op een gegeven moment stopte, wisten deze getuigen haar het wegrijden te beletten, en kon de politie gewaarschuwd worden. Van de vrouw is een bloedproef genomen, omdat ze vanwege eerder opgelopen verwondingen in haar gezicht niet in staat bleek om te blazen. Haar rijbewijs is ingevorderd.

GIETEN
Automobilist onder invloed
Donderdagnacht omstreeks 2.00 uur reed een 50-jarige automobilist uit Gieten over de Gasselterweg terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Bij een ademtest blies hij 390, ongeveer 0,9 promille. Zijn rijbewijs was reeds ongeldig verklaard vanwege eerdere overtredingen op dit gebied.

HOOGEVEEN
Verdachte fietsendiefstal aangehouden
Donderdagnacht tegen 0.45 uur gaf een getuige door dat twee jongens een fiets aan het stelen waren op het Stationsplein. Vrij snel daarna trof de politie de twee met een fiets aan, die niet van hen bleek. De twee, respectievelijk 20 en 19 jaar, en afkomstig uit Noordseschut en Nieuweroord, zijn overgebracht naar het bureau. Deze zaak wordt met snelrecht afgehandeld.

ASSEN
Winkeldief aangehouden
Donderdagmiddag tegen 16.00 uur werd een 23-jarige vrouw uit Assen betrapt op diefstal in een supermarkt aan de Paganinilaan. Kort daarvoor was ze weer op vrije voeten gekomen, na een winkeldiefstal een dag eerder. De vrouw is verslaafd aan drugs, en komt tot haar daden om in deze behoefte te voorzien. Dit was de zesde keer dit jaar dat ze werd betrapt op winkeldiefstal. Ze zit op dit moment nog vast.

MEPPEL
Zakkenrollen
Donderdag tijdens de Meppel Dagen deden vier mensen aangifte van zakkenrollen. Een 38-jarige vrouw uit Huizen mist haar portemonnee. Deze werd uit een schoudertas weggenomen. Een 47-jarige vrouw uit Ureterp, een 57-jarige en een 60-jarige vrouw uit Meppel overkwamen hetzelfde.

SNELHEIDSCONTROLES
Bij controles op verschillende locaties in de gemeente Emmen zijn donderdag 2681 voertuigen gecontroleerd. Daarbij zijn 435 processen-verbaal uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid was 94 kilometer per uur. Dat was op de Nieuw-Amsterdamsestraat in Emmen, waar een maximumsnelheid geldt van 50 kilometer per uur. In de gemeente Coevorden werden in Schoonoord, 't Haantje, Noord-Sleen en Wezuperbrug op donderdag 779 voertuigen gecontroleerd. Hier zijn 134 overtredingen op de foto gezet. De hoogst gemeten snelheid was 83 kilometer per uur. Deze werd gemeten op de Kerklaan in Schoonoord, waar een maximumsnelheid geldt van 50 kilometer per uur.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 3796 '
Lees ook