Persberichten

Berichten van donderdagmorgen
09:19 donderdag 17 juni 1999

Roel Hallink, tel.: 0528-295216

Botsende fietsers

MEPPEL Gistermiddag reden 2 meisjes over de Meppelerweg richting Nijeveen. Op het moment dat ze werden ingehaald door een 31-jarige vrouw uit Onna, die een 6-jarige zoontje achterop de fiets had, zwenkte één van de beide meisjes, een 13-jarige inwoonster van Steenwijk, naar links. De beide fietsers raakten elkaar en kwamen ten val. De vrouw bekwam door de val een polsfractuur en haar 6-jarige zoontje raakte gewond aan de benen. Beide zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Het 13-jarige meisje kwam met de schrik vrij.

Autodieven aangehouden

EMMEN Probeerden vannacht 2 mannen aan de Weegbree een auto te stelen. De 38-jarige eigenaar die dit in de gaten kreeg, waarschuwde de politie. Toen deze terplaatse kwam, zaten de beide mannen nog in de auto, zijnde een Citroën (Lelijke Eend). De mannen, respectievelijk een 40-jarige man uit Sneek en een 25-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats, konden worden aangehouden. De mannen pleegden nogal verzet bij hun aanhouding en één van hen trapte zo hard tegen een portier van de politieauto, dat deze ontzet raakte. De mannen zijn ingesloten. Het onderzoek gaat vandaag verder.

Inbraken in woningen

MEPPEL Gistermiddag werd er ingebroken in een woning aan de Stationsweg. Vermoedelijk zijn de daders middels een valse sleutel in de woning gekomen. Gestolen werden een videorecorder, een mobiele telefoon en een adapter. De schade is niet bekend.

BEILEN Bij afwezigheid van de bewoners werd er gisteravond ingebroken in een woning aan de Berkenlaan. Het is niet precies duidelijk hoe de daders binnengekomen zijn. Uit de garage werden een aanhangwagen en een fiets gestolen, terwijl uit de keuken een magnetron werd meegenomen. Schade is niet bekend.

OUDEMOLEN Toen de bewoners van een woning aan de Hoofdweg thuis kwamen, zagen zij dat er iemand uit hun woning kwam. De persoon kon niet worden achterhaald. Bleek dat er ingebroken was tijdens hun afwezigheid. Vermist wordt een portemonnee met ongeveer 20 gulden. Vandaag zal gekeken worden of er nog meer weg is.

Snelkraak

ZUIDLAREN Afgelopen nacht rond 5 uur werd van een winkel aan de Stationsweg de deur geforceerd, waarna een paar mannen een grote stapel kleding uit de winkel haalden en meenamen in een auto. De zoon van de eigenaar die iets verder woont zag nog net iets van de diefstal en waarschuwde de politie. Een grootscheeps onderzoek in de omgeving had echter geen resultaat. Vandaag zal moeten blijken wat er precies gestolen is.

Dank zij twee meisjes, winkeldief aangehouden

COEVORDEN Gistermiddag zagen 2 meisjes van 10 en 13 jaar uit Coevorden, dat een man zich vreemd gedroeg aan de Friesestraat. Toen de man een plastic tas in de bosjes verstopte werden de meisjes nieuwsgierig en wilden gaan kijken. Voordat dat zij dit konden doen, pakte de man de tas weer uit de bosjes en liep weg. De beide jonge dames achtervolgende de man, waarbij één van de meisjes haar moeder nog wist te waarschuwen. Terwijl de moeder de man achtervolgde, hebben de meisjes de politie gewaarschuwd. Op aanwijzen van de moeder werd de man aangetroffen op het station. Bij controle bleek de man diverse horloges, met de prijskaartjes er nog aan, in de tas te hebben. De man, een 31-jarige inwoner van Dronten, is aangehouden en uit het onderzoek bleek, dat hij bij een juwelier aan de Friesestraat 9 horloges uit een vitrine had gestolen met een totale waarde van ongeveer f 2.500,--. De man is ingesloten.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 3822 '
Lees ook