Persberichten donderdagmorgen 14 januari 1999
09:59 donderdag 14 januari 1999

Ernest Zinsmeyer 0592 383017 / 0622 662875

ASSEN
Aanrijding door alcohol
Vannacht omstreeks 0.45 uur reed een 28-jarige Assenaar met zijn auto op de kruising van de Groningerstraat en de Thorbeckelaan tegen een lichtmast. Zijn auto raakte zwaar beschadigd. Getuigen zagen de man kort na de aanrijding weglopen. De inmiddels gewaarschuwde politie trof de man aan in de Dr. A. Kuyperstraat, waar hij werd aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Bij een ademtest blies hij 860 UGL, ongeveer 1.9 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Na te zijn verhoord ontving hij een snelrechtdagvaarding.

MEPPEL
Automobiliste onder invloed
Vannacht om ongeveer 2.00 uur controleerde de politie op de Marktstraat een auto, die werd bestuurd door een 39-jarige vrouw uit Meppel. Ze bleek behoorlijk onder invloed van alcohol te zijn. Bij de ademtest scoorde ze 925 UGL, ongeveer 2,13 promille. Bovendien was haar rijbewijs al enkele jaren geleden ongeldig verklaard. Deze zaak is met snelrecht afgedaan.

BOVENSMILDE
Diefstal auto
Tussen dinsdagavond en woensdagmiddag is aan de Hortensiastraat een personenauto gestolen. De auto stond geparkeerd bij de woning van de 30-jarige eigenaar .

HOOGEVEEN
Inbraak in auto
Aan de Noorderweg is gisteravond een geparkeerde auto opengebroken. Daarbij is het bestuurdersportier zodanig ontzet, dat deze waarschijnlijk moet worden vervangen. De 38-jarige eigenaar uit Beilen zit daardoor met een behoorlijke schade. Uit de auto is een GSM-telefoon gestolen.

MEPPEL
Gisterochtend rond 11.30 uur zijn aan de Vledderstraat een 22-jarige man, en later een 22-jarige vrouw, beide uit Meppel aangehouden. Ze hadden enkele gestolen kratten bij een supermarkt ingeleverd, en wilden het statiegeld innen. Enkele dagen geleden waren deze twee ook al aangehouden voor soortgelijke diefstallen. Beide zijn verslaafd aan harddrugs.

RUINEN
Winkeldiefstal
Gistermiddag rond 13.00 uur is in de Westerstraat een 21-jarige man uit Ansen aangehouden, nadat hij vijf pakjes sigaretten had gestolen bij een supermarkt aldaar. Deze zaak is afgehandeld met snelrecht.

WEITEVEEN
Woningbrand
Gisteravond rond 18.00 uur is brand uitgebroken op de bovenverdieping van een woning aan de Bargerweg. Op het moment dat de brandweer ter plekke kwam sloegen de vlammen uit het dak. De bovenverdieping brandde geheel uit. Als mogelijke oorzaak wordt kortsluiting genoemd. De 39-jarige bewoner en zijn gezin zijn elders ondergebracht.

HOOGEVEEN
Maandagmorgen is een inval gedaan in een woning aan de Vriesestraat. Het bleek dat vanuit dit pand de laatste tijd drugs werden verkocht, ook aan minderjarigen. Voor de inval zijn vier minderjarigen aangehouden, in de leeftijd van 15 tot 17 jaar. Deze bleken kort daarvoor in dit pand softdrugs te hebben gekocht. Bij de inval van de politie kort daarna zijn in het pand vier personen aangetroffen
Tevens zijn enkele honderden zakjes met weed en hasj aangetroffen, en een geldbedrag van ongeveer F 1000. -, alles behorend bij de handel in dit pand. De afgelopen dagen zijn in verband hiermee acht verdachten gehoord door de politie. Allen gaven hun betrokkenheid daarbij toe. De hoofdverdachten, de 37-jarige bewoner van het pand, en een 34-jarige man uit Hoogeveen, zijn gisteren als laatste verhoord. De politie heeft de drugs en het geld in beslag genomen.

SNELHEIDSCONTROLES
Gistermiddag zijn in Witten aan de Witterzomer 62 auto's gecontroleerd. Daarvan bleken er 13 te snel te hebben gereden. De snelste reed 83 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan.
Op de Thorbeckelaan in Assen zijn gistermiddag 133 voertuigen gecontroleerd. Daarbij waren 3 overtreders. De snelste reed hier 62 kilometer per uur, waar 50 is toestaan.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 4000 '
Lees ook