Persberichten

van dinsdag 4 mei
11:14 dinsdag 4 mei 1999

Bert peters 0591 66 20 14 of 0653 23 80 59

Beilen, verkeersongeval
Reed gisteravond omstreeks 18.00 uur een 32-jarige man uit Assen met zijn auto over de A 28 in de richting van Assen. Hij wilde een voor hem rijdende auto inhalen en op het moment dat hij bijna naast deze auto reed, haalde de bestuurder een voor hem rijdende auto in. Hierdoor moest de 32-jarige hard remmen waardoor hij in de slip raakt, enkele malen rond tolde en via de berm en een greppel in het bouwland terechtkwam. De voor hem rijdende 21-jarige automobilist zag in de spiegel wat er gebeurde en stopte om hulp te bieden. Hij verklaarde de inhaalmanoeuvre te laat gezien te hebben. Het bouwland was net ingepoot met aardappelen door de 53-jarige landbouwer uit Beilen. Door de auto maar ook door de bergingswerkzaamheden moet een deel opnieuw ingepoot worden.

Werden verschillende aanrijdingen gemeld met overstekende reeën. Een 23-jarige man uit Barger-Compascuum reed gisteravond omstreeks 23.30 uur over de N 381 ter hoogte van Noord-Sleen toen een ree overstak die hij niet meer kon ontwijken. Schade aan auto, ree verdwenen. In Beilen op de A 28 stak vanochtend om 05.30 uur een reebok de weg over die niet meer ontweken kon worden door een 46-jarige man uit Assen. Reebok dood, auto frontschade.
In Klazienaveen ook omstreeks 05.30 uur vanochtend stak op de Verlengde Scheperweg vanuit de bosrand een ree de weg over die werd aangereden door een 27-jarige man uit Zwartemeer. Ree dood en auto behoorlijke schade.
Gisteravond omstreeks 22.00 uur reed een 33-jarige man uit Klazienaveen over de Verlengde Vaart NZ toen een ree plotseling de weg overstak die hij niet meer kon ontwijken. Hoewel de ree behoorlijk gewond raakte wist hij toch weg te lopen, de automobilist met een beschadigde auto achterlatend.

Havelte, aanrijding met doorrijding
Een 33-jarige vrouw uit Havelte reed gisteravond omstreeks 19.15 uur met haar auto over de Fazantweg en kreeg daar geen voorrang van een bromfietser. Eerst bleef de bromfietser nog staan maar even later reed hij weg zonder zich bekend te maken. De brildragende jongen van ongeveer 17 jaar droeg een spijkerbroek en droeg gele klompen. De bromfiets was overwegend wit met blauw, de helm was wit. De automobiliste bleef achter met de schade aan haar auto.

Norg, eenzijdig ongeval met letsel
Reed gistermiddag omstreeks 15.10 uur een 20-jarige jongen met zijn auto over de Langeloerweg Norg binnen en raakte een vluchtheuvel waarna hij tegen een verkeersbord en lichtmast botste. Als gevolg hiervan raakte zijn inzittende 17-jarige zuster gewond aan hoofd en nek. Zij werd per ambulance vervoerd naar het WZA.

Oosterhesselen, alcomobilist
Reed een 31-jarige man uit Sleen vannacht omstreeks 01.00 uur over de Klenkerweg toen hij werd gecontroleerd. Een test wees een alcoholpromillage uit van 0.65. Met snelrecht en een rijverbod kon hij naar huis.

Roden, alcomobilist
Reed vannacht om 02.00 uur een 43-jarige man uit de gemeente Middenveld over de Mensingheweg toen hij werd gecontroleerd door de politie. Een test wees een alcoholpromillage uit van 1.75. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Met snelrecht en een rijverbod kon hij naar huis.

Gieten, auto opengebroken
Werd gisteravond ingebroken in een auto van de 21-jarige leeuwardenaar die zijn auto had geparkeerd aan de Asserstraat. Een tent en een gereedschapskist verdwenen uit de auto.

Emmen, inbraken in auto
Werd uit een auto aan het Holdertplein de radio weggenomen. De 37-jarige eigenaar ontdekte dit op het eind van de middag. Ook aan de Westerstraat werd een auto opengebroken waarna behalve de radio ook nog eens 15 CDs verdwenen. De 29-jarige eigenaar uit Coevorden deed aangifte.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 4027 '
Lees ook