Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van maandagmorgen 18-10-99
10:09 maandag 18 oktober 1999

Roel Hallink, tel.: 0528-295216

*
Verkeersongeval, waarbij 1 bestuurder alcomobilist

KLAZIENAVEEN - Reed gistermiddag een 25-jarige inwoner van Emmen met zijn auto achterwaarts vanuit een parkeerhaven, de Langestraat op. Op dat moment naderde een 21-jarige inwoner van Klazienaveen met zijn auto. Hij remde nog wel, maar botste achter tegen de auto. Bij onderzoek bleek dat de 21-jarige man alcohol gedronken had. Hij werd aangehouden en op het bureau blies hij 480 Ug/l (ongeveer 1.1 promille). De man kreeg na verhoor een dagvaarding mee.

*
Onder invloed

EMMEN - Werd gisteravond op de Hondsrugweg een auto gecontroleerd, waarbij bleek dat de bestuurder, een 39-jarige man uit Erica teveel had gedronken. Op het bureau blies hij 565 Ug/l (ongeveer 1.3 promille). Na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

*
Diefstal auto's

KLIJNDIJK - Werd vannacht vanaf de oprit bij een woning aan De Pompstraat een personenauto gestolen. Eén van de buren die wakker werd van lawaai, zag nog net dat twee jongens er met de auto vandoor gingen. Het betreft een witte VW Polo.

ASSEN - Werd afgelopen nacht een auto gestolen aan de Thorbeckelaan. Het betreft een Opel Kadett. De 55-jarige eigenaar zal vandaag aangifte doen.

*
Diefstal uit auto's

REGIO - Gisteravond en afgelopen nacht zijn er in diverse plaatsen 4 auto's opengebroken en werden de geluidsapparatuur er uit gestolen. Dit was het geval in Dalen aan de Oude Dalerveensestraat, in Meppel aan het Zuideinde, in Emmen op het Marktplein en in Assen aan de Bosstraat. Om in de auto's te komen was meestal één van de portieren geforceerd.

*
Inbraken in woningen

HOOGHALEN - Gistermiddag werd er ingebroken in een woning aan het Laaghalerveen. De daders kwamen binnen door het forceren van een achterdeur. Vermist wordt in ieder geval de TV, maar de eigenaar, die het weekeinde afwezig was, zal moeten inventariseren of er meer weg is.

PATERSWOLDE - Aan de Schelfhorst werd gistermiddag, bij afwezigheid van de bewoners, ingebroken in een woning. De daders kwamen binnen door het forceren van een raampje aan de achterzijde van het pand. Gestolen werden 2 klokken. De waarde hiervan is nog niet bekend.

GASSELTERNIJVEEN - Gisteravond werd er ingebroken in een woning aan de Burgemeester Gaarlandlaan. De daders verschaften zich de toegang door het forceren van een keukenraam. De gehele woning werd doorzocht. Vermist worden 2 potjes met wat kleingeld. Het juiste bedrag is niet bekend.

Ook aan de Vaart in Gasselternijveen werd gisteravond ingebroken. De daders kwamen binnen door het forceren van de achterdeur. Vermist wordt wat kleingeld.

HOOGEVEEN - Gisteravond is er ingebroken in een woning aan de Marnixstraat. Om binnen te komen werd de achterdeur opengebroken. De gehele woning werd doorzocht. Vermist worden twee leren jassen, diverse pasjes, wat sierraden en wat geld. De juiste schade is nog niet bekend.

ASSEN - Bij een woning aan nhet Rhonepad werd afgelopen weekeinde ingebroken. Een deur was geforceerd. Vermist worden een stereoinstallatie en een videorecorder.

Bij en woning aan de Valkenweg in Assen werd gisteren ook ingebroken. Hier kwamen de daders binnen via een bovenlicht. Vermist worden een TV, een videorecorder, een complete computer en een printer.

*
Inbraken in bedrijven

EES - Bij een zaak aan de Buinerweg werd afgelopen nacht ingebroken. De daders waren binnengekomen door het forceren van een toegangsdeur. Uit een kassa werd een paar honderd gulden aan wisselgeld gestolen.

GASSELTE - Bij een zaak aan de Hoogte der Heide werd afgelopen nacht ingebroken. De toegang werd verschaft door het forceren van een deur. Gestolen werd een geldkistje met wat geld, postzegels en telefoonkaarten.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 4137 '
Lees ook