Persberichten

Berichten tot vrijdagmorgen 08.00 uur
10:22 vrijdag 23 juli 1999

Dirk Neef, 0522 - 274112

Assen

Fietster gewond
Bij een aanrijding met een bestelbus op de kruising van de Westerlaan met de Veenkampweg en de Nic Beetslaan in Assen, raakte donderdagmiddag een 59 jr. fietster uit Assen lichtgewond. Op de kruising verleende de 47 jr. automobilist uit Smilde geen voorrang aan de fietster. De vrouw werd met verwondingen aan haar hoofd overgebracht naar het ziekenhuis.

*
Leggeloo

Auto tegen boom
Op de Juliana Bernhardweg in Leggeloo raakte in de nacht van donderdag op vrijdag een 20 jr. vrouw uit Steenwijk lichtgewond. Zij raakte met haar auto in de slip, botste tegen een boom en kwam tot stilstand in een sloot. Op eigen kracht kon zij een woning in de buurt bereiken vanwaar 112 werd gebeld. De vrouw werd per ambulance voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis. Omdat de auto wat begon te branden kwam de brandweer ter plaatse om dit brandje te blussen. De auto was total loss.

*
Meppel

Onder invloed
Doordat een 49 jr. automobilist uit Zegveld in de nacht van donderdag op vrijdag in de verkeerde richting het Noordeinde in Meppel opreed, trok hij de aandacht van de politie. Toen bleek dat de man gedronken had werd hij aangehouden en werd er op het politiebureau een ademanalyse van hem genomen. Hieruit bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,3 promille.

*
Assen

Vermoedelijke autodief aangehouden
In de nacht van donderdag op vrijdag troffen agenten op de parkeerplaats van een benzinestation aan de A-28 bij Assen een op 19 juli in Groningen gestolen dan wel verduisterde personenauto aan. Op de achterbank lag een 31 jr. man uit Groningen te slapen. Hij werd aangehouden en ingesloten. Vandaag wordt hij voor nader onderzoek overgebracht naar Groningen.

*
Assen

Vermoedelijke autokraker aangehouden
Omstanders hielden donderdagmiddag op de Stationsstraat in Assen een 19 jr. man uit Gasselte aan. Een getuige had gezien dat de man met zijn arm door een kapotte ruit van een auto reikte en aan een telefoon zat te trekken. Met behulp van wat omstanders pakte de getuige de man en droeg hem over aan de gewaarschuwde politie. Op het politiebureau ontkende de man de vernieling dan wel poging tot diefstal. Na verhoor werd hij heengezonden.

*
Autokraken

HOOGEVEEN. Op een carpoolplaats aan de Mr. Cramerweg in Hoogeveen werd donderdag een auto opengebroken. Uit de auto werd een instrumentenpaneel gesloopt en meegenomen.

HOOGHALEN. Uit een op een parkeerplaats aan de Hof van Halenweg in Hooghalen geparkeerde personenauto werden donderdag de radio, een rijbewijs paspoorten en de autopapieren gestolen. Een ruit van de auto werd vernield.

*
Inbraken

HOOGEVEEN. Donderdag werd er ingebroken in twee naast elkaar gelegen woningen op de derde etage van een flat aan de Pottingastraat in Hoogeveen. Hoe men binnen kwam is nog niet helemaal duidelijk maar het lijkt er op dat er gebruik is gemaakt van een valse sleutel. Uit de woningen werden geld, paspoorten en een computer gestolen.

EMMEN. Na het ingooien van een ruit van een kantoor aan Het Weeld in Emmen, stalen dieven donderdagavond een fax apparaat. Een getuige zag twee jonge knapen weglopen bij het pand.

*
Zuidlaren

Stevige roker
In de jas van een 24 jr. man uit Tilburg, die donderdagmiddag door personeel van een winkel aan de Stationsweg in Zuidlaren was betrapt bij winkeldiefstal, vond de politie 58 pakjes sigaretten en 26 pakjes shag. Hij bleek deze allemaal in de winkel gestolen te hebben.

*
Assen

Brandje in papiercontainer
De brandweer van Assen bluste donderdagavond rond middernacht op de Kleuvenstee in die plaats een brand in een papiercontainer. Hoe de brand is ontstaan kon niet worden vastgesteld.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 4148 '
Lees ook