Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van donderdag 30-09-99, tot 16.00 uur 16:16 donderdag 30 september 1999

Roel Hallink, tel: 0528-295216

*
Auto tegen boom

WITTELTE - Vanmorgen raakte een 21-jarige man uit Diever gewond aan zijn hoofd toen hij op de Wapserveenseweg in Wittelte de binnenbocht nam, waar hem een tractor tegemoet kwam. Bij de poging deze tractor te ontwijken raakte hij vermoedelijk de macht over het stuur kwijt, waardoor hij frontaal tegen een boom botste. Hij werd met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Zijn auto werd zwaar beschadigd weggesleept.

*
Diefstal uit auto

COEVORDEN - Vanmorgen deed een 23-jarige vrouw uit Coevorden aangifte van diefstal uit haar auto. Haar auto stond op een parkeerplaats aan de Weeshuisstraat in deze plaats. Uit de auto werden afgelopen nacht een radio /cd-speler en een versterker weggenomen. De schade is niet bekend.

*
Inbraak in school

ASSEN - Tussen gistermiddag en vanmorgen is er ingebroken in een school aan de Sluisstraat in Assen. Ontvreemd werd een computer. Men is binnengekomen door een van de buitenramen van een lokaal te forceren. De schade bedraagt in ieder geval ongeveer f 2600,--.

*
Diefstal van aanhangwagen

Assen - Afgelopen dagen werd er een aanhangwagen gestolen aan de Eem in Assen. De aanhangwagen was bevestigd aan een paaltje. De op de aanhangwagen gestalde gereedschappen, bestaande uit een tril-plaat, een steenknipper, een stootijzer, twee opsluitbanden en twee koolstofmaskers werden eveneens meegenomen. De totaalwaarde aan gestolen goederen bedraagt ongeveer f 11.000,-

*
Inbraak in café /restaurant

KLIJNDIJK - Tussen gisteravond en vanmorgen is er ingebroken in een café in Klijndijk. Men is binnengekomen door de deur aan de achterzijde van het pand open te breken. In het pand heeft men een kluis geforceerd. Uit de kluis werd een geldkistje genomen. Het geldkistje bevatte onder andere de fooienpot met onbekend bedrag, een aantal bakjes met ongeveer f 500,-- aan kasgeld, ongeveer f 100,-- aan omzetgeld, een bakje met muntgeld en nog een aantal rollen met divers muntgeld. Het geldkistje, de bakjes en de lade werden teruggevonden in de bosjes aan de achterzijde van het pand. Uit het café werden uit een kast diverse flessen drank weggenomen.

*
Onderzoek hennepkwekerij afgerond

HOOGEVEEN - Afgelopen week is het onderzoek naar de betrokkenen van de hennepkwekerij aan de Smirnoffstraat afgerond. Op 3 maart jongstleden werd in een pand aan de Smirnoffstraat een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. Verdachten konden toen niet worden aangehouden. Naar aanleiding van het onderzoek dat daarna is voortgezet, konden afgelopen weken 3 verdachten worden aangehouden. Als hoofdverdachte kan aangemerkt worden een 37-jarige man uit Nieuwer-Amstel. Deze was geholpen door een 41-jarige man uit Amsterdam en een 38-jarige man uit Hoofddorp. Volgens de verdachten was de kwekerij in juni 1998 opgezet. Het is niet duidelijk geworden hoe vaak er geoogst is, maar wel dat door de ontmanteling twee oogsten voorkomen zijn. De schade ontstaan door het illegaal aftappen van stroom wordt geraamd op ongeveer f 60.000,--. Tegen de mannen is proces verbaal opgemaakt.

*
Ongeval met letsel

RODEN - Vanmiddag raakte een 32-jarige inwoonster van Roden gewond bij een aanrijding in die plaats. Zij reed over de Groningerstraat en wilde op de kruising met de Kastanjelaan links af slaan. Zij zag daarbij een haar tegemoetkomende auto, bestuurd door een 56-jarige man uit Paterswolde over het hoofd. Door de aanrijding die volgde kwam de vrouw bekneld in de auto te zitten en moest er door de brandweer uitgehaald worden. Zij is met nog onbekend letsel overgebracht naar het Martini-ziekenhuis in Groningen. Ook de man werd voor onderzoek naar dit ziekenhuis overgebracht. Beide auto's raakten zwaar beschadigd.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 4151 '
Lees ook