regio politie drenthe

berichten van donderdag tot vrijdagmorgen 02-04-99. 09:54 vrijdag 2 april 1999

roel hallink, tel.: 0528 - 295216
* dronken fietser

assen - fietste gisteravond laat een 45-jarige assenaar vanuit de oude molenstraat richting het bruggetje over het kanaal. daar hij nogal een behoorlijke slok op had keek hij niet op of om. midden op de oversteek van het kanaal zz botste hij frontaal tegen een hem tegemoet komende 14-jarige fietser uit assen. beiden kwamen ten val. geen letsel, maar wel beschadigde fietsen. de 45-jarige assenaar werd aangehouden. een blaastest gelukte niet en een bloedproef werd door hem geweigerd. tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

* alcomobilist

meppel - bleek bij een controle op de jan tooroplaan dat een 61-jarige meppelder met teveel drank op achter het stuur zat. op het bureau blies hij 575 ug/l (ongeveer 1.3 promille) het rijbewijs van de man is ingevorderd. na verhoor, met dagvaarding op zak, heengezonden.

* diefstal uit auto

hoogeveen - aan de zuidwoldigerweg werd gisteren een ruitje van een auto ingeslagen. uit de auto werd de hoedenplank met 4 boxen, een 1000 watt versterker, een woofer-kist met 2 bas-boxen en een aantal cd's gestolen. de totale schade wordt geschat op ongeveer f 4000,--.

* inbraak woning

nieuw buinen - werd er tussen woensdagmorgen en gisteravond ingebroken in een woning aan de sportlaan. de daders kwamen binnen door het forceren van de achterdeur. de gehele woning werd doorzocht en kasten leeggehaald. de 53-jarige bewoonster mist een aantal sierraden, maar weet nog niet precies wat er weg is.

* insluiping in school

meppel - zag een getuige dat drie mannen een kluisje dumpten in staphorster grote stouwe. bij het onderzoek bleek het geen kluis te zijn maar een ladenkastje, die kort daarvoor gestolen was uit een school aan de werkhorst. het ladenkastje was tussen 13.15 en 14.00 uur gestolen uit een kamer, toen het personeel even weg was. in het kastje zat een portemonnee van een leerling, diverse papieren voor de lessen en een geldkistje met ongeveer 60,--. de auto waarin de drie mannen reden is later in meppel teruggevonden en veiliggesteld.

* vernieling auto's

assen - werden aan de groningerstraat afgelopen nacht van zeker 6 auto's de spiegels afgetrapt dan wel vernield. de eigenaren moeten nog aangifte doen. geen aanwijzingen richting daders.

* vandalen aangehouden

emmen - zag een getuige vannacht dat twee jongens op het bendienplein vernielingen pleegden bij een gebouw. een reclame zuil moest het ook ontgelden. de jongens van 17 en 20 jaar uit emmen, konden even later aangehouden worden op de dennenlaan. bij het verdere onderzoek bleek dat zij een spoor van vernielingen hadden achtergelaten op o.a de boslaan, de spoorstraat, de verlengde spoorstraat, het bendienplein en de weerdingestraat. vernield waren reclame borden, afzettingen, een damesfiets, containers, enkele ruiten en enkele reclamezuilen. de totale schade is nog niet bekend. de beide jongens zijn ingesloten. vandaag zal gekeken worden of ze nog meer op hun kerfstok hebben.

* auto in de brand

hoogeveen - reed een 20-jarige man uit geesbrug met zijn auto over de kleine beer, toen hij plotseling rook onder de motorkap weg zag komen. hij stopte en sprong uit de auto. in een mum van tijd vloog de auto in de brand. de brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen en na afloop de straat schoon te spuiten. de werd geheel gehavend afgevoerd. de schade is niet bekend.

* locomotief verliest dieselolie

beilen - gisteravond verloor een locomotief ter hoogte van de molenstraat een hoeveelheid dieselolie. door de lekkage was er sprake van brand onder de locomotief, maar dit heeft verder geen gevolgen gehad. wel is de spoorbaan over een lengte van ongeveer 700 meter vervuild met dieselolie. vandaag zal dat gedeelte worden afgegraven, om te voorkomen dat de olie in het waterwingebied terechtkomt. door de werkzaamheden zal er mogelijk wat overlast ontstaan.

info@politie-drenthe.nl     Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe  

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 4231 '
Lees ook