Persberichten

van maandagmiddag 09 augustus 1999
16:53 maandag 9 augustus 1999

Bert Peters 0591 662014 of 0653 238059

Emmen, diefstal uit auto
Deed vanmorgen een 25-jarige man uit Veenoord aangifte van diefstal uit zijn auto. De auto stond geparkeerd aan het Holdertplein toen die werd opengebroken. De hoedenplank met luidsprekers, versterkers en een cd-wisselaar werden weggenomen. Schade f 2.200,-.

Emmen, inbraak slijterij
Werd de afgelopen dagen ingebroken in een slijterij aan de Haagjesweg. Verschillende flessen dure drankjes werden weggenomen, Schadebedrag niet bekend.

Klazienaveen, brandstichting
Werd vannacht brand gesticht in een minicontainer aan de achterzijde van woningen aan de Langestraat. Aan de achterzijde van een winkelpand aan de bedieningsweg gingen vijf minicontainers in vlammen op. Het vuur tastte ook nog de achtergevel en het kozijn aan maar de eigenaar en zijn vrouw konden zelf op tijd het vuur blussen. Een ruit sprong door de hitte. Rond het tijdstip van de brand zijn jongelui gezien, maar niet zeker is of zij er iets mee te maken hebben.

Assen, negeren stopteken
Reed vanmorgen een bromfietser met een snelheid van 75 kilometer per uur over de Beilerstraat toen hij een stopteken kreeg van een politieman in een politieauto. De bromfietser negeerde het stopteken en ging er vandoor. Uiteindelijk lukte het de bromfietser om via een fietspad met paaltjes te ontkomen. Het zal echter niet voor lang zijn. Zijn identiteit is inmiddels bekend en de 16-jarige jongen uit Assen kan drie bekeuringen tegemoet zien wegens een snelheidsovertreding, negeren stopteken en voor het niet volgen van een verplicht fietspad.

Assen, woninginbraak
Ontdekte vanmiddag een 66-jarige man dat de afgelopen dagen tijdens zijn afwezigheid was ingebroken in zijn woning aan de Vondellaan. Via een raam werd toegang verkregen. Een tv en een muntenverzameling werden weggenomen. Schadebedrag niet bekend.

Assen, woninginbraak
Ontdekte een 44-jarige man dat de afgelopen nacht was ingebroken in de woning van zijn broer aan de Oosterparallelweg. Hij wist niet precies wat er weg was maar zeker zijn drie stereosets weggenomen.

Tynaarlo, inbraak op camping
Werd vannacht ingebroken in een kantoortje van een camping in Tynaarlo. Door een raam te forceren kon men het kantoor binnenkomen. Met de gevonden sleutel kon de kluis worden geopend en het aanwezige geld worden weggenomen. Schade (nog) niet bekend.

Waarschuwing verkoop gevaarlijke sleutelhangers Er worden momenteel sleutelhangers aangeboden op plaatsen waar veel mensen zijn zoals bijvoorbeeld terrassen en dan met name langs de Noordzeestranden en plaatsen rondom het IJsselmeer. Doofstomme mensen, veelal afkomstig uit Oosteuropese landen, bieden die sleutelhangers aan voor f 5,-. Deze sleutelhangers hebben de vorm van een klein doorzichtig figuurtje, zoals een dolfijn of een bal, en zijn gevuld met een al dan niet gekleurde vloeistof. Deze vloeistof kan bestaan uit een aardolie-destillaat die wat samenstelling betreft het meest lijkt op lampenolie. Doordat die figuurtjes slecht gelast zijn kunnen ze gaan lekken. Mensen die in contact komen met deze vloeistof kunnen last krijgen van een geïrriteerde huid en/of slijmvliezen. Het schijnt dat deze verkoopmethode in verschillende delen van het landen wordt toegepast alsmede in het buitenland. Bij het aantreffen van deze verkopers zal politie Drenthe controleren op naleving van de Algemene Politie Verordening (ventvergunning), Vreemdelingenwet en Warenwet. Het is (nu) niet bekend of dergelijke sleutelhangers al in Drenthe zijn aangetroffen.

Emmen, aangetroffen medicijn
Werd vanmorgen op de rijbaan van de Laan van het Kinholt zes strips met daarin12 stuks witte tabletten aangetroffen van het merk CUPROFEN. Vermoedelijk zijn deze geneesmiddelen in het buitenland gekocht. Niet onwaarschijnlijk is dat er nog meer van deze strips zijn verloren. De gevonden strips zijn afgegeven bij de Milieupolitie, tel nr. 0591 685222.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 4248 '
Lees ook