Persberichten

Berichten van dinsdagmorgen
11:08 dinsdag 18 mei 1999

Dirk Neef, 0522-274112

Schoonoord

Vier personen gewond na val van paard
Zondagmiddag raakten in het bos in de omgeving van de Slenerweg in Schoonoord vier personen uit Nieuw Schoonebeek, Schoonebeek en Houten licht gewond. Ze werden afgeworpen doordat de paarden waarop ze reden op hol sloegen door loslopende honden. De mensen maakten deel uit van een grote groep familie en kennissen die bij een huifkarrencentrum in Schoonoord paarden hadden gehuurd en daarmee een rondrit maakten. Twee loslopende honden maakten de paarden aan het schrikken waardoor verschillende paarden op hol sloegen en een aantal ruiters op de grond viel. Drie vrouwen en een man (leeftijden niet bekend) raakten daarbij zodanig gewond dat ze per ambulance naar het ziekenhuis moesten worden vervoerd. Daar werden bij de slachtoffers diverse kneuzingen, een heup uit de kom en een zware hersenschudding geconstateerd. Drie van hen konden na behandeling naar huis. De vierde werd ter observatie opgenomen. Hoewel de man en een vrouw wiens honden de paarden lieten schrikken nog wel geholpen hebben de loslopende paarden op te vangen, is niet bekend om wie het gaat.

*
Assen

Bromfiets gestolen
Maandagavond stalen onbekenden achter een woning aan de Riklanden de bromfiets van een 33 jr. man uit die plaats. De man was daar op bezoek. Niemand heeft gemerkt dat de bromfiets, die op slot stond, werd gestolen.

*
Emmen

Auto gestolen
Maandag werd vanaf de carpoolplaats aan de Ermerweg nabij de Rijksweg 34 in Emmen, een zwarte VW Golf Variant gestolen. De eigenaresse, een 31 jr. vrouw uit Klazienaveen, ontdekte tegen 17.30 de diefstal.

*
Assen

Inbraken
Maandagavond en nacht werd in Assen ingebroken in een winkel aan de Scharmbarg en een winkel aan de Minervalaan. Bij beide winkels werd een ruit vernield. Uit de eerste winkel werd een nog onbekende hoeveelheid rookwaren en wat kleingeld gestolen. Uit de tweede winkel verdwenen meerder digitale cameras. Op dit moment is nog niet te zeggen of er een verband bestaat tussen deze beide inbraken.

*
Emmen

Vlam in de pan
Maandagavond rukte de brandweer van Emmen uit naar een woning aan de Weytackers in Emmen. Omwonenden hadden een grote rookontwikkeling gezien in de keuken van de woning, waarvan de bewoner niet thuis was. De brandweer trapte een deur in en stelde vast dat de bewoner vergeten had het vuur te doven onder een pan met een kippenpoot. Het brandje werd snel geblust. De schade bleef beperkt tot wat rookschade en brandschade aan gasstel en pan.

*
Assen

Jongens veroorzaken brand in Asserbos
Waarschijnlijk doordat enkele onbekend gebleven jongens een vuurtje hebben gestookt, ontstond er maandagavond brand in een stukje bos achter de wielervereniging aan de Stadsbroek in het Asserbos. De brandweer bluste de brand.

*
Vries

Autobrand
Een man uit Vries (leeftijd niet bekend) raakte maandagavond lichtgewond toen hij probeerde de bedrading los te maken van de accu van zijn auto welke spontaan in brand was gevlogen. Dit gebeurde op een zandpad ten westen van het Noord Willemskanaal in Vries. De auto brandde helemaal uit. De brandweer bluste de brand. De bestuurder moest zich met brandwonden aan een hand onder doktersbehandeling stellen.

*
Snelheidscontroles

Maandag werden op de volgende plaatsen radarcontroles gehouden;

1. Hesselterweg Oosteinde (50 km): 65 voertuigen gecontroleerd, 12 overtredingen
2. Verlengde Oosterdiep Barger-Compascuum (50 km): 450 voertuigen gecontroleerd, 241 overtredingen. Hoogste snelheid 110 km/u. 3. Weerdingerkanaal Nieuw Weerdinge (50 km): 251 voertuigen gecontroleerd, 86 overtredingen.
4. Oosterdiep Emmer-Compascuum (70 km): 260 voertuigen gecontroleerd, 73 overtredingen. Hoogste snelheid 123 km/u.
5. N-371 Havelte (80 km): 520 voertuigen gecontroleerd, 63 overtredingen


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 4249 '
Lees ook