Persberichten woendagmorgen 17 februari tot 8.00 uur 09:35 woensdag 17 februari 1999

Ernest Zinsmeyer 0622 662875

AANRIJDINGEN DOOR GLADHEID
Gisteravond rond 18.45 uur raakte een 50-jarige automobilist uit Slagharen op het Gedempte Hoofddiep in Kerkenveld in een slip en kwam met zijn auto op de kop in de sloot terecht. De auto raakte beschadigd en werd afgesleept.
Vannacht rond 0.30 uur raakte op de Rijksweg N34 bij Coevorden een ambulance van de weg. Deze werd door Rijkswaterstaat weer vlot getrokken en kon onbeschadigd zijn weg vervolgen.
Even later, rond 0.45 uur, schaarde een vrachtauto met aanhanger op de A28 bij Beilen. De 44-jarige chauffeur uit Werkhoven kwam dwars op de rijbaan te staan. Na te zijn vlotgetrokken kon de combinatie weer verder. De oostbaan van de A28 is ongeveer een half uur afgesloten geweest. Vannacht om 2.15 uur slipte een 31-jarige automobilist uit Vledder op de N855 in Dwingeloo, draaide 180 graden en kwam in de linkerberm terecht. Hij kon onbeschadigd weer verder na uit de berm te zijn getrokken. Vanmorgen omstreeks 6.45 gleed een personenauto door en botste tegen de achterzijde van een vrachtauto. Dat gebeurde op de Phileas Foggstraat in Emmen. De personenauto werd bestuurd door een 20-jarige man uit Emmer-Compascuum

ASSEN
Aanrijding met letsel
Gisteravond is op de Groningerstraat een 20-jarige vrouw uit Assen met haar bromfiets tegen een bestelauto gebotst. De bromfiets en het bestelbusje reden in dezelfde richting. De 20-jarige bestuurder van het busje, afkomstig uit Assen, sloeg bij een inrit rechtsaf en zag daarbij de bromfiets over het hoofd. De bromfietser kwam te vallen en kwam voor het rechtervoorwiel van de auto terecht. Ze is met diverse kneuzingen overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen.

ASSEN
Fietsendief aangehouden
Gistermiddag rond 14.00 uur is een 28-jarige Emmenaar aangehouden, die in de Neptunuspassage een fiets had gestolen. De eigenaar van de fiets zag de man ermee lopen en hield hem aan. Daarna droeg hij de man over aan de politie. Op het bureau in Assen werd de Emmenaar verhoord over de fietsendiefstal, die hij volgens hemzelf niet had gepleegd. Daarna vernielde hij in een verhoorkamer een stoel. Hij brak een metalen poot van de stoel en stopte deze onder zijn kleding. Hij wilde de eigenaar van de fiets ermee bewerken omdat die hem onterecht had beschuldigd van de diefstal. Zover kwam het niet. Intussen bleek namelijk dat de politie van Emmen naar hem op zoek was in verband met twee snelkraken de afgelopen dagen in een sportzaak op De Weiert. De man, een bekende van de Emmer politie, blijft dus nog even vast zitten. Hij wordt vandaag naar het bureau in Emmnen gebracht om daar verder te worden verhoord over de snelkraken.

EMMEN
Jeugdige winkeldieven aangehouden
Gistermiddag rond 12.30 uur is in een winkel aan de Wilhelminastraat een meisje van 12 jaar uit Emmen aangehouden, wegens diefstal van een pakje sigaretten. Dat gebeurde in een supermarkt. Kort daarop bleek dat twee andere twaalfjarigen, een jongen en een meisje, beide uit Emmen, bij haar waren en een reep chocola hadden gestolen en opgegeten. Alle drie zijn aangehouden, en worden doorverwezen naar HALT.

KLAZIENAVEEN
Winkeldiefstal
Gistermiddag rond 16.00 uur is een 73-jarige vrouw uit Klazienaveen aangehouden bij een bouwmarkt aan de Pastoor Jongeriusstraat. Ze had twee rolletjes afplakband gestolen. Na verhoor kreeg ze een snelrechtdagvaarding mee.

HOOGEVEEN
Diefstal steigerbuizen
Gisteravond rond 20.30 uur zijn op de Alteveerstraat drie jongens van 15 en 16 jaar aangehouden, allen uit Hoogeveen. Ze hadden steigerbuizen gestolen vanaf een bouwterrein. Ze gaven aan dat ze deze nodig hadden voor een 27-MC-installatie. Omdat de jongens al eerder met de politie in aanraking waren geweest, kwamen ze niet voor het HALT-traject in aanmerking, maar wordt proces-verbaal opgemaakt.

BLIKSEMINSLAGEN
Rond middernacht zijn bij blikseminslagen twee meterkasten vernield, in woningen aan de Middenweg in Veenoord en de Scheidingsweg in Nieuw-Amsterdam.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 4252 '
Lees ook