Persberichten van donderdag 18 februari tot 7.30 uur 08:46 donderdag 18 februari 1999

Ernest Zinsmeyer 0592 383017 / 0622 662875

EMMEN
Auto-inbraken
Dinsdag zijn overdag twee auto’s opengebroken die geparkeerd stonden op de Kapt. Grantstraat. Uit de auto van een 25-jarige man uit Barger-Compascuum werd een radio-cdspeler ontvreemd. Uit de auto van een 28-jarige Emmenaar zijn 24 cd’s gestolen, en het frontje van de radio was er ook uit.

ZUIDLAREN
Groot aantal inbraken opgelost
Met de aanhouding van vijf verdachten, waaronder twee helers zijn de afgelopen twee weken een aantal inbraken in Zuidlaren en Delfzijl opgelost. De daders bekenden een woninginbraak in Zuidlaren, vier insluipingen in een hotel in Zuidlaren, 40 auto-inbraken in Zuidlaren, zes auto-inbraken in Delfzijl, een bedreiging en een afpersing in Zuidlaren, en een inbraak in Delfzijl. Van de gestolen goederen is een klein gedeelte teruggevonden. De daders zijn afkomstig uit Zuidlaren, Annen, Delfzijl en Groningen.

EMMEN
Woninginbreker bedreigt bewoner
Gistermiddag rond 17.30 uur bedreigde een inbreker de bewoonster van een huis aan de Balingerbrink., De vrouw kwam oog in oog te staan met de inbreker, die een koffer met een laptopcomputer van de vrouw in zijn handen droeg. De vrouw probeerde de inbreker vast te houden, ondanks bedreiging met een mes, maar hij wist zich los te rukken en vluchtte. Daarbij liet hij de koffer met de computer achter. De dader is ongeveer 20 jaar, 1.75 meter, met blond, achterover gekamd haar. In de woning bleken twee kasten te zijn opengebroken, maar er wordt verder niets vermist.

RODEN
Woninginbraken
Gisteravond zijn in Roden twee woninginbraken gepleegd. Aan de Molenweg werd het raam van de tuindeur ingegooid. Uit de woning werd een staande klok weggenomen. De 61-jarige bewoonster deed daarvan aangifte. Aan de Cederlaan werd een raam aan de achterzijde geforceerd. De gehele woning is daarna doorzocht. De 52-jarige bewoonster mist tot op dit moment niets.

VRIES
Woninginbraak
Dinsdagnacht rond 2.00 uur is een inbreker de woning binnengedrongen van een 22-jarige vrouw aan de Volmachten. Uit de woning werd een portemonnee weggenomen met daarin onder meer een rijbewijs en bankpasjes.

EMMEN
Inbraak cafe
Afgelopen nacht rond 3.00 uur is een raam ingegooid van een cafe aan de Alerderbrink. Daarna is een gokkast met grof geweld opengebroken en leeggehaald. De 32-jarige eigenaar deed daarvan aangifte.

SCHOONOORD
Snelkraak tv-zaak
Afgelopen nacht rond 3.00 uur is de pui van een winkel aan de Slenerweg vernield, doordat er een auto tegenaan reed. Daarna was de toegangsdeur ontzet. Uit de winkel werd de kassalade weggenomen, die later in de nacht in de buurt van Grolloo is teruggevonden. Van de dader is geen signalement bekend. De gebruikte auto zou een beige Mercedes zijn. De 40-jarige eigenaar, die wakker werd van het luid alarm, zag deze auto wegrijden. De pui van de winkel raakte zwaar beschadigd.

MEPPEL
Aangereden fietser mishandelt automobilist
Gisteravond rond 19.00 uur zag een 47-jarige automobilist uit Meppel op de Zomerdijk een tegemoetkomende fietser over het hoofd. De fietser, die zonder verlichting reed, kwam daardoor ten val. De man uit Meppel stapte uit om naar de fietser te gaan. Deze kwam overeind en gaf de automobilist een pak slaag. De man uit Meppel meldde het voorval bij de politie.

GIETEN
Zender in beslag genomen
Bij een controle samen met de Radio Controledienst van de PTT is aan de Bonnen een 27-MC zender in beslag genomen, die een veel te hoog vermogen had. Toegestaan is 4 Watt. De 27-jarige eigenaar had zijn zender weten “op te voeren” naar 200 Watt.

SNELHEIDSCONTROLES
Gistermorgen zijn op de N 375 in Ruinen 429 auto’s gecontroleerd. Daarvan reden 48 bestuurders te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 kilometer per uur, waar 80 is toegestaan.
Op de Steenwijkerstraatweg in Meppel zijn 988 voertuigen de radar gepasseerd. Daarvan reden 250 bestuurders te snel. De snelste reed hier 91 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 4268 '
Lees ook