Persberichten

Berichten van zondagmiddag tot maandagmorgen 12-07-99 11:03 maandag 12 juli 1999

Bert Peters 0591 66 20 14 of 06 53 23 80 59

Nieuw-Amsterdam, ongeval met letsel
Reed zaterdagmiddag omstreeks 17.35 uur, een 29-jarige vrouw uit Veenoord over de Vaart ZZ en wilde een links van de weg gelegen parkeerplaats oprijden. Op dat moment werd zij ingehaald door een 23-jarige man uit Nieuw-Amsterdam waarna een aanrijding volgde. Hierdoor botste de 23-jarige ook nog eens tegen een links van de weg geparkeerde auto. Beide bestuurders werden naar het Scheperziekenhuis vervoerd. De vrouw kon zondag het ziekenhuis verlaten, de man kon na behandeling direct naar huis.

Alcoholbestuurders
Assen, Europaweg Zuid
Reed gisteravond omstreeks b21.45 uur, een 58-jarige man uit Zuidveld over de genoemde weg en werd daar gecontroleerd. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 1.7. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Assen, Europaweg West
Reed vannacht omstreeks 04.15 uur een 34-jarige man uit assen over de genoemde weg. Na controle bleek hij een alcoholpromillage te hebben van 1,2.

Nieuw-Amsterdam, Ring
Reed gistermiddag omstreeks 17.00 uur een 34-jarige man met zijn bromfiets over de Ring. Na controle bleek hij een alcoholpromillage te hebben van 1.6. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod.

Roderesch, Norgerweg
Reed gisteravond omstreeks 21.30 uur een 44-jarige man uit Oosterwolde over de Norgerweg toen hij werd gecontroleerd. Zijn rijgedrag was aanleiding hem te controleren op alcoholgebruik. Hij bleek een promillage te hebben van 1.6. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Roden, Raadhuisstraat
Reed en 29-jarige man uit Groningen vannacht omstreeks 01.30 uur over de Raadhuisstraat toen hij daar werd gecontroleerd. Een alcoholpromillage van 0,6 was het resultaat.

Dwingeloo, parkeeroverlast
Bij het Blauwe meer aan de Vorrelvenen was het de afgelopen dagen druk en dat veroorzaakte ook parkeeroverlast en wel zodanig dat er geen ruimte was voor eventueel brandweer, ambulance of andere hulpverleningsdiensten. Daarom werden 25 parkeerovertreders bekeurd. Ook werden fietspaden door automobilisten gebruikt wat overlast en gevaarlijke situaties voor fietsers betekende.

Gasselte, diefstal motor
Werd gistermiddag tussen 15.00 en 16.00 uur een motor gestolen. De 27-jarige eigenaar uit Winschoten was bij het Nije Hemelriek en had de motor afgesloten geparkeerd bij het restaurant. Vrijwel zeker moeten er getuigen zijn van die diefstal omdat er op dat moment veel mensen waren. De politie wil graag met hen in contact komen.

Klazienaveen, amfetaminenvangst
Werden in de nacht van vrijdag op zaterdag aan de langestraat 2 knapen op heterdaad betrapt toen zij een hoeveelheid speed in gebruikershoeveelheden aan het verdelen waren. Dat deden de 19- en 18-jarige Klazienaveners in de auto op een parkeerplaats toen zij ontdekt werden door surveillerende politiemensen. Zij verklaarden dat zij dit deden in opdracht van een andere Klazienavener die er mee zou handelen. De synthetische harddrug is populair bij bezoekers in de uitgaanscentra zoals discotheken en in die omgeving zou dit dan ook verkocht worden. Er werd ongeveer een half ons in beslaggenomen. Na verhoor zijn de beide knapen in vrijheid gesteld.

Emmen, melder van valse bommeldingen aangehouden Werd vorige week een 18-jarige Emmenaar aangehouden die heeft bekend een aantal valse bommeldingen te hebben gedaan. Hij bekende dat hij in 1996 dit had gedaan bij het gemeentehuis en een Joegoslavisch restaurant in Emmen.
Verder bekende hij dit jaar meldingen te hebben gedaan bij - gemeentehuis Emmen
- Amerikaanse ambassade te Den Haag ( 2x)
- Horecagelegenheid in Emmen
- Vliegveld Eelde en
- NS-station Zwolle

De melding bij het gemeentehuis in Emmen waarna ontruiming plaatsvond heeft hij ontkend.
De Emmenaar is van Servische afkomst en zou het niet eens zijn met de betrokkenheid van de NATO in het Balkan-conflict. -


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 4316 '
Lees ook