Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten donderdag 4 november 1999 tot 9.00 uur 11:21 donderdag 4 november 1999

Ernest Zinsmeyer 0592 383017 / 0622 662875

EMMEN
Getuigenoproep na ongeval
Woensdagmiddag tegen 15.15 uur is op de kruising van de Wolfsbergenweg met de Oude Roswinkelerweg een 39-jarige vrouw uit Emmen aangereden. Ze reed met haar snorfiets op deze kruising, en werd daar aangereden door een oudere man in een grijze Renault 25. De man vervoerde planken in zijn auto. Na de aanrijding is de man volgens haar gestopt, en meteen daarop weer doorgereden, terwijl zij languit op straat lag. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen of de betrokkene om zich te melden. De vrouw liep bij de aanrijding verwondingen aan haar rechterbeen op.

HAVELTE
Automobilist onder invloed tegen boom
Woensdagavond omstreeks 18.30 uur reed een 69-jarige man uit Havelte met zijn auto over de Kolonieweg. Op een recht weggedeelte botste hij tegen een lantaarnpaal en vervolgens tegen een boom. De man had alcohol gedronken. Bij de ademtest blies hij 340, ongeveer 0,79 promille.

EMMEN
Fietser rijdt door rood licht en botst tegen autobus Woensdagavond tegen 18.30 uur reed een 46-jarige buschauffeur vanaf het terrein van het Scheperziekenhuis de rijbaan van de Boermarkeweg op. Over het fietspad reed een 66-jarige fietser uit Emmen. Deze fietste door rood licht en reed tegen de bus aan. De fietser kwam ten val en liep daarbij een hoofdwond op.

EMMEN
Verkeerscontrole
Woensdagavond tussen 18.00 en 21.30 uur hebben medewerkers van de wijk Emmen-Centrum op verschillende locaties in hun wijk een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn 65 bekeuringen uitgedeeld, voor onder andere fietsverlichting, autogordels, helm, auto- en bromfietspapieren, en technische staat van bromfietsen. Ook is van ruim 700 bestuurders een blaastest afgenomen.
1 bestuurder bleek teveel te hebben gedronken. Deze man, een 61-jarige Emmenaar, werd omstreeks 20.30 uur van de Houtweg gehaald.

VALTHERMOND
Auto-inbraak
Woensdagavond omstreeks 23.15 uur ontdekte een 40-jarige inwoner van Valthermond dat in zijn auto was ingebroken. Deze stond geparkeerd op de Tuinstraat. De sloten van het bestuurdersportier en van de kofferbak waren vernield. Uit de auto is een radio-cdspeler gestolen.

MEPPEL
Woninginbraak
Woensdag overdag is ingebroken in een woning aan de Talmastraat. Om binnen te komen werd een ruitje naast de voordeur vernield. Uit de woning van de 24-jarige bewoner is een videorecorder weggenomen.

EELDE-PATERSWOLDE
Poging inbraak
Woensdagnacht omstreeks 3.15 uur hoorde de bewoner van een huis aan de Zuurstukken lawaai. Toen hij ging kijken zag hij dat de garagedeur was opengebroken. Vermoedelijk zijn de inbrekers op de vlucht geslagen toen de man poolshoogte ging nemen.

HOOGEVEEN
Winkeldiefstallen
Woensdagmiddag omstreeks 16.30 is een 16-jarige jongen uit Hoogeveen betrapt bij de diefstal van een portemonnee uit een winkel aan de Nije Nering. Hij is aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Een uur later werd een 46-jarige vrouw uit dezelfde plaats betrapt bij de diefstal van een fles eau de toilette. Dat gebeurde bij een drogisterij in de Hoofdstraat.

NIEUW-SCHOONEBEEK
Grenscontrole
Woensdagmiddag is bij 7 grensovergangen een controle uitgevoerd door politie in samenwerking met Douane, Marechaussee, Keuringsdienst van Waren, Milieudienst, en Radiocontroledienst. Daarbij zijn 19 processen-verbaal uitgedeeld, onder andere voor Accijnsovertredingen, Wet Wapens en Munitie, Wegenverkeerswet en vuurwerk.

BEILEN
Verdachten gewelddadige tasjesroof aangehouden
De politie heeft enkele dagen geleden twee verdachten aangehouden, die hebben bekend op 25 oktober jl. een 82-jarige vrouw in Beilen op een gewelddadige wijze van haar tas te hebben beroofd. Uit het onderzoek dat de politie heeft ingesteld kwamen als verdachten een 29-jarige man en zijn 20-jarige vrouw, beide uit Gasselte, naar voren. Geldproblemen vormden hun motief.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 4345 '
Lees ook