Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van vrijdagmorgen
09:52 vrijdag 5 november 1999

Dirk Neef, 0522 - 274112

Bestuurder onder invloed veroorzaakt frontale aanrijding

ASSEN. Donderdagavond botste een 44 jr. automobilist uit Assen op de kruising van de Europaweg West met de Groen van Prinstererlaan in zijn woonplaats frontaal op een personenauto bestuurd door een 22 jr. vrouw uit dezelfde plaats. De man nam op de kruising de bocht naar rechts veel te ruim waardoor hij terechtkwam op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer. De auto met de vrouw achter het stuur kon hem niet meer ontwijken. De man die de aanrijding veroorzaakte had gedronken en hij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek uit de ademanalyse een alcoholgehalte van 2 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

*
Teveel gedronken

HOOGEVEEN. Op de Hoofdstraat in Hoogeveen hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 25 jr. automobilist uit die plaats aan. Tijdens een controle bleek dat de man gedronken had. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 0,6 promille.

*
Automobilist wil niet stoppen

MEPPEL. De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag na een achtervolging, waarbij gebruik werd gemaakt van licht- en geluidssignalen, op de Waardeel in Meppel een 18 jr. automobilist uit die plaats met twee politieautos klemgereden. De man negeerde op de Kromme Elleboog een stopteken van de politie. Hij had gedronken en zijn auto bleek bovendien niet verzekerd en niet APK gekeurd te zijn. De man werd aangehouden en op het politiebureau werd door een ademanalyse vastgesteld dat hij een alcoholgehalte van 0,9 promille had. Zijn auto bleef voor nader technisch onderzoek aan het politiebureau.

*
Woninginbraak

ASSEN. Donderdag overdag werd er ingebroken in een woning aan de Groningerstraat in Assen. Men kwam binnen door een deur open te breken. De bewoners ontdekten bij thuiskomst de inbraak. Zij missen in ieder geval de TV, een videorecorder en een groot aantal CDs.

*
Gestolen spullen in kinderwagen

HOOGEVEEN. Een 28 jr. vrouw uit Hoogeveen werd donderdagavond in een winkel in de Hoofdstraat van die plaats betrapt op diefstal. Zij had voor ongeveer f. 60,- aan kinderkleding en naaigerei meegenomen zonder dit bij de kassa af te rekenen. De vrouw had de spullen verborgen in de kinderwagen waarmee ze liep te winkelen.

*
Auto uitgebrand

NIEUW-AMSTERDAM. Op de kruising van de Karel Palmstraat met de Sportlaan in Nieuw-Amsterdam vloog donderdagavond door onbekende oorzaak een auto in brand. De bestuurder, een 52 jr. man uit Veenoord, ontdekte tijdens het rijden dat zijn auto aan de voorzijde begon te branden. De brandweer bluste de brand.

*
Bewoonster steekt huis in brand

NORG. Aan de Oosterduinen in Norg ging in de nacht van donderdag op vrijdag een houten vakantiewoning door brand verloren. De bewoonster, een 44 jr. vrouw met psychische problemen, verklaarde tegenover de politie dat zij zelf de woning in brand had gestoken. De brandweer van Norg bluste de brand. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Een schadebedrag is niet bekend. De vrouw is inmiddels (gedwongen) opgenomen in een psychiatrische instelling.

*
Man dreigt kinderen met vuurwapen

ASSEN. Een arrestatieteam van de politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 30 jr. man uit Assen in zijn woning aangehouden. De man wordt verdacht van het met een vuurwapen bedreigen van spelende kinderen. Donderdagmiddag reed de man in Assen met zijn auto over een springtouw van een groepje spelende kinderen. Het touw kwam tegen de auto. De man maakte zich hierover zo kwaad dat hij naar de kinderen toeging en ze dreigend vertelde dat dit niet nog een keer mocht gebeuren. Kennelijk was dit niet genoeg want even later kwam de man nog een keer terug en dreigde met een vuurwapen. De kinderen wisten de politie te vertellen waar de man woont. Omdat er sprake was van een vuurwapen werd een arrestatieteam naar Assen gehaald die vervolgens de man aanhield. Een vuurwapen werd niet gevonden. De man is voor nader onderzoek ingesloten.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 4402 '
Lees ook