Politie Drenthe

Persberichten

Van vrijdagmorgen
10:58 vrijdag 17 december 1999

Bert Visser
0592-361290/0651611629


*
NIJEVEEN

Een 22 jarige chauffeur uit Meppel liep donderdagmiddag een nat pak op toen hij na iets te fors remmen de macht over het stuur verloor en de Drentse Hoofdvaart inreed. De man reed vanaf Meppel over de Buitenvaart in de richting Havelte en merkte te laat dat een voor hem rijdende auto afremde om linksaf te slaan.
De Meppeler kon op eigen kracht de wal bereiken. Zn bestelauto verdween onder water. Met behulp van duikers is de auto geborgen.


*

EMMEN

Een 47 jarige inwoonster van Emmen is donderdagmiddag met hoofd, nek en borstletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. Ze zat als passagiere in een auto bestuurd door een 20 jarige man uit Emmen. Hun auto kwam op de Rondweg frontaal in botsing met een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 31 jarige man uit Balkbrug. Diesloeg ter hoogte van een benzinestation linksaf en zag de tegemoetkomend auto over het hoofd.
Beide autos raakten zwaar beschadigd.

Bij een kop/staart aanrijding op de Hondsrugweg in Emmen heeft een 28 jarige vrouw uit Coevorden nekletsel opgelopen. De hoogzwangere vrouw die klaagde over pijn in de nek is door ambulancepersoneel, geassisteerd door de politie uit de auto gehaald. De aanrijding ontstond toen de 26 jarige bestuurder van de auto waarin de vrouw zat afremde voor een oranje verkeerslicht. Dat werd te laat opgemerkt door een achteropkomende auto, bestuurd door een 21 jarige man uit Sleen. Hij botste achterop de stilstaande auto van de man uit Coevorden.


*

ASSEN

Bij een inbraak in een woning aan de Klenckestraat in Assen is donderdagavond een klein model kleuren tv gestolen. De inbraak is gepleegd tussen half zeven en kwart voor tien tijdens afwezigheid van de bewoner. Om in de woning te komen is een kunststoffen keukenraam vernield.


*
ASSEN

Een 35 jarige inwoner van Zeegse en een 16 jarige meisje uit Assen zijn donderdagmiddag in Assen aangehouden wegens winkeldiefstal. De man uit Zeegse werd betrapt toen hij bij een supermarkt aan het Neptunusplein een pot oploskoffie wegnam. Volgens zijn verklaring was hij die vergeten af te rekenen. Hem is een dagvaarding voor snelrecht uitgereikt.
Het meisje stal bij een grootwinkelbedrijf aan het Koopmansplein een truitje van 35 gulden. Ze bekende de diefstal en voor haar is een Halt procedure gestart.


*

EMMEN

Een 22 jarige portier van een discotheek aan de Hoofdstraat in Emmen is donderdagnacht met een grote hoofdwond naar het ziekenhuis in Emmen gebracht. Hij liep die verwonding op in een vechtpartij met drie bezoekers waarbij hij met een ijzeren staaf op het hoofd werd geslagen. Het drietal was eerder op de avond wegens wangedrag uit de discotheek gezet. Volgens verklaringen van getuigen ging het om Duits sprekende mannen. Na de vechtpartij zijn ze er hardlopend vandoor gegaan en niet meer aangetroffen.


*

EXLOO

Donderdagavond is tegen middernacht op een camping aan de Valtherweg in Exloo volledig uitgebrand. Een andere caravan liep zware schade op. De brand werd ontdekt door de bewoonster van een vakantie woning die haar hond uitliet. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


*

MEPPEL

De brandweer van Meppel heeft vrijdagmorgen tegen half zeven op het Troelstraplein in Meppel een autobrand geblust. De politie vermoedt dat de brand is ontstaan bij een poging de auto te stelen.


*

EMMEN

De politie van Emmen heeft bij een bewoner van de Willem Grolstraat 17 kilo illegaal vuurwerk inbeslaggenomen. Het gaat om o.a. nitraatklappers en lawinepeilen. De 36 jarige man , die vrijwillig aftstand deed van zijn vuurwerk verklaarde dat hij het vuurwerk in Coevorden had gekocht en al een grote hoeveelheid aan de man had gebracht.


*

De politie van Assen heeft donderdagvond bij een alcoholcontrole op de Europaweg Noord 156 automobilisten laten blazen. Slechts een bestuurder zat net boven de streep en kreeg een rijverbod en een dagvaarding voor snelrecht.,


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 4471 '
Lees ook