Persberichten

Persberichten dinsdag 11 mei 1999 tot 8.00 uur
09:27 dinsdag 11 mei 1999

Ernest Zinsmeyer 0592 383017 / 0622 662875

MEPPEL
Aanrijding door alcohol
Maandagnacht omstreeks 1.45 uur botste een 35-jarige man uit Meppel met zijn personenauto tegen de leuning van de Emmabrug, op het Oosteinde. De man bleek alcohol te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Bij een ademtest blies hij 780, ongeveer 1,8 promille. Deze zaak is met snelrecht afgehandeld.

SMILDE
Auto te water
Maandagmiddag omstreeks 15.15 uur raakte een 71-jarige automobilist uit Assen op de Wittewijk na een slip met zijn personenauto te water. Zijn 5-jarige kleinzoon zat bij hem in de auto. Een 31-jarige man uit Appelscha, die achter de Assenaar reed, stopte en sprong direct achter diens auto aan, en haalde hem uit de auto. Hij probeerde het kind door de zijruit uit de auto te trekken maar dat lukte niet. Het vijfjarige kind was intussen op de hoedenplank van de zinkende auto geklommen. De achterkant van de auto stak nog boven het water uit. De man uit Appelscha stapte op de walkant en greep een ijzeren stang uit zijn auto. Daarna ging hij het water weer in en sloeg de achterruit kapot en kon het kind op de kant helpen.

NIEUW SCHOONEBEEK
Auto tegen boom
Maandagavond rond middernacht botste een 18-jarige automobilist uit Nieuw Schoonebeek op de Dordseweg door nog onbekende oorzaak tegen een boom. De bestuurder, die bekneld raakte, werd door de brandweer uit zijn auto bevrijd. Daarna is hij overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. Bij het ongeval brak de man zijn linkerbovenbeen.

SLEEN
Woninginbraak
Dinsdagmorgen omstreeks 4.30 uur bleek te zijn ingebroken in een woning aan De Flinten. Men was binnengekomen door de terrasdeur te forceren. De kamer en keuken werden doorzocht. Uit de woning zijn twee portemonnees weggenomen. De 32-jarige bewoner deed aangifte.

ASSEN
Snelkraak
Maandagavond omstreeks 22.15 uur is een snelkraak gepleegd in een zaak aan de Kloekhorststraat. Met een stoeptegel werd de ruit van de toegangsdeur vernield. Uit de winkel werd een aantal GSM-telefoons weggenomen.

GEES
Amokmaker aangehouden
Maandagavond rond 21.30 uur is een 31-jarige man uit Gees aangehouden. Hij had kort tevoren een ruit vernield van een woning aan de Dorpsstraat. Daarna bedreigde hij de ter plaatse gekomen politiemensen met een glasscherf. Hij is aangehouden, en zal vandaag in de loop van de dag worden verhoord. Hij was onder invloed van alcohol.

EMMEN
Man in brand gestoken
Maandagavond omstreeks 23.45 uur is een 31-jarige man door zijn 29-jarige huisgenoot in brand gestoken. De twee hadden vermoedelijk eerder op de avond ruzie gekregen, waarna de een benzine had gehaald bij een tankstation. Toen hij terug kwam overgoot hij zijn huisgenoot met de benzine en stak hem in brand. Dit alles gebeurde aan de Laan van de Eekharst. Daardoor ontstond tevens een uitslaande woningbrand, die de brandweer na korte tijd onder controle had.. Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand overgebracht naar het RKZ in Groningen. De woning brandde grotendeels uit. Ook de bewoners van de twee aangrenzende woningen moeten tijdelijk elders worden ondergebracht. De dader meldde zich kort na het gebeuren aan het bureau in Emmen. Hij is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

SNELHEIDSCONTROLES
Valthermond
Op het Zuiderdiep zijn maandagmiddag 201 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden 78 bestuurders te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan. Op de Drentse Mondenweg zijn vervolgens 205 voertuigen de radarauto gepasseerd. Hier bleken 40 bestuurders te snel te hebben gereden. De snelste reed 81 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan. Valthe
Op de Exloërweg zijn 425 voertuigen gecontroleerd. Daarbij zijn 187 overtredingen vastgelegd. De snelste overtreder reed 97 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan.
Exloo
Op het Zuideinde zijn tenslotte 75 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden 27 bestuurders met een te hoge snelheid. De snelste reed 84 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 4478 '
Lees ook