Politie Drenthe

Persberichten

Berichten tot woensdagmorgen
10:07 woensdag 29 december 1999

Roel Hallink, tel.: 0528-295216


*
Steekpartij en voetganger omvergereden na verkeersruzie

EMMEN -Gistermiddag is een 20-jarige man uit Emmen 6 x gestoken met een mes door een medeweggebruiker, die vervolgens nog een 72-jarige man uit Emmen op een voetgangers oversteekplaats omver reed. Aanleiding tot dit geheel was een verkeersruzie op de Hondsrugweg. Omstreeks 15.30 uur reed de 20-jarige man over de Hondsrugweg en kreeg daar een verkeersruzie met een 35-jarige man uit Emmen. Beide automobilisten zouden elkaar gesneden hebben. Ter hoogte van het centrale busstation sprongen beiden uit de auto, waarop de 35-jarige het slachtoffer 6 x met en mes stak en wel in borst, arm en bovenbeen. Na zijn daad reed hij weg en op de kruising van de Hondsrugweg, de Westerstraat en de Westenesscherstraat negeerde hij het rode verkeerslicht en schepte daar een 72-jarige man uit Emmen, die bezig was over te steken. Het slachtoffer bekwam enkele fracturen aan o.a. sleutelbeen en ribben en is opgenomen in het ziekenhuis. Ook het 20-jarige slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis. Beide slachtoffers verkeren niet in levensgevaar. De 35-jarige verdachte heeft zicht later in de middag gemeld aan het politiebureau in Emmen. Hij is aangehouden en ingesloten. Onderzoek wordt voortgezet.


*
Verkeersongevallen door gladheid

ASSEN - Vanmorgen vroeg is een 27-jarige vrouw uit Assen met haar fiets op de Vaart ZZ komen te vallen door de gladheid. Zij is met vermoedelijk een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

HOOGEVEEN - Op het fietspad van de Vos van Steenwijklaan, bij de kruising met de Kanaalweg, ging vanmorgen een 23-jarige Hoogevener met zijn bromfiets onderuit door de gladheid. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen met pijn in een been. Niet duidelijk is of hij iets gebroken heeft.


*
Onder invloed

HOOGEVEEN - Werd afgelopen nacht op de Wethouder Robaardstraat een bestuurder van een auto gecontroleerd. Bleek dat de 22-jarige man uit Hoogeveen teveel gedronken had. Op het bureau blies hij 890 Ug/l ( ongeveer 2,1 promille). Uit het verdere onderzoek kwam naar voren dat de man niet in het bezit van een rijbewijs was. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


*
Inbraken in auto's

HOOGEVEEN - In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in een auto aan de Albert Steenbergenstraat. Om in de auto te komen was het portierslot geforceerd. Gestolen werd de autoradio en een adapter van een mobiele telefoon. Schade van het gestolene bedraagt ongeveer 1500,-- gulden.

EMMEN - Gisteravond is er ingebroken in een auto aan de Westerstraat. De radio en wat kleine goederen waren verdwenen. Ook was getracht de auto te stelen, want het omhulsel van de stuurkolom was vernield en de bedrading van het contactslot was losgetrokken.


*
Inbraken in woningen

ASSEN - In de nacht ban maandag op dinsdag is er ingebroken in een woning aan de Picardtstraat. De daders hebben een uitzetraam via een bovenlicht kunnen openen. De gehele woning werd doorzocht. Vermist worden een stereotoren, een TV, ongeveer 75 CD's, een mobiele telefoon, een paar gouden sierraden en een magnetron. Schade is nog niet bekend.

ASSEN - Aan de Lekstraat werd gisteravond ingebroken in een woning. Ook hier wisten de daders via een bovenlicht een ander raam te openen. Gestolen werd de videorecorder.


*
Brand in woning

MEPPEL - Gistermiddag ontdekten bewoners van een woning aan het Zuideinde, toen zij elders in de woning waren, dat er een brandlucht hing. Bleek dat in de woonkamer brand was ontstaan nabij de TV. Brandweer kwam ter plaatse op te blussen. De brand, die inmiddels al tussen de plafonds woekerde, was snel meester. Er ontstond een behoorlijke schade aan de woning. Schade bedrag is niet bekend.


*
Man overleden door omvallende boom

DWINGELOO - Gistermiddag is de 36-jarige H.L. Kruithof uit Dwingeloo om het leven gekomen, toen hij geraakt werd door een vallende boom. De man was in een bosperceel aan het Westeinde bezig bomen om te zagen, toen een boom die net omgezaagd was, een rara zwieper maakte en de man vol raakte. De man is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 4592 '
Lees ook