Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van woensdagmorgen 5 september
11:16 woensdag 5 september 2001

Dirk Neef, 0522 - 27 4015

Fietser aangereden

DIEVER. Een 29 jr. man uit Geeuwenbrug is dinsdagmiddag op het fietspad langs de N371 bij Diever aangereden door een bestelauto bestuurd door een 36 jr. man uit Diever. De auto reed vanaf de Groningerweg de N371 op en verleende geen voorrang aan de fietser. De man werd met verwondingen aan een been naar het ziekenhuis vervoerd.


*
Kind fiets de weg op

BEILEN. Op de weg Lieving in Beilen raakte dinsdagmiddag een 12 jr. jongen gewond. Hij fietste vanaf het erf bij zijn ouderlijk huis de weg op en keek niet goed uit. Een 63 jr. automobilist uit Westerbork zag de jongen te laat en kon niet meer op tijd stoppen. De fietser werd geschept en raakte daarbij gewond. Met verwondingen aan hoofd en benen is de jongen naar het ziekenhuis gebracht.


*
Teveel gedronken

BEILEN. Op de Torenlaan in Beilen hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 57 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken. Uit de ademanalyse kwam een alcoholgehalte van 0,6 promille naar voren. De man kreeg direct een transactie aangeboden van f. 400,-.


*
Fietsendief aangehouden

ASSEN. Op de Pelikaanstraat in Assen hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een fietsendief aan. De 37 jr. man uit Assen fietste daar met nog een andere fiets op zijn nek. Bij controle bleek dit een afgesloten fiets te zijn. Nader onderzoek leerde dat deze fiets gestolen was op het Stationsplein in Assen. De man is voor nader onderzoek ingesloten.


*
Scooter gestolen

ASSEN. Op de Groningerstraat in Assen is dinsdagavond de scooter gestolen van een 16 jr. jongen uit die plaats. Hij had zijn rode Gillera Runner t.w.v. f. 3000,- afgesloten op straat geparkeerd. Bij terugkomst ontdekte hij de diefstal.


*
Inbreker aangehouden

EMMEN. De politie in Emmen heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in een flatgebouw aan de Monetpassage in Emmen een 42 jr. man aangehouden. Eerder in de nacht waren in hetzelfde flatgebouw drie kelderboxen opengebroken. De politie verwacht met de aanhouding van deze man de dader te pakken te hebben die verantwoordelijk is voor de vele inbraken in kelderboxen in flats in- en rond het centrum van Emmen. De verdachte is een drugsgebruiker zonder vast adres. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Sinds juli dit jaar is er 151 keer ingebroken in kelderboxen van flats in- en rond het centrum van Emmen. Hierbij gaat het vooral om seniorenflats. In verband met deze golf van inbraken heeft de politie sinds vorige week in de nachtelijke uren het toezicht bij deze flats verscherpt. Hiervoor is extra personeel ingezet. En de afgelopen nacht had dit succes. Na een melding uit de bewuste flat was de politie direct ter plaatse en kreeg de verdachte geen gelegenheid te ontkomen.


*
Man steekt eigen woning in brand

RODEN. Een 38 jr. bewoner van de Geluklaan in Roden heeft dinsdagavond brand gesticht in zijn woning en zijn schuur. De woonkamer brandde uit en ook de schuur kreeg flinke schade. De gewaarschuwde brandweer kon de brand op tijd blussen. Waarschijnlijk lijdt de man aan psychische problemen.


*
Verkeersvandalen aangehouden

EMMEN. De politie in Emmen hield dinsdagmiddag op de oprit naar de Rijksweg 37 twee inwoners van 21 en 24 jr. uit Oss aan. De mannen zaten in een auto die werd bestuurd door de 24 jr. man. Op de Ermerweg haalde hij met hoge snelheid een onopvallende politieauto in. Hierbij ging zijn passagier uit het raam hangen en stak de middelvinger omhoog. Toen de agent in de politieauto de auto wilde inhalen om deze te laten stoppen ging de bestuurder naar links en belemmerde hiermee het inhalen. De rit zette zich voort naar de Rijksweg 37 waarbij op de N-34 met 140 km per uur werd gereden. Ook werd nogmaals de middelvinger tegen de achtervolgende agent opgestoken. Onder het rijden gooide de passagier een leeg frisdrankpak uit het raam wat op de politieauto terechtkwam. Na hun aanhouding verklaarden de mannen zich geërgerd te hebben aan het rijgedrag van de politieman. Volgens de mannen hadden ze niet gezien dat het een geüniformeerde agent was en was het uit het raam gegooide pak per ongeluk op de andere auto terechtgekomen. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt voor de verkeersovertredingen en voor het uit het raam gooien van het lege frisdrankpak.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 4648 '
Lees ook