Van woensdagmorgen 24 februari 1999
11:32 woensdag 24 februari 1999

Bert Visser
0592 - 361290

*

Dinsdagnacht rond vier uur zijn drie mannen uit Groningen op de N48 bij Zuidwolde met een gestolen bestelbus van de weg geraakt en in de greppel beland.
Een 30 jarige en een 28 jarige man zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De derde man bleef ongedeerd. Onderzoek wees uit dat de bestelauto op naam stond van een inwoner van Schouwerzijl. De bestelbus is afgesleept en door de politie veiliggesteld

*
In Valthermond hebben onbekenden twee goede wielen van een schaftwagen van de WICA vervangen door twee oude wielen. Een plantsoenopzichter heeft de verwisseling dinsdagmiddag gemeld bij de politie.

*
Een 49 jarige inwoner van de Emmastraat in Hoogeveen heeft dinsdag bij de politie aangifte gedaan van inbraak in zijn woning. Hij mist een drietal antieke klokken. Men is de woning binnengekomen na vernieling van een draadglasruit van de schuur.

*
Bij een supermarkt aan de Kleine Oever in Meppel heeft de politie dinsdagmiddag een 16 jarige jongen aangehouden die door het personeel van de winkel was betrapt op het stelen van een pakje shag. De jongen woont in Heemskerk en was uit logeren bij een tante.

*
Een 30 jarige inwoner van Westerbork moest dinsdagmiddag constateren dat een onbekende met een scherp voorwerp een hakenkruis in de lak van zijn auto had gekrast. De auto stond op een parkeerplaats aan de Hietkampen in Westerbork.

*
Een 21 jarige man uit Hoogeveen heeft dinsdagnacht bij de politie gemeld dat hij in de Hoofdstraat in elkaar was geslagen door drie zwarte mannen. Hij had verwondingen aan zijn gezicht. Men zou hem ook zijn gouden polshorloge hebben afgenomen.
Hoewel de politie met het slachtoffer in de auto nog heeft gezocht naar de daders zijn ze niet gevonden.

*

De politie van Assen heeft op 15 februari een 32 jarige vrouw en een 23 jarige man, vermoedelijk afkomstig uit Rotterdam, aangehouden. Ze worden verdacht van handel in heroïne en cocaïne op grote schaal De man die zich “Mike” noemde verkocht al langere tijd z’n drugs vanuit een pand aan de Vondellaan en had nagenoeg de hele Assen harddrugsscene als klant.
De man is in verzekering gesteld en de vrouw is na verhoor weer op vrije voeten gesteld.
Naar aanleiding van het onderzoek heeft de politie dinsdag een 51 jarige en een 42 jarige man uit Assen aangehouden. Zij worden ervan verdacht te hebben gedeald voor “Mike”
Het onderzoek door de afdeling “verdovende middelen” van de Asser politie is nog gaande en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. *

In Coevorden heeft een tot nu toe onbekende man dinsdagmiddag een 41 jarige vrouw uit die plaats onder bedreiging met een mes een fiets afhandig gemaakt. De vrouw had haar groenmetallic Gazelle gestald op de Molenbelt achter de HEMA en op het moment dat ze haar fiets wilde pakken, greep de man het stuur beet zei dat hij haar in de rug zou steken als ze haar fiets niet afgaf.
Het signalement van de man: nederlandse man, geen dialect, lengte ongeveer 1.90 meter, z’n leeftijd wordt geschat op ongeveer 35 jaar. De man droeg een blauwe driekwart jas en had een capuchon op.

*

Dinsdagnacht is op een camping aan de Matsloot bij het Leekstermeer een chalet en een stacaravan door brand verwoest.
De 50 jarige eigenaar van het chalet uit Hoogkerk had dinsdagmiddag nog het houtkacheltje in de chalet laten branden. Daarbij was de schoorsteen gaan branden. De campingeigenaar en hij hadden daarop emmers vol water door de schoorsteen gegooid. Rond middernacht was bij een controle niets bijzonders opgevallen. Om half vijf stond het chalet in brand. Ook een caravan van de buren ging in vlammen op.

*
Bij snelheidscontroles op de Oosterstraat in Beilen, De Hoogeveenseweg in Westerbork en het Oosteind en de Eenerstraat in Norg hebben 135 automobilisten een bekeuring gekregen. In totaal zijn zo’n 900 auto’s door de radar gegaan. De “dikste” overtreding werd gemeten op de Eenerstraat in Norg. Daar werd een bestuurder geklokt op 82 kilometer waar 50 de maximum snelheid is.

*

Een verkeerscontrole op diverse plaatsen in de gemeente Middenveld heeft geleid tot 22 processen-verbaal.
Er is 20 keer geschreven voor het niet dragen van de autogordel; een keer voor een gladde band en een keer voor het ontbreken van de APK. 141 bestuurders hebben een blaastest gedaan.
De controle is uitgevoerd met ondersteuning van de vrijwillige politie van de werkeenheid Middenveld

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 4749 '
Lees ook