Regio Politie Drenthe

Persberichten donderdag 8 april 1999 tot 9.00 uur 09:32 donderdag 8 april 1999

Ernest Zinsmeyer 0592 383017 / 0622 662875
DE STAPEL
Aanvulling op bericht van gistermiddag
Het ongeval vond plaats op de Stapelerweg. Een 36-jarige vrouw uit De Stapel reed richting Balkbrug. Ze kwam daar met haar rechterwielen in de berm (hoogteverschil 13 cm). Na een stuurcorrectie kwam ze op de linkerweghelft terecht. Daar botste een tegemoetkomende auto met aanhanger, bestuurd door een man uit De Zilk, tegen de rechterzijde van haar auto. Vervolgens ging ze de sloot over, en de auto kwam terecht in het bouwland. De vrouw, en haar 7-jarig zoontje, zijn per ambulance naar het Sofiaziekenhuis in Zwolle gebracht.

MEPPEL
Aanvulling op het bericht van gistermiddag
Omstreeks 15.15 uur stak een 9-jarig meisje uit Ruinerwold de rijbaan van de Ceintuurbaan over. Ze rende de straat over, en liep tegen de rechterzijde van een naderende vrachtauto aan. Deze werd bestuurd door een 60-jarige man uit Wapserveen. De chauffeur kon het kind niet zien oversteken, omdat het aan zijn zicht onttrokken was door een geparkeerde bestelauto. Het meisje is per ambulance met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

BEILEN
Ongeval met letsel
Gisteravond omstreeks 22.30 uur zijn bij een ongeval op de A28 drie inzittenden van een personenauto gewond geraakt. De auto reed richting Assen. De 35-jarige bestuurder uit Groningen was aan het bellen met zijn GSM. Het toestel viel uit zijn handen en kwam op de grond terecht. Terwijl hij het toestel oppakte kwam hij met zijn rechterwielen in de berm terecht. Hij stuurde de rijbaan weer op, en verloor daarbij de macht over het stuur. Hij kwam wederom in de berm terecht en sloeg daar twee keer over de kop. Daarna kwam hij aan de andere kant van de sloot tot stilstand. De bestuurder, en twee mede-inzittenden zijn per ambulance overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen.

ASSEN
Automobilist onder invloed
Afgelopen nacht omstreeks 4.45 uur reed een 43-jarige man uit Assen met zijn personenauto over de Pelikaanstraat, terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Bij een ademtest blies hij 500 UG/L, wat overeenkomt met 1,15 promille. Na verhoor kreeg de man een snelrechtdagvaarding uitgereikt.

PEIZE
Krattendief aangehouden
Gisteravond omstreeks 19.45 uur zag de eigenaar van een bedrijf aan De Westerd een man bij zijn bedrijf wegfietsen met vier kratten. Twee kratten hingen aan het stuur en twee stonden op de bagagedrager. De eigenaar ging er achteraan, en hield de dader aan. Daarna is hij overgedragen aan de politie. De dader, een 30-jarige man uit Hoogkerk, had de kratten inderdaad bij het bedrijf gestolen, en is door de politie ingesloten voor een nader onderzoek.

HOOGEVEEN
Gistermiddag omstreeks 18.00 uur is een 25-jarige man uit Hoogeveen aangehouden vanwege diefstal in een supermarkt aan De Nije Nering. De man had levensmiddelen gestolen ter waarde van ruim honderd gulden. Alle goederen had hij onder zijn ruime jas gestopt. Na verhoor kreeg de man een snelrechtdagvaarding mee.

EMMEN
Inbraak winkelcentrum
Gisteravond omstreeks 23.30 uur is ingebroken in een supermarkt aan de Statenweg. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen. De dader of daders hebben een raam van een trappenhuis geforceerd. Daarna is een rolluik opengebroken. Vermoedelijk is een van de daders hierbij gewond geraakt. Er zijn diverse bloedsporen aangetroffen. Een onderzoek in de omgeving, kort na de ontdekking van de inbraak, leverde geen resultaat op.

ERICA
Autobrand
Afgelopen nacht omstreeks 3.30 uur is een auto uitgebrand achter een woning aan de Carstenstraat. De 43-jarige eigenaar werd wakker van een knappend geluid. Naast de uitgebrande auto stond een andere auto, die ook schade opliep. De eigenaar had de uitgebrande auto net een dag in zijn bezit.

SNELHEIDSCONTROLES
Gistermiddag zijn op de Lonerweg in Loon 170 voertuigen gecontroleerd. 12 bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 115 kilometer per uur, waar 80 is toegestaan. Aan het eind van de middag zijn op de Graswijk in Assen 1090 auto’s de radar gepasseerd. Daarbij zijn 102 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 131 kilometer per uur, terwijl 80 is toegestaan. Op de Andrej Sacharovweg in Assen zijn aan het begin van de avond 274 auto’s gecontroleerd. Daarbij zijn 14 snelheidsovertredingen op de foto vastgelegd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 65 kilometer per uur, waar 50 is toegestaan.

info@politie-drenthe.nl     Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe  

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 4759 '
Lees ook