Politie Drenthe

van dinsdag op woensdag
10:39 woensdag 3 november 1999

Martin Panman
0651611628

Nieuw Balinge – Aanrijding bromfietsers
Gistermiddag omstreeks 17.30 uur vond aan de Hoogeveenseweg een aanrijding plaats tussen twee bromfietsers. Op het verplichte fietspad nam de 50-jarige bestuurster ter hoogte van de afslag Nieuw Balinge de binnenbocht waardoor ze frontaal tegen een 27-jarige bromfietser uit Westerbork botste. Beide bromfietsers zijn overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen. De 50-jarige vrouw is later overgebracht naar het Sofiaziekenhuis in Zwolle met verwondingen aan haar hoofd.

Pesse – auto op de kop in de sloot.
Vannochtend omstreeks 03.00 uur raakte op de A-28 ter hoogte van Pesse een auto op de kop in de sloot. De bestuurder van de personenauto, een 21-jarige inwoner van Hijken reed via de linkerberm naar de rechterkant van de rijbaan en belandde op de kop in de sloot. Bij hem in de auto zaten drie inwoners van Beilen, van 18 en 25 jaar oud. De brandweer moest er aan te pas komen om een van de vier uit de auto te knippen, de andere drie zijn zelf uit de auto geklommen. De vier zijn overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen. Twee van hen zijn zwaar gewond.

Gieten – auto onverzekerd
Aan de Rijksweg in Gieten is vannacht een auto in beslag genomen. De auto bleek na controle onverzekerd te zijn. De 49-jarige eigenaresse kan de auto weer terugkrijgen als ze de auto weer in de verzekering doet.

Roden – inbraak in kledingzaak
Omstreeks 03.30 uur vannacht ontdekte de politie dat was ingebroken in een kledingzaak aan het Julianaplein. De inbrekers zijn binnengekomen door het indrukken van de toegangsdeur. In de zaak lagen een aantal jassen op de grond en een rek met leren jassen was leeggehaald. Over de waarde van de gestolen jassen is nog niets bekend.

Assen – winkeldiefstal
Gistermiddag is een man betrapt op winkeldiefstal bij een winkel aan de Ceresstraat. De man nam een blikopener weg en kon door stadswachten worden aangehouden. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding. De 22-jarige Armeense winkeldief is meegenomen naar het bureau voor verhoor, waar snelrecht is toegepast.

Hoogeveen – man overvallen
Aan de Grote Beer in Hoogeveen is gisteravond een 24-jarige man uit Hoogeveen overvallen door twee mannen. De inwoner van Hoogeveen werd onder bedreiging van een wapen gedwongen geld af te geven. De twee mannen gingen er vandoor met een sleutelbosch, een pakje shag een een geldbedrag. Ook namen zij de fiets mee van de man. Deze werd later terug gevonden op een parkeerplaats achter een supermarkt aan de Grote Beer. De overvallers zijn tussen de 18 en 20 jaar en mogelijk van Afrikaanse afkomst.

Annen – Man valt in bouwpunt
Gistermiddag is een 50-jarige man in een bouwput gevallen. De man werkzaam bij een aannemersbedrijf, welke bezig is een boerderij te bouwen. De man verloor bij het betonstorten zijn evenwicht en viel in een drie meter diepe kelder. Hij kwam hierbij met zijn hoofd op het beton. Met behulp van een kraan is de man door het ambulancepersoneel uit de put getakeld en overgebracht naar het AZG met verwondingen aan zijn hoofd. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Assen - Overlast jeugd Mercuriusplein
Al enkele weken klagen winkeliers, publiek en omwonenden over overlast van jongeren, die het Mercuriuscentrum bij de ‘Koffiemolen’ als hangplek gebruikten.
Er werden verschillende vernielingen gepleegd en veel rotzooi gemaakt. Bierflesjes werden kapot gegooid, ruiten en muren werden onder de graffiti gespoten, er werden met dartpijltjes gegooid en de resultaten werden met viltstiften op etalageruiten bijgehouden. Een schoonmaakbedrijf had per week uren extra werk om de plek schoon te houden.
De politie sprak de jongelui er een aantal keren op aan, maar dat werd niet serieus genomen. Uiteindelijk is in overleg met de burgemeester van Assen en de officier van justitie besloten alle jongelui mee te nemen naar het politiebureau.
Toen er gisteravond opnieuw meldingen kwamen zijn alle jongelui in politieauto’s overgebracht naar het Politiebureau aan de Weiersstraat in Assen. Daar zijn ze ingesloten in de luchtplaats van het cellen complex. Eén voor één zijn de jongens en meisjes er uitgehaald en vervolgens werden ze geconfronteerd met foto’s van de rotzooi en vernielingen die ze allemaal hadden aangericht. Ook werden ze aangesproken op hun gedrag tegenover anderen. Er werd hen dus duidelijk een spiegel voorgehouden. Daarna werden van de minderjarigen de ouders in kennis gesteld omtrent het gedrag van zijn of haar jeugd.
In totaal werden 17 jongens en meisjes variërend in leeftijd van 16 tot 25, naar het bureau gebracht. De jeugd en de ouders toonden veel begrip voor deze actie. Afgesproken is dat er deze keer geen proces-verbaal volgt.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 4995 '
Lees ook