Persberichten maandagmiddag 11 januari tot 16.00 uur 16:10 maandag 11 januari 1999

Ernest Zinsmeyer 0622 662875

AANRIJDINGEN DOOR GLADHEID
Vanmorgen hebben er in Drenthe ongeveer 20 aanrijdingen plaatsgevonden, veelal door plotseling opkomende gladheid. Hierbij waren enkele aanrijdingen met letsel.

Omstreeks 8.45 uur reed een 48-jarige man uit Hoogeveen over de Domoweg in Beilen. Bij het tegenkomen van een vrachtauto raakte hij rechts in de berm, waarna de auto slipte. Daarna gleed de auto in de sloot en sloeg daarna over de kop. De bestuurder raakte niet gewond.

Omstreeks 8.15 uur verleende een 29-jarige automobilist uit Coevorden geen voorrang aan een 47-jarige fietser uit Steenwijksmoer. De automobilist reed vanuit een uitrit de Parallelweg op en zag de fietser niet. Bij de aanrijding die volgde raakte de fietser licht gewond.

Rond dezelfde tijd reed een 16-jarige bromfietser uit Schoonebeek op de Kapt. Grantstraat in Emmen. Door de gladheid kwam hij ten val en botste tegen een lichtmast. Daarbij heeft hij vermoedelijk zijn linkerarm gebroken.

Rond 8.30 uur gleed een 30-jarige automobilist uit Hoogeveen op de Hoogeveenseweg in Westerbork van de weg. De auto raakte naast de weg en sloeg daar enkele keren over de kop. De man is per ambulance vervoerd naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen, met vermoedelijk een heupfractuur en hoofdletsel.

Omstreeks 10.15 uur reed een 38-jarige automobilist uit Hoogeveen op de Spieregerweg in Dwingeloo. Door de gladheid kwam hij in een slip en botste tegen een ANWB-bord. Daarna tolde de auto een paar keer rond en kwam midden op de rijbaan tot stilstand. Vervolgens kwam uit tegengestelde richting een 41-jarige automobilist uit Dwingeloo. Deze kon de auto van eerstgenoemde niet meer ontwijken, en botste er tegenaan. De automobilist uit Hoogeveen is naar het ziekenhuis gebracht met hoofdletsel en een gebroken arm.
Op weg naar dit ongeval botste een surveillanceauto van de wijk Westerveld op de Boskampsbrug in Havelte tegen een vrachtauto.

Op het Zuiderdiep in Valthermond raakte omstreeks 11.45 een 22-jarige automobilist uit Musselkanaal in de slip op het gladde wegdek. Daarbij schampte hij een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 51-jarige man uit Exloo. Daarna botste hij tegen een bushokje, dat geheel werd vernield.

ZUIDLAREN
Woninginbraak
Afgelopen nacht is ingebroken in een woning aan de Stationsweg. De 49-jarige bewoner merkte vanmorgen dat enkele glaslatten waren verwijderd. Uit de woning is een geldbedrag en een fotocamera gestolen.

HOOGEVEEN
Vanochtend bij het openen van zijn winkel aan de Wielewaal merkte de eigenaar dat er was ingebroken. De winkeldeur bleek te zijn opengebroken. Uit de winkel is onder andere een geldbedrag en een fax weggenomen.

SNELHEIDSCONTROLES
Vanmorgen zijn in Meppel op de N851 914 voertuigen gecontroleerd. Daarvan bleken er 50 met een te hoge snelheid te rijden. De hoogst gemeten snelheid op deze weg, waar 80 km/u is toegestaan, bedroeg 128 km/u. Op de Steenwijkerstraatweg in Meppel zijn 570 auto's gecontroleerd, waarbij 125 overtreders werden genoteerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 86 km/u. Op deze weg is 50 km/u toegestaan. In Ubbena zijn op de Asserstraat 205 auto's gecontroleerd. Daarvan kregen er 12 een proces-verbaal wegens een snelheidsovertreding. De snelste reed hier 135 km/u, waar 80 is toegestaan.

ASSEN
Inbraak in auto
Vanmorgen tussen 7.30 en 8.00 uur is uit een auto aan de Rolderstraat een GSM-telefoon gestolen. Van de auto, eigendom van een 38-jarige Assenaar, werd een raam vernield.

HOOGEVEEN
Inbraak in auto
Uit een geparkeerde auto aan de Terpweg is zondag een GSM-telefoon gestolen. Een raam werd daarbij vernield. Het alarm dat in werking trad heeft de inbraak niet kunnen voorkomen.
De 52-jarige eigenaar uit Hoogeveen is in korte het zoveelste slachtoffer van een auto-inbraak waarbij een GSM-telefoon is gestolen.

RODEN
Vernieling ruiten
Afgelopen weekend zijn er twee grote ruiten ingegooid van een bankgebouw aan de Raadhuisstraat. De schade bedraagt ongeveer zesduizend gulden.

ASSEN
Vrijdagochtend rond 7.00 uur is een snelkraak gepleegd in een winkel aan de Noordersingel. Rond die tijd reden de daders met een auto de winkel binnen. Uit de winkel zijn een aantal GSM-telefoons weggenomen, en een faxapparaat. De totale schade bedraagt ongeveer vijftienduizend gulden. Tijdens deze kraak moet een vrouw op een fiets langs de winkel zijn gereden. Wellicht kan deze getuige de politie meer vertellen, en de politie zou daarom graag met haar in contact komen.

VRIES
Dodelijk verkeersongeval
Omstreeks 13.30 uur is op de kruising van de Noordenveldweg met de Molenstraat en de Veenweg de 72-jarige H. Jansen uit Vries om het leven gekomen. Hij verleende op de kruising op zijn fiets geen voorrang aan een 80-jarige automobilist uit Roden. Bij de aanrijding liep hij inwendig letsel op. Hij is ter plaatse overleden.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 5143 '
Lees ook