Persberichten

Van woensdagmorgen 19 mei 1999
11:12 woensdag 19 mei 1999

Bert Visser
0592-361290
0651-611629

*

Een 32 jarige automobilist uit Koekange is dinsdagmiddag met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Hij liep het letsel op bij een frontale botsing op de Heeeseresweg in Ruinen. De man droeg geen autogordel en is met zn hoofd door de voorruit gegaan. In een bocht botste de man frontaal op een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 58 jarige man uit Hoogeveen. Beide autos zijn afgesleept.

*
Een 27-jarige man uit De Wijk heeft dinsdagavond rond half 8 aan de Weerwilleweg in Koekange na een stuurfout zijn Golf GTI in puin gereden. Hij kwam tot stilstand nadat hij twee schakelkasten van het energiebedrijf, een paar afvalcontainers, brievenbussen en een terreinhek had geramd. De man reed met zijn bolide over de Prinsesseweg vanuit de richting Koekange en wilde de Weerwilleweg inrijden. Hij deed dat sportief en raakte een stoeprand aan de linkerkant van de weg. De auto was niet meer te besturen en botste vervolgens tegen bovengenoemde voorwerpen.

*
Dinsdagmiddag vond een 22-jarige man uit de Schultestraat in Assen zijn gestolen fiets terug bij zijn 39 jarige benedenbuurman. Vorige week deed de 22-jarige man aangifte van inbraak in de schuur van zijn flat. Daarbij werden meerdere fietsen en een brommer gestolen. Dinsdagmiddag werd de benadeelde aangesproken door zijn benedenbuurman, die vertelde dat hij zojuist van een andere man twee fietsen had gekocht en omdat de buurman zn fiets kwijt was bood hij hem een van de fietsen te koop aan voor een vriendenprijsje. Tot zn verbazing zag de bovenbuurman dat hij zn eigen mountainbike kon kopen. De politie heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat de benedenbuurman vrijwillig afstand deed van de fiets. De fiets is nu terug bij de rechtmatige eigenaar. De politie
Onderzoekt hoe de benedenbuurman aan de fietsen is gekomen.

*
Een 56-jarige man uit Groningen heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van zijn toerbootje. Zondagmiddag had hij de boot op een trailer achter de auto geparkeerd vlakbij de ingang van een camping in Tynaarlo. Nadat de eigenaar even naar de kantine ging, waren de trailer en de boot bij terugkomst verdwenen. De totale schade bedraagt ongeveer fl. 4700,-

*
De politie van de wijkeenheid Aa en Hunze heeft dinsdagnacht met hulp van een speurhond twee Roemenen aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij een woninginbraak aan de Ambachtstraat in Gieten. Het gaat om mannen van 27 en 28 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze maakten deel uit van een groep van vier mannen die zich op het erf van de woning uit de voeten maakte bij het zien van de politie.
De andere twee konden ontkomen. Een van de twee aangehouden mannen staat geregistreerd als ongewenste vreemdeling in de Schengenlanden. De technische recherche van de politie heeft een sporenonderzoek ingesteld.

*

Een smoorbezopen bromfietsbestuurder uit Emmen is dinsdagmiddag op de Aalderbrink in zijn woonplaats
in een bocht tegen de auto gereden van een 41 jarige plaatsgenoot. Op het bureau bleek dat de 53 jarige bromfietser met rond 2,40 promille alcohol in zijn bloed op zn brommer had gereden. Volgens de verklaring van de man had hij die dag ongeveer anderhalf liter jenever gedronken.
De politie heeft zn rijbewijs ingevorderd en de man is met een dagvaarding voor snelrecht naar huis gebracht.

*

Een 35-jarige vrouw uit Assen is dinsdagmiddag in verzekering gesteld op verdenking van het vervalsen van documenten. Op dinsdagmiddag rond 5 uur kreeg de politie een melding dat een wijkagent in zijn vrije tijd achter twee winkeldieven aanzat aan de Wielewaal in Hoogeveen. Een medewerkster van een supermarkt aan de Wielewaal vertelde de agenten dat het om een buitenlandse man en vrouw zou gaan, waarvan haar duidelijk was dat ze samenwerkten Even later werd door een medewerker van dezelfde supermarkt de betreffende vrouw aangewezen. Zij werd aangetroffen in een auto aan de Reiger. De politie heeft de identiteitskaart en het rijbewijs van de verdachten bekeken, nadat de vrouw ze probeerde weg te moffelen. Men kreeg de overtuiging dat er met de documenten was geknoeid. Specialisten zullen dit nader onderzoeken.

*
Twee vrouwen uit Groningen van 18 en 20 jaar oud zijn dinsdagmiddag door het personeel van een winkel aan het Koopmansplein in Assen overgedragen aan de politie wegens winkeldiefstal. De twee dames droegen bij hun aanhouding negen tassen met gestolen goederen met zich mee. De 9 maanden oude baby van een van de vrouwen heeft de dames tijdens de rooftocht in een draagzak vergezeld De goederen zijn naar de betreffende winkels geretourneerd. De verdachten zijn voorgeleid aan de hulpofficier van justitie. Zij hebben een dagvaarding meegekregen voor snelrecht.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 5161 '
Lees ook