Persberichten

Berichten van dinsdagmorgen 1 juni
10:42 dinsdag 1 juni 1999

Dirk Neef, 0522 - 274112 of 06 - 51557950

Beilen

Auto rijdt mortuarium binnen
Een 32 jr. vrouw uit Zwiggelte raakte maandagmiddag lichtgewond doordat ze op de Eursingerweg in Beilen met haar auto van de weg raakte en door een raam van het mortuarium reed. Door nog onbekende oorzaak reed de vrouw in een bocht rechtdoor. Via een grasveld en de tuin van het mortuarium, waarbij nog een boompje omver werd gereden, kwam zij bij het gebouw van het mortuarium. Hier reed ze via een raam gedeeltelijk naar binnen. De vrouw werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

*
Noord Sleen

Liefde kan boeien
Naar aanleiding van een melding over slingerend, gevaarlijk en wat agressief rijgedrag van een automobilist op de N381 tussen Noord Sleen en Emmen, gaf de politie maandagavond de bestuurder van de bewuste auto een stopteken. Omdat de politie er van uit ging met een dronken en mogelijk agressief persoon te maken te hebben, werd de man uit voorzorg direct in de boeien geslagen. Het bleek echter al snel dat er met de man niets bijzonders aan de hand was. Hij had niet gedronken en was ook beslist niet agressief. De hevige liefde voor zijn bij hem in de auto zittende vriendin bleek de oorzaak te zijn van zijn rijgedrag. Hij verklaarde tegenover de politie haar onder het rijden o.a. menig maal gekust te hebben. Nadat de politie de automobilist duidelijk had gemaakt dat bepaalde handelingen beter niet in een rijdende auto kunnen plaatsvinden werd hem een goede reis toegewenst en kon hij gaan.

*
Hoogeveen/Assen

Snelkraker aangehouden
Op een parkeerplaats langs de A-28 bij Assen is in de nacht van maandag op dinsdag een 39 jr. man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man had kort daarvoor in Hoogeveen een auto gestolen en daarmee een snelkraak gepleegd op een winkel in de Hoofdstraat van die plaats. Kennelijk had hij het voorzien op mobiele telefoons. Echter in de etalage van de bewuste winkel, waarvan de pui met de auto werd geramd, lagen alleen maar lege hoesjes zodat hij met lege handen vertrok. De politie was middels het inbraakalarm gewaarschuwd en zag de auto met de verdachte rijden op de Schutstraat. Hier ontrok hij zich aan een controle en vluchtte via de A-28 richting Assen. Hierbij werd hij gevolgd door meerdere politieautos. Bij Assen had de politie de afritten geblokkeerd waarop de man een parkeerplaats opreed. Toen hij daar stopte werd de gestolen aangereden door een van de politieautos. De man probeerde nog te voet te ontkomen doch kon worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

*
Hooghalen

Gereedschap uit garage gestolen
Terwijl de bewoners even weg waren, werd maandagmiddag van een garage bij een woning aan de Zwiggelterweg in Hooghalen de deur opengebroken. Uit de garage werd een koffer met gereedschap ter waarde van ongeveer f. 400,- gestolen.

*
Ruinerwold

Schennispleger
Twee jonge meisjes zagen maandagmiddag op de Dijkmansweg in Ruinerwold een ongeveer 30 tot 40 jr. blanke man staan die helemaal naakt was. De man stond bij een donkere grijs/bruine personenauto met een spoiler op de achterklep.

*
Emmen

Schennispleger
Vier meisjes die maandagmiddag speelden in het bos langs de Nieuw Amsterdamsestraat in Emmen zagen daar een man die bij het zien van de meisjes zijn broek liet zakken. Hier ging om een ongeveer 30 jr. man gekleed in een wit T-shirt met beige korte broek.

*
Emmen

Bedreiger aangehouden
De politie in Emmen heeft maandagavond een 20 jr. man uit die plaats aangehouden. De man bedreigde bijna voortdurend per telefoon een kennis van hem. Toen deze daarvan aangifte kwam doen op het politiebureau ging daar weer zijn mobiele telefoon en was de bedreiger weer aan de lijn. Toen een agent de telefoon overnam werd ook deze bedreigd. De man dreigde o.a. zijn toehoorders te mishandelen en dood te maken en zou daarbij gebruik maken van een vuurwapen. Ook beledigde hij zijn kennis en de agent. Doordat hij bleef bellen kwam de politie er achter waar hij op dat moment was en kon hij worden aangehouden. Hij zal vandaag worden gehoord en daarna op vrije voeten worden gesteld. Zijn mobiele telefoon werd in beslag genomen.

*
Meppel

Liefde kan ook pijn doen
Een gebroken hart, een kapotte hand en een proces-verbaal van de politie is waarschijnlijk het enige wat een 22 jr. man uit Meppel overhoud aan zijn relatie met een meisje uit zijn woonplaats. In de nacht van maandag op dinsdag ging hij verscheurd door de liefde van zijn vriendin die hem had bedrogen naar haar woning in Meppel. Hij sloeg een ruit kapot en drong naar binnen. Echter in plaats van hem met open armen te ontvangen belde zij de politie. Deze kwam en hield de man aan. Na verhoor op het politiebureau werd hij op vrije voeten gesteld.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 5207 '
Lees ook