Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van dinsdagmorgen 16-11-1999
10:04 dinsdag 16 november 1999

Roel Hallink tel: 0528-295216

*
Voetganger onder auto

- EMMEN - Werd gisteravond een 83-jarige man uit Emmen door een achteruitrijdende auto tegen de grond geduwd. De bestuurder van de auto, een 45-jarige man uit Emmen reed vanaf een parkeerplaats achteruit de Westenesscherstraat op. Hierbij zag hij de 83-jarige man over het hoofd. De man kwam onder de auto terecht. Hij liep enkele schaafwonden, een gescheurde rib en een sleutelbeenbreuk op. De man werd per ambulance overgebracht naar het Scheperziekenhuis.

*
Diefstal van auto

- ASSEN - Werd gisteravond een Mazda 323 gestolen die geparkeerd stond op het schoolplein aan de Industrieweg. De dader heeft vermoedelijk de autosleutels weggenomen uit de jaszak van de eigenaresse, die op de kapstok van de school hing.

*
Inbraak in auto's

- ASSEN - Werd gisteravond ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Amstelstraat. Omstreeks 19.20 uur ging er een autoalarm af. De eigenaar van de auto ging naar buiten en zag dat de ruit aan de passagierszijde van zijn auto was ingeslagen. Men heeft geprobeerd de radardetector van het dashboard weg te nemen. Wat niet gelukt is. Waarschijnlijk is de dader geschrokken van het autoalarm en daardoor gevlucht. Ontvreemd werd een oplaadsnoer van een GSM. De schade is nog niet bekend.
- ASSEN - Werd gisteravond eveneens ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Scharmbarg. Om de auto binnen te komen werd de zijruit van de voorste linkerdeur ingeslagen. Ontvreemd werd een radardetector. De totale schade is nog niet bekend.

*
Inbraak in winkel

- ASSEN - Werd vannacht ingebroken in een winkel aan de Nieuwenhuizen. Om binnen te komen werd de etalageruit vernield. Uit de etalage is een autoradio weggenomen. De totale schade is nog niet bekend

*
"Snelkraak"

- VRIES - Werd vannacht omstreeks 01.50 uur de etalageruit ingeslagen van een winkel aan de Westerstraat. Er reed een auto met gedoofde lichten weg. Na enig onderzoek werd er een lege doos aangetroffen op de Asserstraat. Enkele meters verderop lag het sinterklaaspapier dat om de doos had gezeten. De daders hadden waarschijnlijk een ander sinterklaas kado verwacht. De doos was slechts ter versiering in de etalage gezet en bevatte dus lucht.

*
Diefstal uit bedrijf

- HOOGEVEEN - Werd gistermiddag bij een bedrijf aan het Stationsplein in een onbewaakt ogenblik een greep uit de kassa van het kantoor gedaan. De verdachte, een donkere waarschijnlijk Joegoslavische man haalde op een onbewaakt ogenblik enkele briefjes van fl. 25,-- uit de kassa. De verdachte is ontkomen na een korte achtervolging van de waarnemend bedrijfsleider.

*
Inbraak in sportcomplex

- EMMEN - Werd gistermorgen aangifte gedaan van inbraak in een directiekeet die op het plein voor de hoofdtribune staat aan de Meerdijk. Om de keet binnen te komen, is een raam naast de toegangsdeur ingegooid. Uit de keet werden ontvreemd: een computer, een wisselbeker, een stereo-installatie, enkele voetbalshirts, een bureauklok en een gouden sierraad in de vorm van een zaag. De schade is nog niet bekend.

*
Insluiping

- HOOGEVEEN - Werd vannacht door een werkneemster van een verzorgingstehuis aan de Eisenhowerstraat gemeld dat er drie mannen binnen waren. De mannen zijn binnen gekomen door een buitendeur van de directiekamer te forceren. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat de mannen het tehuis hadden verlaten via de nooddeur op de begane grond. Er werden geen goederen ontvreemd.

*
Brand in woning

- HOOGEVEEN - Sloegen gisteravond de vlammen uit het dak van een voor de afbraak bestemde woning aan de Fazant. Vermoedelijk heeft men toegang tot de woning verschaft via de achteringang die was opengebroken. Nadat de brandweer de vlammen had gedoofd werd een onderzoek ingesteld. De brand is op meerdere plekken aangestoken. In de woonkamer was een brandje geweest maar waarschijnlijk door zuurstofgebrek gesmoord. De trap naar boven was geheel weggebrand. De gehele bovenverdieping brandde uit.

*
Grote partij vuurwerk in beslag genomen

- RODEN - Gistermiddag is in een garagebox aan de Esdoornstraat een grote partij vuurwerk in beslag genomen. De politie in Roden had na aanleiding van geruchten dat er een grote partij vuurwerk ergens opgeslagen zou zijn, een onderzoek opgestart. Bij onderzoek gisteren in een garagebox werden een 70-tal grote dozen met vuurwerk aangetroffen. In enkele dozen werden zogenaamde mortierbommen aangetroffen, die in omvang varieerden van een tennisbal tot een voetbal. Deze mortierbommen en vooral de grote bommen zijn dermate zwaar vuurwerk dat zij diep in de grond gegraven moeten worden, voordat zij tot ontploffing worden gebracht. De partij vuurwerk heeft een gewicht van tussen de 2 en 3 duizend kilo. De politie is nog bezig te onderzoeken wie de huurder van de garagebox is.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 5293 '
Lees ook