Politie Drenthe

Persberichten

Berichten vaan maandagmorgen
10:19 maandag 20 maart 2000

De berichtgeving vanaf vandaag t/m donderdagmiddag wordt verzorgd door Dirk Neef, tel 0522 - 274015 of 06 - 51 557 950

Automobilist gewond door botsing tegen melkauto

Een 65 jr. man uit Haulerwijk raakte in de nacht van zondag op maandag gewond bij een verkeersongeval op de Hoofdstraat in Een. De man reed met zijn auto tegen een melkauto, bestuurd door een 42 jr. inwoner van Oldehove, die achteruitrijdend een inrit van een boerderij wilde inrijden. De man uit Haulerwijk raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Omdat hij gedronken had nam een arts een bloedproef. Over enkele weken zal duidelijk zijn of de man teveel heeft gedronken.


*
Alcohol in het verkeer

TYNAARLO. De politie heeft zondagmiddag en zondagavond alcoholcontroles uitgevoerd in de omgeving van sportaccommodaties in de gemeente Tynaarlo. 386 automobilisten moesten een blaastest afleggen. Drie daarvan hadden gedronken. Slechts bij één daarvan, een 34 jr. man uit Eelde, werd een hoger alcoholgehalte vastgesteld dan de toegestane 0,5 promille. Uit de ademanalyse van deze man bleek een alcoholgehalte van bijna 0,8 promille.

HOOGEVEEN. Ook in Hoogeveen moesten zondagmiddag 94 automobilisten een blaastest afleggen. Bij geen van deze werd alcoholgebruik geconstateerd.

In de nacht van zondag op maandag werd op de Grote Kerkstraat in Hoogeveen een 22 jr. automobilist uit die plaats aangehouden. Deze man had wel gedronken. Bij hem kwam uit de ademanalyse een alcoholgehalte naar voren van bijna 1 promille.


*
Bestelbus gestolen

ASSEN. In de nacht van zondag op maandag werd in de Telglanden in Assen een beige VW bus gestolen. De eigenaar ontdekte maandagmorgen de diefstal.


*
Inbraken

ASSEN. Uit de etalage van een winkel aan de Weierspoort in Assen werd zondagavond een lederen jas ter waarde van f. 999,- gestolen. De dief sloeg met een steen een gat in de etalageruit en pakte door dit gat de jas uit de etalage.

KLAZIENAVEEN. Het luide alarm op de basisschol aan de Voeghoutenstraat in Klazienaveen heeft er zondagavond voor gezorgd dat inbrekers niets uit de school hebben gestolen. Men had vanaf de binnenplaats een ruit vernield. Toen men probeerde naar binnen te klimmen ging het alarm af en sloegen de dader(s) op de vlucht.


*
Ruziemakers aangehouden

EMMEN. Op de Houtweg in Emmen hield de politie zondagavond een 22 jr. man uit die plaats aan. De man wordt er van verdacht dat hij kort daarvoor bij een ruzie voor een café in het winkelcentrum Emmerhout, een 43 jr. plaatsgenoot behoorlijk in het gezicht heeft verwond. In het café kregen de beide mannen ruzie wat hierna maar even buiten moest worden uitgevochten. Hierbij werd over en weer geslagen. Het slachtoffer kwam daarbij te vallen en kreeg meerdere trappen in het gezicht. Hij werd voor behandeling per ambulance vervoerd naar het plaatselijk ziekenhuis. De verdachte liep weg maar kon op basis van een goed signalement door de politie in de omgeving worden aangehouden. Omdat hij zich daarbij verzette werd hij geboeid overgebracht naar het politiebureau.

MEPPEL. Zondagavond hield de politie in Meppel op de Grote Kerkstraat in die plaats een 52 jr. man uit Nijeveen aan. De man wordt er van verdacht dat hij bij een ruzie met een 36 jr. man uit Meppel, deze licht heeft verwond met een mes. Om nog niet geheel duidelijke reden ontstond er op straat ruzie waarbij geslagen werd en waarbij het slachtoffer werd geraakt met een mes. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

EMMEN. In een café aan de Hoofdstraat in Emmen hield de politie zondagmiddag een 33 jr. man uit die plaats aan. De man was behoorlijk dronken en veroorzaakte in het café moeilijkheden Hij gooide de eigenaar tegen een spiegel, barkrukken omver en wilde vervolgens het café niet verlaten. De politie nam de man geboeid mee. Nadat hij na een paar uurtjes in een cel voldoende ontnuchterd was, werd van hem een verklaring opgenomen en kon hij met een transactievoorstel van f. 250,- naar huis.


*
380 biggen gered van verbrandingsdood

PAPENVOORT. Doordat een oplettende voorbijganger rook zag en direct via zijn GSM de brandweer belde, werd in de nacht van zondag op maandag voorkomen dat in Papenvoort een veeschuur met 380 biggen waarschijnlijk door brand zou zijn verwoest. De brandweer arriveerde net op tijd om te voorkomen dat de schuur in brand vloog. In de schuur werd, vrijwel zeker ontstaan door een oververhit gaskacheltje, een beginnend brandje geblust. De biggen overleefden het allemaal.


*
Drugsdealer aangehouden

MEPPEL. De politie in Meppel heeft in samenwerking met de Spoorwegpolitie, vrijdagavond op het NS station een 29 jr. man uit die plaats aangehouden. De man arriveerde met de trein en bleek in het bezit te zijn van ruim 200 bolletjes harddrugs (cocaïne en heroïne). De man wordt verdacht van het dealen in drugs. Zelf is hij ook zwaar verslaafd aan drugs. Bij een huiszoeking in zijn woning werden geen spullen in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten en zal worden geleid voor de Rechter Commissaris.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 5345 '
Lees ook