Persberichten dinsdag 16 februari tot 9.00 uur
09:29 dinsdag 16 februari 1999

Ernest Zinsmeyer 0592 383017 / 0622 662875

HOOGHALEN
Aanrijding met onverzekerde auto
Gistermorgen om 11.15 uur reed een 34-jarige automobilist uit Hoogeveen over de Oude Provincialeweg richting Beilen. Voor hem reed een 72-jarige automobilist uit Hooghalen in dezelfde richting. Deze was net de Oude Provincialeweg opgereden. Na ongeveer 200 meter botste de Hoogevener tegen de achterzijde van de andere auto. Hij kon niet tijdig remmen. Bij het onderzoek bleek dat de man met twee gladde voorbanden reed. Ook was niet auto niet verzekerd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

HOOGEVEEN
Verkeersongeval met letsel
Gistermiddag rond 14.30 verleende een 23-jarige automobilist uit Nieuwlande geen voorrang aan een 49-jarige automobilist uit Hoogeveen. Dat gebeurde op de kruising van de Kanaalweg en de Wolfsbosstraat en Het Haagje. De man uit Hoogeveen is met nekklachten vervoerd naar het Bethesdaziekenhuis.

BEILEN
Verkeersongeval met letsel
Op de kruising van de Eursing met het Oranjekanaal vond omstreeks 17.30 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 31-jarige automobiliste uit Borculo had geen voorrang verleend aan een 34-jarige automobilist uit Beilen. De vrouw uit Borculo raakte gewond aan haar been en werd per ambulance afgevoerd naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. Even later naderde een 25-jarige automobiliste uit Grolloo, die moest uitwijken voor deze twee beschadigde auto's, die de kruising versperden. Daarbij botste ze tegen de Halerbrug. De drie beschadigde auto's moesten alle worden afgesleept.

EMMEN
Woninginbraak
Gistermiddag rond 17.00 uur merkte de 19-jarige bewoner van de Valtherzandweg dat er in zijn woning was ingebroken. Daarbij was de tv en een videorecorder weggenomen.

SMILDE / HOOGERSMILDE
Gewapende inbreker aangehouden
Gistermiddag omstreeks 17.15 uur stond een bewoonster van de Boerenlaan in Smilde plotseling oog in oog met een inbreker. Deze was de woning binnengedrongen door het kelderraam te forceren. De inbreker richtte een vuurwapen op de vrouw en vroeg om geld. Direct daarop liep hij langs haar heen en vluchtte via de achterdeur. De vrouw mist onder andere een radio en enkele VVV-bonnen.
Enkele uren later, omstreeks 20.00 uur, kreeg de politie een melding van een woninginbraak aan de Burg. Servatiusstraat in Hoogersmilde. Inmiddels reden al twee politieauto's in Hoogersmilde rond, omdat bewoners van deze buurt een verdacht persoon hadden zien lopen. Na de inbraakmelding aan de Servatiusstraat gaven omwonenden door dat er een man met een zwart jack was weggerend via de achtertuin. Een voorbijganger die de man in weg liep was nog bedreigd met een vuurwapen. Uit het buurtonderzoek dat daarna volgde werd duidelijk dat enkele mensen de dader hadden herkend, en wisten waar hij woonde. Kort daarna kon de man in zijn woning in Hoogersmilde worden aangehouden. Daarbij werd het vuurwapen in een boodschappentas met kleding aangetroffen. De 20-jarige man uit Hoogersmilde is voor een nader onderzoek ingesloten.

VRIES
Woninginbraak
Afgelopen nacht rond 4.00 uur werd de 38-jarige bewoner van een huis aan de Etstoel wakker van geluid in zijn woning. Toen hij ging kijken bleek dat er was ingebroken. De garagedeur bleek te zijn opengebroken en uit de woning werden twee portemonnees gestolen.

EMMEN
Snelkraak sportzaak
Voor de tweede keer in enkele dagen vond een snelkraak plaats in een sportzaak aan De Weiert. Ook nu is de etalageruit ingegooid met een steen, en zijn enkele kledingstukken weggenomen. Dat gebeurde afgelopen nacht om 2.50 uur.

EMMEN
Beroving
Gistermiddag is tussen 14.30 en 15.00 uur een 32-jarige vrouw uit Schoonoord beroofd in een steegje tussen de Westerstraat en de Noorderstraat. Terwijl ze daar liep werd ze door twee donkergekleurde mannen tegen de muur gedrukt, en kreeg ze een hard voorwerp tussen haar schouderbladen gedrukt. De mannen pakten wat geld dat ze los in haar broekzak had, ongeveer 50 gulden, en renden weg richting de Westerstraat. Het signalement dat de vrouw kon geven is: leeftijd tussen de 25 en 30 jaar. Beide mannen spraken gebrekkig Nederlands. Ze waren tussen de 1.75 en 1.85 m. Een van de mannen droeg een zwarte jas met op het rugpand "NIKE", en een zwarte baseballpet.

AALDEN
Verdachte bedreiging aangehouden
Afgelopen nacht omstreeks 0.45 uur bedreigde een 22-jarige bewoner van het AZC aan de Gelpenberg daar enkele personeelsleden met een mes. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en dreigde deze mensen dood te steken. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de man vervolgens aangehouden en ingesloten.

ASSEN
Man met vuurwapen aangehouden
Gisteravond omstreeks 20.00 uur is in een café aan de Mulderstraat een 59-jarige Assenaar aangehouden. Hij had in diverse horecagelegenheden in Assen geprobeerd een karabijn met munitie te verkopen. Bij zijn aanhouding was de man, gekleed in militaire kleding, in het bezit van een karabijn met daarin negen patronen. Bij een onderzoek in de woning van de man werd nog een aantal patronen aangetroffen. Het wapen en de bijbehorende patronen zijn in beslag genomen.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 5414 '
Lees ook