Persberichten

Berichten van vrijdagmorgen 24 september
10:50 vrijdag 24 september 1999

Dirk Neef, 0522 - 27 4112

Bestuurder loopt weg na aanrijding met lichtmast

EMMEN. Vrijdagmorgen tegen 05.00 uur botste op de kruising van de Brinkenweg met de Ekselerbrink in Emmen een personenauto tegen een lichtmast. Toen de gewaarschuwde politie daar arriveerde was er niemand meer bij de auto aanwezig. Op aanwijzing van omstanders trof de politie even later in de hal van een flat in de omgeving twee mannen aan, die verklaarden in de auto te hebben gezeten. Een 22 jr. man, momenteel zonder vaste woon- of verblijfplaats, verklaarde te hebben gereden. Omdat hij gedronken had werd hij aangehouden. Op het politiebureau weigerde hij alle medewerking en bedreigde de agenten. Hierop is hij voor nader onderzoek ingesloten.

*
Auto moet uitwijken en belandt in sloot

ZWIGGELTE. Doordat hij moest uitwijken voor een tegemoetkomende kleine vrachtwagen met daarop of daarachter een extreem brede lading, belandde donderdagavond een 28 jr. man uit Assen op de Hoofdstraat in Zwiggelte met zijn auto in de sloot. Volgens de man en een aantal getuigen kon de man niet anders omdat hij onmogelijk langs de hem tegemoetkomende combinatie had gekund. Deze combinatie reed door en was tot vanmorgen niet bekend. De personenauto raakte licht beschadigd.

*
Bestuurder verliest macht over stuur

FLUITENBERG. Een 25 jr. man uit Beilen raakte donderdagmiddag gewond doordat hij op de A-28 ter hoogte van Fluitenberg met zijn bestelbus in de sloot belandde en daarbij door de voorruit vloog. Door onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur. Via de rechterberm belandde de auto in de sloot en kwam daar tot stilstand. De bestuurder vloog door de voorruit en kwam ook in de sloot te liggen. Met een nat pak en wat snijwonden op zijn rug werd hij overgebracht naar het ziekenhuis van Hoogeveen

*
Automobilist bekneld

ALTENA. De brandweer van Peize heeft donderdagavond op de Lieversweg in Altena een gewonde 32 jr. man uit Norg uit zijn zwaar beschadigde auto bevrijd. De man haalde ter hoogte van de Grote Velddijk een afslaande auto in. Daarbij kwam hij met de linkerwielen van zijn auto in de berm en een plas water. Hij verloor de macht over het stuur en raakte in een slip. Vervolgens botste de auto tegen een boom en kwam in de sloot tot stilstand. Met inwendig letsel werd de man per ambulance naar het Ac. Ziekenhuis in Groningen gebracht. De auto was totaal vernield. Doordat er dieselolie uit de auto was gelekt groef de gemeente de bodem ter plaats van het ongeval af.

*
Bromfietster gewond

ASSEN. Een 18 jr. vrouw uit Assen raakte donderdagavond gewond bij een verkeersongeval op de Europaweg Noord in haar woonplaats. De vrouw bestuurde een bromscooter. Op het gedeelte van de Europaweg waar een wegomleiding is in verband met wegwerkzaamheden, kwam zij aan het eind van de omleiding op het weggedeelte voor tegemoetkomend verkeer terecht en botste frontaal op een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 53 jr. man uit Assen. Met lichte verwondingen werd zij overgebracht naar het plaatselijk ziekenhuis. Haar bromscooter werd totaal vernield.

*
Teveel gedronken

ASSEN. Bij een alcoholcontrole op de Balkenweg in Assen hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 40 jr. automobilist uit Lageland aan. De man had gedronken. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1 promille.

*
Autokraken

EMMEN. Donderdagavond werden op de Kapelstraat en de Min. Kantraat in Emmen uit twee autos spullen gestolen. Bij beide autos werd een ruit vernield. Uit een auto werd de radio gestolen, uit de andere verdwenen twee sporttassen en een draagbare Cd-speler De totale waarde van de gestolen spullen bedraagt meer dan f. 1700,-. Hoeveel de schade aan de autos bedraagt is niet bekend.

BEILEN. In de nacht van donderdag op vrijdag waren in de Breekamp en de Walakker in Beilen twee autos het doelwit van dieven. Van een bestelbus werd een ruit vernield waarna een mobiele telefoon werd meegenomen, uit de andere auto verdwenen een mobiele telefoon en de radio. Bij deze auto is nog niet duidelijk hoe men binnen is gekomen.

*
Inbraak in school

ASSEN. In de nacht van donderdag op vrijdag werd er ingebroken in een schoolgebouw aan de Delft in Assen. Een grote ruit werd vernield. Vanmorgen was nog niet bekend of er iets- en zo ja wat er werd gestolen.

*
Paard komt om bij brand

DROUWEN. Donderdagavond is bij een brand in een paardenstal achter een woning aan de Hoofdstraat in Drouwen een paard om het leven gekomen. Een zestal andere paarden en veulens konden nog op tijd uit de brandende stal worden gered. Tegen 22.00 uur ontdekte een bewoner van de Hoofdstraat de brand. Hij waarschuwde de eigenaar en de brandweer. Met behulp van omwonenden konden de meeste paarden uit de stal worden gehaald. Voor een paard was het echter te laat. Dit dier overleed. De brandweer bluste de brand. Doordat de schuur bedekt was met asbest golfplaten heeft de brandweer de omgeving afgezet met lint. Doordat de windrichting van de bebouwing af was is er geen gevaar voor omwonenden ontstaan.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 5513 '
Lees ook