Persberichten

Persberichten woensdag 12 mei 1999 tot 8.00 uur 10:45 woensdag 12 mei 1999

Ernest Zinsmeyer 0592 383017 / 0622 662875

KLAZIENAVEEN
Aanrijding door alcohol
Dinsdagavond omstreeks 19.30 uur reed een 36-jarige automobilist uit Klazienaveen over de Industriestraat. Daar botste hij tegen een lichtmast en kwam vervolgens in een sloot tot stilstand. Daarna is de man te voet gevlucht, maar hij kon vrij snel door de politie worden aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. Bij een ademtest blies hij 1145, ongeveer 2,6 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd; zijn auto raakte zwaar beschadigd. Na verhoor kreeg de man een snelrechtdagvaarding uitgereikt.

MEPPEL
Man onwel achter stuur
Dinsdagmiddag omstreeks 17.30 uur reed een 50-jarige man uit Diever met zijn bestelauto over de Prins Hendrikstraat. Plotseling werd hij onwel, ging rechtdoor en kwam tegen een woning tot stilstand. Bewoners van de Prins Hendrikstraat hebben de man uit de auto gehaald, en met het sterke vermoeden van een hartinfarct hebben ze hem gereanimeerd. De reanimatie is voortgezet met behulp van politie en ambulance, die na korte tijd ter plaatse kwamen. Daarna is de man overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel, en later naar Zwolle. De auto raakte beschadigd, de woning bleef op een lichte beschadiging van de voordeurstijl na intact.

ASSEN
Bromfietser onder invloed
Dinsdagnacht omstreeks 0.15 uur reed een 36-jarige man uit Assen op zijn bromfiets over de Groningerstraat, terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. De man was kort tevoren door de politie aangezegd dat hij moest gaan lopen. Dat deed hij echter niet en hij is vervolgens aangehouden. Bij een ademtest blies hij 985, ongeveer 2,2 promille. Na verhoor kreeg hij een snelrechtdagvaarding uitgereikt.

COEVORDEN
Automobilist onder invloed
Dinsdagnacht omstreeks 0.45 uur reed een 47-jarige automobilist uit Emmen over de Burg. Van der Lelysingel. Hij bleek gedronken te hebben. Bij een ademtest blies hij 340, ongeveer 0,78 promille. Deze zaak is met snelrecht afgehandeld.

MEPPEL
Automobilist onder invloed
Dinsdagnacht tegen 4.00 uur reed een 70-jarige man uit Meppel met zijn personenauto over de Zuiderlaan, terwijl hij had gedronken. Bij een ademtest blies hij 300, ongeveer 0,7 promille. Ook deze automobilist kreeg een snelrechtdagvaarding uitgereikt.

EMMER-COMPASCUUM
Diefstal
Dinsdagavond kreeg een 77-jarige vrouw aan het Oosterdiep een man aan de voordeur. Hij vertelde haar dat hij van RTL 5 was en dat ze een geldprijs had gewonnen. De vrouw liet hem binnen. De man zei dat ze een prijs van vijfhonderd gulden had gewonnen, en hij pakte een briefje van duizend. Hij vroeg of ze kon wisselen! De vrouw pakte haar portemonnee en telde daar vijfhonderd gulden uit. De man greep het geld en haar portemonnee en rende naar buiten. Hij stapte in een grijze Ford Scorpio en reed richting Barger-Compascuum. De man heeft als signalement : lengte ongeveer 1.80 m, slank postuur, kort donkerblond haar, zwart kostuum met rode das en wit overhemd, leeftijd 35/40 jaar. In de auto zat een tweede man; deze was jonger, ongeveer 25 jaar, fors postuur en hij had blond stekelig haar.

HOOGEVEEN
Mishandeling
Dinsdagmiddag omstreeks 16.00 uur is aan Het Haagje een 13-jarig meisje uit Hoogeveen door een vrouw mishandeld. Het meisje, afkomstig uit Zaire, fietste samen met haar vriendin over de Hoofdstraat nabij Het Haagje. Vanuit een passerende auto werd tegen haar iets geroepen in de trant van: Vieze zwarte, wat heb je hier te zoeken. Het meisje voelde zich gekwetst en reageerde daarop met een soortgelijke opmerking. Daarna fietste ze verder in de richting Krakeel. Ter hoogte van de Albert Steenbergenstraat werd ze opgewacht door de eerder genoemde vrouw. Deze begon nu zonder verdere aanleiding te schoppen en te slaan op het meisje. Ze kreeg onder meer een knie in haar gezicht, waarna ze een bloedneus opliep. Daarna stapte de vrouw weer in de auto en reed weg. De vrouw is tussen de 17 en 20 jaar, blanke huidskleur, blond haar in een staart. Ze droeg een rood/geel geruite blouse en een lichtblauwe spijkerbroek. De auto werd bestuurd door een blanke man van ongeveer 21 jaar, die alles van een afstandje heeft staan bekijken. Hij had donkerblond, opgeschoren haar, met krullen bovenop zijn hoofd. Hij droeg een blauwe trui met strepen op zijn schouder, en een donkere spijkerbroek. De auto was een blauw of groen, sportief model, met een rechte spoiler op de achterzijde. Een Nederlands kenteken met mogelijk de letters N en J daarin. Volgens de meisjes is een aantal mensen van dit voorval getuige geweest. De politie is op zoek naar getuigen.

HOOGEVEEN
Brand
Dinsdagmiddag omstreeks 15.30 uur is brand ontstaan in een bovenwoning aan de Willemskade. Voordat de brand echt kon uitslaan wist de brandweer de zaak te blussen. De brand is vermoedelijk ontstaan door een halogeentransformator.

ODOORN
Schapen doodgebeten
Dinsdagmorgen zijn in het schapenpark in boswachterij Odoorn zes schapen doodgebeten. Een getuige had s ochtends twee honden tussen de schapen gezien, en wist wie de eigenaar was. De politie zocht deze eigenaar op, en na een braakproef bleek deze hond inderdaad de dader. De politie maakt proces-verbaal op.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 5585 '
Lees ook