Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten van vrijdag
16:40 vrijdag 4 februari 2000

Martin Panman
0651611628

Coevorden
Bromfietscontrole

De politie heeft gisteravond controles gehouden in Coevorden op het dragen van helmen. In totaal zijn er tien bromfietsen gecontroleerd, waarvan er twee in overtreding waren.
In Coevorden is een 16-jarige jongeman uit Coevorden aangehouden op de van Heutszsingel voor het rijden op een bromfiets zonder helm. Hij verklaarde de bromfiets met een vriend gevonden te hebben in een park. Hij was wel van plan de brommer als gevonden aan te melden, maar hij wilde er eerst een tijdje op rondrijden.
De bromfiets bleek diezelfde avond gestolen te zijn uit een schuurtje. Verder werd een eigenaar van een snorfiets aangehouden. Deze moest zijn snorfiets op het bureau laten staan voor controle van het aantal decibels.

Emmen
Openlijke geweldpleging

Een 15-jarige jongeman uit Emmen is gisteren in de fietsenstalling van het Esdalcollege door voor hem onbekende jongens geslagen en geschopt. Twee in de fietsenstalling aanwezige klasgenoten waren getuige van het gebeurde. De jongeman in kwestie had geen zichtbaar letsel, maar wel veel pijn. Hij heeft aangifte van mishandeling gedaan.

Assen
Inbraak winkel

Gisteravond tegen 22.00 uur is er ingebroken in een winkel aan de Vaart ZZ in Assen. De in breker is aan de achterkant van het pand over een hek geklommen. Via het dakterras kon hij bij een raam komen. Dit raam werd opengemaakt, waarna hij in het pand kon komen. Omdat het pand was voorzien van een inbraak alarm, kon de politie vrij snel ter plaatse zijn. De inbrekers waren echter al verdwenen. De eigenaar doet vandaag aangifte van de inbraak en dan zal ook blijken wat er gestolen is.

Dwingeloo
Inbraak winkel

Vannacht is ingebroken bij de een supermarkt aan de Heuvelenweg in Dwingeloo. De inbreker(s) heeft een deur van de winkel opengebroken. De inbreker(s) had het vooral gemunt op sigaretten. Een aantal rekken waarachter de sigaretten lagen, zijn opengebroken. De deur van het kantoor is ingetrapt, hier werden eveneens sigaretten en shag weggehaald.

Dwingeloo
Inbraak dierenkliniek

Vannacht is er ingebroken in een dierenkliniek in Dwingeloo. De inbreker is op het dak geklommen en heeft het dakraam, dat openstond gedemonteerd en er uitgehaald. Hierdoor kon men makkelijk naar binnen klimmen. In een kamer zat een ingebouwde kluis. De deur van de kluis was verdwenen, evenals de inhoud, een bedrag aan geld en andere papieren.

Borger
Verkeersongeval met letsel

Op de kruising van de Molenstraat met N374 in Borger gebeurde vanmorgen een aanrijding tussen een personenauto en een fietser. De fietser, een 9 jarige jongen uit Borger, reed over de Bloemdijk en wilde de kruising met de N374 oversteken. Vanuit de richting Stadskanaal kwam een vrachtauto waar hij nog net voorlang reed. Op de middenberm stopte hij om een vrachtauto van de andere voor te laten gaan. Toen deze auto gepasseerd was, stak de jongen over. Hij zag daarbij te laat dat achter de vrachtauto nog een personenauto reed. Deze auto, bestuurd door een 19 jarige vrouw uit Erica, raakte met de voor - en zijkant van de auto de jongen en zijn fiets. De jongen, die gelukkig een helm droeg, werd ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Gieten
Diefstal uit auto
Vanmorgen ontdekte een 21 jarige inwoner van Gieten, dat zijn auto was opengebroken. De auto stond geparkeerd aan de Korte-weg in Gieten. Uit de auto verdwenen een radiocassettespeler en een cd speler met 10 cds. Een auto die geparkeerd stond aan de Westerstraat in Gieten werd eveneens opengebroken. Daar werd een RadioCD speler gestolen met ongeveer 30 cds.

Beilen
Inbraak woning
Vannacht is er ingebroken in een woning aan de Pinksterbloem in Beilen. In een draairaam aan de voorkant van de woning werden gaatjes geboord, waarna de inbreker het raam kon openbreken. Voor zover bekend is er niets uit de woning gestolen.

Annen
CVs gestolen
In Annen in een nieuwbouwwijk zijn gisternacht uit twee woningen, die binnenkort opgeleverd zouden worden, cv ketels gestolen. De ketels zijn woensdagmiddag in de woningen neergezet om geïnstalleerd te worden.

Nijeveen
Inbraak in kapsalon

In een kapsalon in Nijeveen is vannacht ingebroken. Het slot van de voordeur werd vernield d.m.v. de Bulgaarse methode. Het gehele pand werd doorzocht en een hoeveelheid make-up goederen werd weggenomen. De kapper deed aangifte.

Emmen
Valse collectant

In Emmen colporteert een man zogenaamd voor de carnavalsvereniging De Ganzebloazers. Hij gebruikt daarbij brief papier waarop het logo van de gemeente Emmen staat. Een aantal winkeliers zijn inmiddels de dupe geworden, want de man collecteert uitsluitend voor zich zelf. Vraag dus altijd naar een legitimatiebewijs.

Assen
Verkeersongevallen

Op de Asserstraat te Rhee gebeurde vanmiddag een eenzijdig ongeval. Even voorbij het viaduct raakte een auto, bestuurd door een 53 jarige vrouw uit Lieveren van de weg en kwam in een sloot tot stilstand. De vrouw kwam hard tegen de voorruit aan en werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Op de Nansenstraat kwam een jeugdige fietser, 13 jaar, in aanraking met een andere fietser. De jongeman kwam zo hard te vallen dat hij met een ziekenauto naar het ziekenhuis gebracht moest worden.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 5753 '
Lees ook