Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten van zaterdag op zondag
14:59 zondag 6 februari 2000

Martin Panman
0651611628

Meppel
Te veel gedronken

Op de Ceintuurbaan in Meppel werd vannacht een 63 jarige man uit Meppel aangehouden omdat hij met te veel alkohol op achter het stuur zat. De blaasproef gaf 405 ugl aan. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Zijn auto kan hij in de loop van vandaag weer ophalen.

Op de zelfde weg werd ook een 37 jarige man uit Meppel aangehouden. Hij blies 325 ugl. Ook hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Zuidwolde
Te veel gedronken

Op de Meppelerweg in Zuidwolde voldeed vannacht een autobestuurder niet aan stopteken. Na een korte achtervolging kon de auto klem gereden worden. Bleek dat de bestuurder te veel gedronken had en geen rijbewijs had. Hij moest deze maand het rijexamen afleggen. De 18 jarige inwoner van Zuidwolde blies 385 ugl. Hij krijgt een proces-verbaal.

Gasselternijveen
Met auto op stap

Een 14 jarige inwoner van Borger had gisteravond een feestje gehad en zijn vrienden bleven nadien bij hem slapen, althans dat werd gezegd. Toen iedereen sliep, pakte de 16 jarige de sleutels van de auto van zijn moeder en ging met zijn twee kameraden in de auto naar een discotheek. Toen ze daar luid toeterend wegreden en nog een vierde persoon mee namen, werden ze aangehouden door de politie. De vier jongens en de auto, zijn meegenomen naar het politiebureau. De bestuurder krijgt een procesverbaal.

Nieuw Balinge
Autos opengebroken

Aan het Vossenveen in Nieuw Balinge zijn vannacht twee autos opengebroken. Uit een auto is geprobeerd een radio-cdspeler te stelen. Dit lukte niet. Wel onstond er schade aan het dashboard en aan de radio. De dief heeft het portier van de auto verbogen, om er in te kunnen komen.

Uit een andere auto werd wel een radio-cdspeler gestolen. Beide eigenaren deden aangifte.

Emmen
Auto opengebroken

In Emmen is vannacht ook een auto opengebroken. Deze auto stond geparkeerd bij een bar in de buurt van de Splitting. Het portierslot van de auto werd vernield en uit de auto werd een autoradio met cd speler gestolen en een 20 tal cds. De eigenaar deed aangifte.

Zuidlaren
Gaatjesboorder

Gisteravond is er ingebroken in een woning aan de Hofakkers in Zuidlaren. De inbreker is binnen gokomen door gaatjes in een kozijn te boren. Hierdoor kon een raam geopend worden, waarna de gehele woning is doorzocht. Gestolen zijn o.a. sieraden.

Meppel
Op zn Bulgaars

Vannacht is ingebroken in een woning aan het Haverstuk in Meppel. De inbreker is binnengekomen door het slot van de woning te verbreken d.m.v. de z.g. Bulgaarse methode. Uit de woning verdwenen o.a. paspoorten en sieraden.

Emmen
Auto vernield

In Emmen werd vannacht een auto vernield die op een parkeerplaats aan de Holtlaan stond. Een getuige zag dat twee jongens van ongeveer 17 jaar er een aantal deuken in geschopten. De totale schade bedraagt 3000 gulden. De politie stelt een verder onderzoek in.

Assen
Vernieling

Gisteravond is een 18 jarige jongen aangehouden die mogelijk een rolluik had vernield van een winkel in de Oudestraat. Een getuige zag namelijk dat de 18 jarige tegen het rolluik schopte en sloeg. Omstanders hielden de jongen vast tot de politie kwam. Deze nam hem voor verhoor mee.

Coevorden
Kind bestolen

Zaterdagmiddag deed een vader namens zijn 9 jarig dochtertje aangifte van beroving. Het meisje had namelijk in een winkel aan de Friesestraat een cadeautje gekocht voor haar jarige moeder. Zij had dit leuk laten inpakken en was er vervolgens mee naar buiten gelopen. Eenmaal buiten werd ze beroofd van dit pakje door een onbekend gebleven man.

Hoogeveen
Auto in brand

Aan het Roefje in Hoogeveen bleek een auto in brand te staan. Een in de buurt wonende brandweer man probeerde de brand te blussen met emmers water, maar dit lukte niet. De brandweer moest er aan te pas komen om de brand definitief te blussen. Volgens de brandweer kan de brand veroorzaakt zijn door kortsluiting.

Assen
Auto in brand en auto vernield

Aan de Havenkade brandde vannacht een cabine van een vrachtauto van een verkeersschool geheel uit. Tevens bleek, dat een autobus, ook van de verkeersschool geheel vernield was. Alle ramen waren o.a. kapot gemaakt.
De eigenaar deed aangifte en de politie stelt een verder onderzoek in.

Assen
Vechtpartij op de Brinkstraat

Op de Brinkstraat in Assen ontstond vannacht tegen 5 00 uur een vechtpartij. Een tweetal personen liep over de Brinkstraat en kwam daar een viertal andere personen tegen, van Antilliaanse afkomst. Een van deze Antillianen steekt plotseling een van de twee voorbijgangers, een 25 jarige man uit Groningen, met een mes en rent na zijn daad vervolgens met een vriend naar een in de buurt staande taxi. Beiden willen dat de taxichauffeur zo snel mogelijk wegrijdt. De taxi wordt echter omringd door allerlei mensen die willen dat de passagiers uit stappen. Op het moment dat de ruiten van de taxi kapot geslagen worden, rijdt de chauffeur weg. Hij rijdt rechtstreeks naar het politiebureau. Onderweg springen zijn passagiers uit de auto en de taxichauffeur komt met zijn vernielde taxi op het politiebureau. De politie heeft een 31 jarige verdachte uit Assen kunnen aanhouden. De gewonde Groninger is voor behandeling overgebracht naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 5799 '
Lees ook