Persberichten

Berichten van maandagmorgen
10:20 maandag 2 augustus 1999

Dirk Neef, 0522 - 274112

Dalerpeel

Dronken bestuurder botst tegen geparkeerde autos Een 32 jr. dronken man uit Dalerpeel botste zondagavond op de Prins Hendrikstraat in zijn woonplaats met zijn auto tegen twee geparkeerde personenautos Door deze aanrijding botste een van de autos nog weer door tegen een derde geparkeerde auto. De bestuurder werd aangehouden. Op het politiebureau bleek uit de ademanalyse een alcoholgehalte van bijna 2 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

*
Dalen

Motorrijder breekt arm
Bij een verkeersongeval op de kruising van de Burgemeester ten Holteweg met de Kolkakkers in Dalen kwam zondagavond een 32 jr. motorrijder uit Haskerdijken in botsing met een personenauto en brak daarbij een arm. Op de kruising verleende hij geen voorrang aan de auto, bestuurd door een 23 jr. man uit Coevorden.

*
Diever

Bromfietser onder invloed
Op de Hoofdstraat in Diever hield de politie zondagavond een 20 jr. bromfietser uit die plaats aan. De hoge snelheid waarmee de man reed trok de aandacht van de politie. Nadat de bromfietser was staande gehouden bleek dat hij gedronken had. Omdat zowel een ademanalyse en een bloedpref door een arts niet lukte werd van hem een urinemonster afgenomen. Uit het onderzoek van dit monster zal blijken hoeveel alcohol de man in zijn bloed had. De bromfiets wordt technisch onderzocht.

*
Hoogeveen

Dronken man aangehouden
Terwijl een politieagent op het politiebureau van Hoogeveen zijn vriendin twee bekeuringen uitschreef in verband met het rijden in een onverzekerde auto met lekke uitlaat, probeerde een 27 jr. dronken man uit Sneek met haar auto vanaf de parkeerplaats voor het bureau weg te rijden. Hij kwam echter maar een paar meter want de politie belette hem verder te rijden en hield hem aan. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs, heeft bovendien een ontzegging van de rijbevoegdheid tot oktober 1999 en was ladderzat. Omdat hij te dronken was om een verklaring af te leggen werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

*
Hooghalen/Peize

Woninginbraken
Zondagmiddag werd er, terwijl de bewoners even weg waren, ingebroken in een woning aan het kanaal Noordzijde in Hooghalen en aan de Oostingslaan in peize. De woningen werden doorzocht. Voor zover bekend werd er niets gestolen uit de woning in Hooghalen. In Peize namen de inbrekers wat geld en waardepapieren mee.

*
Assen

Trekker en tuingereedschap weg na inbraak
Inbrekers hebben tussen vrijdagmiddag en zondagmiddag ingebroken in een garage/schuur aan de Beilerstraat in Assen. Uit het gebouw werden een klein model trekker, een bosmaaier, heggenschaar en kabelhaspel gestolen. Mogelijk dat de dieven de spullen hebben vervoerd in een rode auto met aanhangwagen.

*
Hoogeveen

Inbreker op heterdaad aangehouden
In de nacht van zondag op maandag hield de politie in een bedrijf aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen een 21 jr. man, zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Een getuige had de politie gebeld omdat hij vreemde geluiden uit het gebouw hoorde komen. Toen de politie arriveerde probeerde de inbreker nog te vluchten. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding waardoor hij geboeid moest worden afgevoerd. Onderweg naar het politiebureau schold en spuugde hij ook nog op een agent. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.

*
Emmen

Koffiedrinkende inbreker
In een schoolgebouw aan de Van Schaikweg in Emmen trof de politie zondagavond een 61 jr. man aan. De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, had een raam van het gebouw opengebroken en was naar binnen gegaan. Doordat het alarm in werking trad ging een surveillant van een beveiligingsbedrijf ter plaatse. Hij trof de inbreker op leeftijd aan terwijl hij net bezig was een kopje koffie te zetten. De gewaarschuwde politie nam de man mee naar het politiebureau. Daar werd hij voor nader onderzoek ingesloten. Vanmorgen werd hij gehoord. Hij verklaarde een zwervend bestaan te leiden en te hebben ingebroken omdat hij wat te eten en te drinken zocht. Na verhoor werd hij op vrije voeten gesteld.

*
Emmen

Vandaal aangehouden
Op de Wilhelminastraat in Emmen hield de politie in de nacht van zondag op maandag een 27 jr. man uit die plaats aan omdat hij een wegafzettingsplank op de rijbaan gooide. Na verhoor op het politiebureau mocht hij tegen de ochtend met een proces-verbaal op zak weer naar huis.

*
Hoogeveen

Vrouw bevangen door de warmte
Een 35 jr. vrouw uit Hoogeveen kwam zondagmiddag op het fietspad van de Mr. Cramerweg in haar woonplaats te vallen. Met waarschijnlijk wat verwondingen aan haar hoofd werd zij voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw was met haar man en twee kinderen een dagje wezen zwemmen in recreatiepark Schoonhoven. Onderweg naar huis werd zij, waarschijnlijk door de warmte, onwel en kwam te vallen. Haar ongeveer 5 jr. dochtertje was door de valpartij van moeder zo overstuur dat ze van de politie een beertje kreeg. Dit hielp.

*
Zuidwolde

Vrachtwagenchauffeur overlijdt door hartaanval
De 55 jr. Koop Wobben uit Enschede is maandagmorgen overleden in het ziekenhuis van Hoogeveen nadat hij kort daarvoor op de Oosterweg in Zuidwolde met een truck met oplegger tegen een boom was gebotst. Zeer waarschijnlijk heeft de man onder het rijden een hartaanval gekregen en is daardoor onwel geworden. Zonder te remmen botste hij vervolgens met zijn combinatie tegen een links van de weg staande boom. De brandweer kwam er aan te pas om hem uit zijn auto te halen. Ondanks reanimatie overleed hij korte tijd later in het ziekenhuis. De vrachtauto werd zwaar beschadigd.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 6103 '
Lees ook