Persberichten tot zondag 3 januari 16.30 uur
16:36 zondag 3 januari 1999

Ernest Zinsmeyer 0622 662875

VERNIELINGEN TIJDENS DE JAARWISSELING
Na de jaarwisseling zijn bij de politie ongeveer honderd meldingen en aangiftes binnen gekomen van vernielingen, verspreid over de regio. Daarbij waren ongeveer 28 meldingen van vernielde auto's, en ongeveer 30 van ingegooide ruiten. De rest betrof zaken als vernielde tuinhekjes, brievenbussen, ander tuinmeubilair, schakelkasten, bushokjes en dergelijke. Uit het beeld dat er TOT NU TOE is ontstaan rondom de vernielingen, lijkt het erop dat de schade richting de 100.000 gulden loopt.

EMMEN
Doorrijden na ongeval opgelost
In de Nieuwjaarsnacht bleek de bestuurder van een witte taxi in de Wilhelminastraat een verkeersbord omver te hebben gereden. Daarna was hij doorgereden. Na bericht hierover in de media heeft de bestuurder zich bij de politie gemeld.

ASSEN
Aanrijding door alcohol
Nieuwjaarsdag rond 10.30 uur reed een 40-jarige Assenaar met zijn auto op de Rolderhoofdweg tegen een lantaarnpaal. Hij bleek bij een ademtest 855 UGL te hebben, ongeveer 1,95 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

MEPPEL
Aanrijding door alcohol
Op 2 januari rond 3.45 uur reed een 21-jarige Assenaar met zijn auto in de bocht op de Comm. De Vos van Steenwijklaan. Deze bocht nam hij niet zoals het hoort en ramde twee geparkeerde auto's. Bij een ademtest blies hij 345 UGL, ongeveer 0,8 promille. De Assenaar kreeg een snelrechtdagvaarding mee. Alle betrokken auto's raakten flink beschadigd.

ASSEN
Diefstal auto
Zondagmorgen 3 januari rond 8.15 uur werd in een sloot aan de Groene Dijk een auto aangetroffen, die gestolen bleek te zijn aan de Hoofdvaartsweg in Assen. De 40-jarige eigenaar deed aangifte bij de politie.

NORG
Rond de jaarwisseling zijn daar twee auto's gestolen, een aan de Mezenstraat en een aan de Batinge. Beide eigenaren, respectievelijk 34 en 39 jaar, meldden de diefstal ongeveer gelijktijdig aan de politie.

VRIES
Op 2 januari is overdag een portierraam ingeslagen van een geparkeerde auto aan de Brink. Uit de auto is een GSM-telefoon weggenomen. De 42-jarige eigenaar deed aangifte.

NORG
Op dezelfde dag, tussen 14.30 en 17.15 uur, is een raam ingeslagen van een auto van een 39-jarige man uit Yde. Ook uit deze auto verdween een GSM-telefoon.

COEVORDEN
Auto-inbraken
In deze plaats zijn in de Nieuwjaarsnacht vier inbraken in auto's gepleegd. Aan de Kromme Elleboog werd een raam ingeslagen van een auto van een 40-jarige man, waarna geprobeerd is om de radio-cdspeler weg te nemen. Dat is niet gelukt, maar er is daarbij veel schade aangericht. In dezelfde straat is ook een raam ingeslagen van een auto van een 31-jarige Coevordenaar. Uit deze auto is de radiocassetterecorder gestolen, en een decoupeerzaag en een accuboormachine. Aan de Sallandsestraat werd een 39-jarige man slachtoffer van een auto-inbraak. Het raam van zijn auto werd ingeslagen, en uit de auto verdween de radiocassetterecorder.
Aan de Kerkstraat is op dezelfde manier ingebroken in een geparkeerde auto. Daarbij is eveneens een radiocassetterecorder gestolen.

ASSEN
Rond de jaarwisseling is aan de Van Markenstraat een autoruit ingeslagen. Uit de auto werd een GSM-telefoon gestolen, eigendom van een 56-jarige Assenaar.

VALTHERMOND
Verdachte woninginbraak aangehouden
Nieuwjaarsdag rond 18.30 uur ontdekten buurtbewoners dat er vermoedelijk werd ingebroken in een woning aan het Zuiderdiep. Na deze inbraak werd in de omgeving een 46-jarige Assenaar aangehouden als verdachte. In zijn auto, die was voorzien van valse kentekenplaten, werden inbrekerswerktuigen aangetroffen, en een steekwagen. De politie heeft deze zaak in onderzoek. In de woning is getracht een kluis met een slijper te openen. Daardoor is de nodige schade ontstaan. Het is nog niet exact bekend wat er uit de woning is weggenomen door de daders, die vermoedelijk tijdens hun werkzaamheden zijn gestoord.

NIEUW-BUINEN
Woninginbraak
In een woning aan het Noorderdiep is een inbraak gepleegd. De 60-jarige bewoner deed aangifte van diefstal van een computer, elektrisch gereedschap, sieraden en een telefoon. De totale schade is nog niet bekend. Om binnen te komen werd een ruit naast de voordeur ingeslagen.

ASSEN
Woninginbraak
Zaterdagavond 2 januari tussen 19.30 en 23.15 uur is ingebroken in een woning aan de Iemstukken. Hier werd een geldbedrag en enkele cheques weggenomen. De 31-jarige bewoner zag bij thuiskomst dat de tuindeur was opengebroken.

ASSEN
Verdachte woninginbraak aangehouden
Zaterdagmiddag rond 14.00 uur bleek er te zijn ingebroken in een woning aan de Picardstraat. Na deze inbraak hadden getuigen de dader zien weglopen en gaven aan de politie door waar hij zich bevond. Na een korte achtervolging te voet kon de politie deze verdachte, een 45-jarige Assenaar, aanhouden. De zaak is nog in onderzoek. BORGER
Inbraak restaurant
Rond de jaarwisseling is ingebroken in een restaurant aan de Torenlaan. De dader of daders kwamen binnen door een zijdeur te forceren. Van een sensorlamp werd de sensor weggedraaid, zodat de lamp niet aansprong. De alarminstallatie is vernield. Uit het restaurant is een geldbedrag weggenomen. De 34-jarige eigenaar moet nog nagaan of er nog meer wordt vermist.

ASSEN
Winkeldief aangehouden
Zaterdagmiddag rond 16.45 uur is een 30-jarige man uit Hooghalen aangehouden wegens diefstal van levensmiddelen twv F 7,15 in een supermarkt aan het Burg. de Dreuplein. Met snelrecht afgehandeld.

EMMEN
Emmenaar met laserpen aangehouden
Zaterdagnacht rond 4.45 uur is in de Hoofdstraat een 25-jarige man aangehouden die een laserpen op de politie richtte. (Door een laserpen op iemands ogen te richten kan daar beschadiging ontstaan, reden waarom deze verboden zijn). De laserpen is in beslag genomen en de Emmenaar is proces-verbaal aangezegd.

ZUIDLAREN
Inbraak winkel
Afgelopen nacht is ingebroken in een winkel aan de Stationsweg. De etalageruit werd ingegooid. Uit de etalage zijn enkele fotocamera's gestolen.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 6337 '
Lees ook