Persberichten

Van zondagmiddag 19 september 1999
16:48 zondag 19 september 1999

Bert Visser
0592 - 361290
0651 - 611629

NIETAP

Een 50 jarige motorrijder uit Nietap is zaterdagavond met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het AZG nadat hij op de JP Santeeweg in zijn wooonplaats op een auto was gebotst. De bstuurder daarvan , een 59 jarige man uit Grootegast sloeg vanaf de Santeeweg linskaf een inrit in en zag de naderende motorrijder over het hoofd.

*
PESSE

Zondagmorgen vroeg is een 26 jarige vrachtwagenchauffeur uit Winssen na een verkeersongeval op de A28 bij Pesse met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. de man is, vermoedelijk door oververmoeidheid, met zijn vrachtwagencombinatie tegen een personenauto gereden die werd bestuurd door een 32 jarige man uit Stadskanaal. De vrachtwagencombinatie kwam in de sloot terecht en de personenauto kwam, zwaar beschadigd, in de berm tot stilstand.

*
BARGER COMPASCUUM

Een 20 jarige automobilist uit Barger - Compascuum heeft zaterdagnacht op de Verlengde Splitting in Barger Compascuum een verkeersongeval veroorzaakt tussen een personenauto en een taxi, waarbij een 34 jarige vrouw uit Emmer Compascuum dodelijk is verongelukt. Volgens de 30 jarige taxichauffeur uit Emmen werd hij, op het moment dat hij linksaf sloeg, van achteren aangereden door de personenauto en kwam zijn taxi door de klap op de kop in de sloot terecht. De taxichauffeur en de 40 jarige echtgenoot van het slachtoffer zagen kans uit het wrak van de taxi te komen. De vrouw die achterin zat raakte echter bekneld en kon door de beide mannen niet worden bevrijd. Toen de brandweer haar uit het wrak haalde bleek ze te zijn overleden. De man van het slachtoffer is in schocktoestand overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De 20 jarige bestuurder van de personenauto had de plaats van het ongeval verlaten en was naar huis gegaan. Hij is daar door de politie aangehouden. Een ademtest gaf een alcoholpromillage aan van 0,67.

*
ALCOHOLCONTROLES

Bij diverse alcoholcontroles zijn vrijdag- en zaterdagnacht 6 automobilisten bekeurd omdat ze met teveel drank op achter het stuur zaten.. Het bontst maakte het vrijdagnacht een 17 jarige jongen uit Hoogeveen. Hij had volgens zijn vader stiekem de auto meegenomen en werd door een surveillance-eenheid van de politie in Hoogeveen op de Markt betrapt op het rijden zonder licht. Nadat de auto aan de kant was gezet bleek dat de jongen had gedronken. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage aan van ongeveer 1,56. De jongeman is door zijn ouders opgehaald van het bureau.
Een 33 jarige man uit Zwolle liep tegen de lamp toen hij zondagmorgen in alle vroegte slingerend over de Schutstraat in Hoogeveen reed. Hij scoorde 1,36 promille. Omdat er voor hem nog een boete openstond van 2265 gulden is de man na zijn aanhouding ingesloten. Bij controle bleek bovendien dat de man geregistreerd stond als ongewenste vreemdeling.

*
ZUIDLAREN

Een 64 jarige inwoner van Zuidlaren moest zaterdagavond vanuit de deur van zijn woning aan de Brink toezien hoe twee, volgens hem jonge jongens, in zijn vrijwel nieuwe auto stapten en ermee wegreden. De man was van plan weg te gaan en de auto stond, met de sleutels erin voor de woning. Hoewel hij met een andere auto nog de achtervolging inzette kon hij de dieven niet achterhalen en raakte hij het spoor bijster.

*
ASSEN

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in acht woningen in de wijk Marsdijk ingebroken.
De inbraken vonden plaats aan de Alkmesschen, de Snipmesschen (2x), de Kristalstoep, deWulpmesschen, de Gersthullen, Markedreef en de Grasbeemd. De daders hadden het voornamelijk voorzien op video/audioapparatuur, mobiele telefoons en geld. In een paar gevallen lagen de bewoners te slapen terwijl de inbraak plaatsvond. In de meeste gevallen is om binnen te komen een kozijn of een deur geforceerd.

*
ASSEN

Vrijdag rond middernacht zag een getuige dat er vier jongens bezig waren in te breken in een school aan de Scharmbarg in Assen. Nadat hij de politie had gebeld betrapte hij de vier terwijl ze bezig waren er op de fiets met een aantal computers vandoor te gaan. Als de jongens merken dat ze betrapt zijn dumpen ze de computers en gaan er vandoor. De getuige raak al gauw het spoor bijster, Drie computers, een printer en twee geluidsboxen worden door de politie veiliggesteld. De politie gaat aan de slag met signalementen van de dieven.

*
ASSEN

De politie heeft vrijdagnacht tegen half vier in de Rolderstraat in Assen een eind gemaakt aan een knokpartij tussen twee Assenaren en een onbekend gebleven gebleven jongen. Een van de betrokkenen, een 20 jarige man uit Assen is met vermoedelijk een gebroken vinger naar het ziekenhuis gebracht.

*
MEPPEL

Een 37 jarige taxichauffeuse uit Meppel is zaterdagnacht tegen drie uur mishandeld door een tot nu toe onbekende man. De vrouw reed volgens haar aangifte met haar taxi over het Prinsenplein toen plotseling iemand voor haar auto sprong. Nadat de vrouw was gestopt kwamen er vijf a zes jongens op de taxi af en eisten dat ze werden meegenomen. Toen de vrouw dat weigerde kreeg ze door het geopende raam een stomp in haar gezicht.
De vrouw hield er een zwelling onder haar linker oog aan over. De groep is niet meer gesignaleerd.

*
EMMER COMPASCUUM

Vrijdagavond is brand uitgebroken in een losstaand schuurtje achter een woning aan het Kanaal B zuidzijde in Emmer Compascuum. De brandweer had de zaak snel onder controle en constateerde dat de brand was ontstaan in een opgerolde kabelhaspel waarmee de diepvries was aangesloten. De schade bleef beperkt.

*
ASSEN

Een zevental bewoners van de Zevensterstraat en de Zilverschoonstraat in Assen heeft zaterdagmiddag bij de politie aangifte gedaan van vernieling van de buitenspiegels van hun auto. De vernielingen zijn zaterdagmiddag gepleegd tussen half zes en half zeven. De politie komt graag in contact met getuigen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 6349 '
Lees ook