Politie Drenthe

Persberichten

van zaterdagmiddag29 januari 2000
14:58 zaterdag 29 januari 2000

Bert Peters, 0591 662014 of 0653 238059

Assen, aanrijding met letsel
Reed vannacht omstreeks 03.15 uur een 17-jarige jongen uit Assen met zijn scooter over de Europaweg West tussen de rotonde Balkenweg en de Asserwijk. Hij reed op de voor hem verkeerde zijde van de weg en kwam daar frontaal in botsing met een tegemoetkomende personenauto die werd bestuurd door een 20-jarige man uit Bovensmilde. De bromfietser werd ernstig gewond overgebracht naar het AZG, aard van het letsel niet bekend.

Assen, winkelinbraak
Deed vannacht een 46-jarige man uit Taarlo aangifte van inbraak ij zijn winkel aan de Ceresstraat. Voorbijgangsters ontdekten vannacht dat de ruit van de winkeldeur was ingeslagen. De eigenaar mist wisselgeld uit zijn kassa. Schade onbekend.

Hoogeveen, diefstal uit bedrijf
Ontdekte vannacht een surveillant van een beveiligingsbedrijf dat was ingebroken bij een bedrijf aan de Industrieweg. De 31-jarige werkplaatschef uit Nieuweroord, die ter plaatse kwam, ontdekte vervolgens dat vier velgen met banden waren weggenomen. Schadebedrag f 1.650,-. Men kwam binnen door een ruit te vernielen.

Hoogeveen, woninginbraak
Werd gisteravond tussen 18.00 en 19.15 uur ingebroken in een woning aan de Listerhof. De achterdeur werd geforceerd waarna men binnenkwam en de woning geheel doorzocht. De 45-jarige bewoonster mist sieraden, schadebedrag niet bekend.

Hoogeveen, winkeldiefstal
Werd een 20-jarige man uit Hoogeveen op heterdaad betrap toen hij een accuboormachine ter waarde van bijna f 1.000,- uit de winkel probeerde mee te nemen zonder te betalen. Hij had het apparaat onder zijn jas verstopt. Snelrecht toegepast.

Hoogeveen, winkeldiefstal
Werd een 15-jarige jongen uit Dokkum voor de derde keer betrap op winkeldiefstal. Dit keer in een winkel aan de Hoofdstraat waar hij een in die winkel weggenomen trui had aangetrokken en een trainingsbroek onder zijn kleding verstopt.

Uffelte, diefstal uit winkel
Ontdekte vannacht een 56-jarige man dat vier knapen de rookwaar uit zijn winkel aan de Rijkweg hadden weggenomen. Hij werd wakker van lawaai en ging beneden kijken waarna hij nog net vier knapen zag wegrennen in de richting Havelte. Onderzoek in de omgeving door de politie leverde vooralsnog geen resultaat op. De eigenaar heeft een schade van f 6.000,-.

Zuidwolde, woninginbraak
Werd de afgelopen dagen tijdens afwezigheid van de 45-jarige bewoonster ingebroken in haar woning aan het Heuveltje. Gisteravond bij thuiskomst ontdekte zij de inbraak. De voordeur werd met grof geweld geforceerd. Een tv en een videorecorder werden weggenomen evenals sieraden. schadebedrag (nog) niet bekend.

Diever, inbraak in benzinestation
Ontdekte vanmorgen de 31-jarige eigenaar van een benzinestation aan de Moleneinde dat vannacht was ingebroken in zijn in aanbouw zijnde benzinestation. Via de achterzijde kwam men binnen. Hij mist zijn sigarettenvoorraad en weet nog niet wat de schade is.

Coevorden, alcomobilist
Reed gisteravond omstreeks 22.30 uur een 38-jarige man uit Coevorden met zijn auto over de Drostenstraat. Na controle werd vastgesteld dat hij teveel alcohol in zijn bloed had, namelijk 520 UGL (1,2 promille). Ook was de man niet in het bezit van een rijbewijs.

Nieuw Dordrecht, alcomobilist
Reed vanmorgen omstreeks 09.00 uur een 66-jarige man uit Klazienaveen met zijn auto over de Klazienaveensestraat en voldeed niet aan het stopteken van een achter hem rijdende politieauto. Hierop haalde de politiemensen hem in en gingen voor hem rijden waarbij ze de snelheid geleidelijk lieten teruglopen. Nadat ze gestopt waren stopte de man ook waarna bleek dat hij teveel alcohol had gedrongen. (700 UGL, 1,6 promille)

Emmen, diefstal uit aanhangwagen
Deed een 60-jarige marktkoopman aangifte van diefstal van sokken en panty's uit zijn aanhangwagen die gestald stond aan de Beatrixstraat. De wagen werd opengebroken waarna de kratten met goederen werd weggenomen. Hij is gedupeerd voor zo'n f 5.000,- en is niet verzekerd tegen deze schade.

Emmen, woninginbraak
Deed een 40-jarige man aangifte van inbraak in zijn woning aan de Sandurdreef. Een raam werd geforceerd waarna de tv en een koffiezetapparaat werden weggenomen.

Emmen, woninginbraak
Deed een 38-jarige man aangifte van inbraak in zijn woning aan de Danackers Via een geforceerde deur kwam men binnen en werd de Tv, stereo-apparatuur en cd's weggenomen. Schadebedrag onbekend.

Klazienaveen, geheime zenders
Werden gistermiddag door de politie en de Radio Controle Dienst twee geheime zenders opgespoord in Klazienaveen en in beslag genomen. Aan de Meridiaan werd 'Studio Klazienaveen' het zwijgen opgelegd. De 23-jarige eigenaar had een zender met een vermogen van 800 watt. Aan de Broekweg werd een zender aangetroffen van een 21-jarige man. Hij zond uit onder de naam 'Camelion Team'.
Beide zenders zullen worden vernietigd. De eigenaren kregen een proces-verbaal.

Emmen, gewapende overval
Vond vanmorgen omstreeks 10.00 uur een overval plaats op de 17-jarige caissière van een textielwinkel in het winkelcentrum Emmerhout. Onder bedreiging van een mes moest zij de kassa openen waarna zij het aanwezige wisselgeld meegaf, ongeveer f 50,- aan de twee mannen. De ene man, blank, was achter in de twintig en had een onverzorgd uiterlijk. Hij droeg een mintgroen trainingsjack en een wollen muts met meerdere kleuren maar overwegend mintgroen. De andere overvaller was begin twintig en had een donker uiterlijk, mogelijk Surinaams. Hij droeg een wijde zwarte trui met capuchon die hij tijdens de overval op zijn hoofd droeg. Beide mannen hebben een geschatte lengte van ongeveer 1.80 m. Op het moment van de overval regende het en was er weinig winkelend publiek. De politie is op zoek naar getuigen die iets van de overval hebben gezien of die de wegrennende mannen hebben gezien. Ten tijde van de overval waren de overige medewerksters aan het werk in het magazijn.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 6375 '
Lees ook