Persberichten

Berichten van woensdagmorgen 2 juni
10:54 woensdag 2 juni 1999

Dirk Neef, 0522 - 274112

Gasselternijveen

Auto met aanhanger in sloot
Op de I.R. van Veelenweg in Gasselternijveen belandde dinsdagavond een personenauto met daarachter een aanhangwagen in de sloot. De 37 jr. bestuurder uit Surhuisterveen bleef ongedeerd. Op de aanhanger vervoerde de man een andere personenauto. Het totaalgewicht van de aanhanger met daarop de auto was veel te zwaar voor de betrekkelijk lichte personenauto die de combinatie trok.
Vandaag zal de combinatie technisch worden onderzocht en gewogen.

*
Rolde

Bromfiets onderuit
Twee zusjes van 16 en 19 jr. uit Rolde raakten dinsdagmiddag gewond toen zij op het voetpad van de Hoofdstraat in hun woonplaats met de bromfiets onderuit gingen. Het 16 jr. meisje bestuurde de bromfiets. Haar zus zat achterop. Door een verhoging in de stoep sloeg het stuur dubbel en kwamen de dames te vallen. De bestuurster werd met heupklachten afgevoerd naar het ziekenhuis. Het andere meisje leip een aantal schaafwonden op.

*
Schoonoord

Auto over de kop
Bij een eenzijdig ongeval op de Slenerweg in Schonoord raakte dinsdagmiddag een 74 jr. man uit Emmen gewond. Hij kwam door onbekende oorzaak met de rechterwielen van zijn auto in de berm en verloor de macht over het stuur. De auto raakte een lichtmast en een boom en sloeg vervolgens over de kop. Nadat de bestuurder was overgebracht naar het ziekenhuis bleken de verwondingen mee te vallen.

*
Gieterveen

Motorrijder aangereden
Op De Hilte bij Gieterveen reed een 33 jr. vrouw uit die plaats dinsdagmiddag met haar auto een 18 jr. motorrijder uit Nieuw Annerveen aan. De motorrijder moest met enkele botbreuken worden overgebracht naar het ziekenhuis. De aanrijding ontstond doordat de vrouw, toen zij vanaf de afrit van de N33 De Hilte opreed, niet zag dat achter een afslaande vrachtauto de motorrijder reed. Deze probeerde door uit te wijken nog een aanrijding te voorkomen. De auto raakte echter nog net de motorrijder die daardoor kwam te vallen.

*
Emmen

Lichtgewonde bij kop-staart botsing
Een 30 jr. man uit Emmen raakte dinsdagmiddag lichtgewond bij een aanrijding op de Abel Tasmanstraat in zijn woonplaats. De man had te laat in de gaten dat een voor hem rijdende auto, bestuurd door een 52 jr. man uit Dalen, afremde voor de verkeerslichten. Hij botste met zijn bedrijfsauto tegen de achterkant van de voor hem stoppende auto. Vermoedelijk droeg de man geen autogordel. Hij raakte gewond aan gezicht en werd in het ziekenhuis behandeld.

*
Holsloot
Met auto tegen boom
Op Den Hool in Holsloot botste dinsdagavond een 52 jr. man uit Schoonebeek met zijn auto tegen een grote eikenboom. Hij raakte daarbij gewond en werd opgenomen in het ziekenhuis. In een bocht in deze weg reed de man iets over de middenas van de weg. Bij het zien van een tegenligger stuurde hij naar rechts en kwam daarbij in de berm. Door een abrupte stuurcorrectie vloog de auto vervolgens de rijbaan over. Aan de andere kant van de weg knalde de auto eerst tegen een dikke kei, die hierdoor enkele tientallen meters werd gelanceerd, om daarna tegen de boom tot stilstand te komen.

*
Meppel

Bromfietser onder invloed
De politie in Meppel heeft dinsdagavond op de Noteboomstraat in die plaats een 22 jr. man aangehouden. De Meppeler reed op een bromfiets terwijl hij gedronken had. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,55 promille.

*
Hoogeveen

Autokrakers
In de Meerkoetlaan in Hoogeveen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag de beide personenautos van twee broers die in die straat wonen opengebroken. Uit de autos zijn een radio, diverse CDs, zonnebrillen en een portefeuille met o.a. wat geld gestolen.

*
Hollandscheveld

Schuur uitgebrand
Dinsdagavond zijn bij een brand aan de Akkerweg in Hollandscheveld een houten schuur en een directiekeet in vlammen opgegaan. Ook wat bouwmaterialen die in de schuur stonden, gingen verloren. Hoeveel de schade bedraagt is niet bekend. De schuur is tegen brand verzekerd. Van de directiekeet is dit nog niet bekend. De bewoners ontdekten tegen 23.30 dat de directiekeet die vlak achter de vrijstaande houten schuur stond, brandde. Hoewel men zelf nog probeerde de brand te blussen, kon niet worden voorkomen dat de brand oversloeg naar de houten schuur en dat deze afbrandde. De brandweer bluste de brand. Bij de brand kwam wat asbest vrij. De schuur en het omliggende terrein werden daarom afgesloten totdat het asbest door een gespecialiseerd bedrijf is opgeruimd. Naar de oorzaak van de brand wordt nog een nader onderzoek ingesteld.

*
Peize

Bejaarde man met elektromobiel in sloot
Een 78 jr. man uit Peize raakte dinsdagavond gewond doordat hij op de Brusselseweg in zijn woonplaats met zijn elektromobiel in een droge sloot reed. Volgens de man schrok hij van een met hoge snelheid voorbijrijdende auto. Hij week uit naar rechts en kwam daardoor in de sloot terecht. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen en daar met vermoedelijk een botbreuk opgenomen.

*
Controles

Bij visserijcontroles dinsdag langs de Hoogeveense Vaart, het Stieltjeskanaal, het Dommerskanaal, de Sleenerstroom en in de omgeving van Meppel werden 24 vissers gecontroleerd. Twee van hen hadden geen papieren bij zich die echter later werden getoond. Er hoefden geen bekeuringen te worden uitgedeeld.

Op de volgende plaatsen werden dinsdag radarcontroles gehouden; Asserstraat Rolde (50 km): 276 voertuigen gecontroleerd, 27 overtredingen
Stationsstraat Eext (50 km): 25 voertuigen gecontroleerd, 4 overtredingen
Amerweg Grolloo (80 km): 62 voertuigen gecontroleerd, 18 overtredingen Provinciale weg Eext (80 km): 158 voertuigen gecontroleerd, 25 overtredingen
Gasselterweg Gieten ( 80 km): 207 voertuigen gecontroleerd, 9 overtredingen

Bij een controle op het dragen van de autogordel op de Hoogeveenseweg in Meppel werden dinsdagavond 4 bestuurders bekeurd.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 6406 '
Lees ook