Persberichten

Berichten maandagmorgen 5 juli
11:32 maandag 5 juli 1999

Dirk Neef 0522 - 274112

Gevolgen noodweer

Het noodweer van afgelopen nacht heeft ook in Drenthe voor de nodige schade en overlast gezorgd. Tussen 02.00 en 05.00 uur kwamen er bij de MKD Drenthe veel meldingen binnen. In de hele regio hadden de politiepatrouilles het gedurende deze tijd druk met het afwerken van de vele meldingen.

In totaal kwamen er ongeveer 35 meldingen binnen i.v.m. wateroverlast in woningen en bedrijven. Verder waren er veel loze automatische brandmeldingen en was er veel storing op mobilofoon en portofoonverkeer.

HOOGEVEEN. In Hoogeveen werden door de grote hoeveelheid hemelwater veel putdeksels uit de straat gespoeld. Tenminste een auto raakte hierdoor beschadigd.

ASSEN. Op het hoofdkantoor van de regiopolitie Drenthe ontstond veel waterschade door de hevige regenval. Het dak van de (nood)units die naast het gebouw staan bleken niet bestand tegen het water. Plafonds kwamen naar beneden en 6 ruimtes werden onbruikbaar. Ook automatiseringsapparatuur werd beschadigd.

HOOGEVEEN. Kort na 03.00 uur werd er brand ontdekt in de rietgedekte kerkboerderij op de hoek van de Korenstraat met de Zuidwoldigerweg in Hoogeveen. Een toevallig (i.v.m. een andere melding) passerende brandweer4auto uit Hoogeveen begon direct met blussen. Ondanks dit en de hulp van nog een viertal brandweerautos, kon niet worden voorkomen dat de boerderij verloren ging. Het in het voorhuis wonende beheerderechtpaar bleef ongedeerd. Een schadebedrag is niet bekend. Tegen 02.00 uur was de beheerder al gewekt door een blikseminslagmelding. Hij kon toen echter niets bijzonders ontdekken. Mogelijk dat het tengevolge van de inslag is gaan smeulen in het rieten dak waarna het dak enige tijd later helemaal in brand vloog.

ECHTEN. Tegen 03.30 uur sloeg de bliksem in op de grond tussen een caravan en een tent op een camping aan de Oshaarseweg in Echten. Een campinggast raakte daardoor onwel terwijl een andere gast oorbeschadiging opliep. Ook sprong er een waterleiding. Ambulance personeel behandelde de gewonden. De slachtoffers van het noodweer werden opgevangen in de kantine van de camping.

DWINGELOO. Tegen 04.00 uur verleende de brandweer en de RAV hulp aan een scoutinggroep van ongeveer 200 kinderen, in de leeftijd van 12 tot 16 jr., uit Duitsland en Limburg. Deze verbleven in de omgeving van het Anserpad in Dwingeloo. Door de hevige regenval was een groot deel van de groep uit hun tenten gespoeld. Voor ongeveer 60 kinderen moesten droge dekens worden geregeld. Een deel van de kinderen werd ondergebracht in de ontspanningsruimte van een plaatselijke camping.

*
Rolde

Aanrijding - bestuurder onder invloed
Op de Volmachtstraat in Rolde kwamen zondagavond twee personenautos met elkaar in botsing. Een 47 jr. Roldenaar, die een van de autos bestuurde, had gedronken. Hij werd door de politie aangehouden en op het politiebureau werd van hem een bloedproef genomen. De uitslag daarvan zal over enkele weken bekend zijn. Het ongeval ontstond op het moment dat een 36 jr. vrouw uit Rolde met haar auto rechts af wilde slaan en een inrit in wilde rijden. Om de bocht goed te kunnen nemen week zij uit naar de linker rijstrook. Op dat moment haalde de achter haar rijdende auto haar rechts in waarna de aanrijding volgde.

*
Pesse

Man gewond bij aanrijding op A-28
Zondagavond raakte een 22 jr. man uit Hoogeveen lichtgewond bij een verkeersongeval op de A-28 bij Pesse. Zonder aanwijsbare oorzaak reed de man met zijn auto achter op een voor hem rijdende personenauto met aanhanger, bestuurd door een 64 jr. man uit Luddeweer. De Hoogevener werd met lichte verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen werden afgesleept.

*
Alcoholcontroles

Bij diverse routine alcoholcontroles werden vanaf zondagmiddag de volgende automobilisten aangehouden;

Op de Veldweg in Nooitgedacht wilde de politie zondagavond een auto, bestuurd door een 50 jr. man uit Assen, controleren. Hij reageerde echter niet op een stopteken. Pas bij zijn woning in Assen lukte het de politie de man aan te houden. Hij verklaarde dat hij het stopteken van de politie niet had gezien. Op het politiebureau bleek uit de ademanalyse een alcoholgehalte van ongeveer 1,3 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Op de Europaweg in Hoogeveen werd zondagavond een 24 jr. automobilist uit Toiendeveen aangehouden. Bij hem werd een alcoholgehalte van ongeveer 0,6 promille vastgesteld.

*
Rolde

Woninginbraak
Zondagmiddag werd er tussen 12.30 en 14.15 uur ingebroken in een woning aan de Asserstraat in Rolde. De bewoners waren afwezig. Men kwam binnen door via een groene container door een bovenraam te klimmen. Men verdween met o.a. een geluidsinstallatie en wat sieraden.

*
Rolde

Snelkraak
In de nacht van zondag op maandag werd uit de etalage van een winkel aan de Nijlanderstraat in Rolde een TV ter waarde van ongeveer f. 1100,- gestolen. De etalageruit werd vernield waarna de TV kon worden gepakt. Getuigen zagen een witte auto met afgeplakte kentekenplaten wegrijden.

*
Assen

Man beroofd van geld
In een brandgang achter de Oranjestraat in Assen werd zondagavond kort na middernacht een 36 jr. man uit die plaats onder bedreiging met een mes beroofd van zijn geld. De man maakte nog even een ommetje en stond in de brandgang plotseling oog-in-oog met een onbekende man. Deze zette hem een mes op de borst en eiste geld. Onder dreiging met het mes voelde de overvaller de zakken van het slachtoffer na. Toen hij daarin een paar honderd gulden aan geld vond rende hij weg in de richting van de Prins Hendrikstraat. Bij de dader zou het gaan om een ongeveer 40 jr. blanke man met een klein baardje en een lengte van bijna 2 meter. Hij was gekleed in een lichtblauw spijkerpak.

*
Assen

Kinderen veroorzaken keukenbrand
Twee 11-jarige kinderen veroorzaakten zondagmiddag brand in de keuken van hun ouderlijk huis aan de Kiepheugte in Assen. Terwijl ze alleen thuis waren kregen ze zin in een frikadel en een pan met olie werd op het vuur gezet. De olie werd echter te heet en de vlam sloeg in de pan. Toen er hierna een glas water op het vuur werd gegooid ontstond er een steekvlam. De keuken veranderde in een zwartgeblakerde ruimte. De brandweer bluste het brandje. Beide kinderen bleven ongedeerd.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 6755 '
Lees ook