Persberichten

zondagmiddag 16 mei 1999
17:15 zondag 16 mei 1999

Bert Peters 0591 662014 of 0653 238059

Meppel, zoekactie naar vermoedelijk verdronken kind

Zag zondagmiddag omstreeks 12.30 uur een 32-jarige man uit Meppel, toen hij langs de Hoogeveense Vaart fietste, dat onder het viaduct een kind in het water viel. Hij was toen op een afstand van honderd meter. Ter plaatse gekomen zag hij het kind niet meer waarna hij het water insprong om te zoeken. Hij werd daarbij geholpen door een voorbijganger en een ter plaatse gekomen politieman. Zij konden het kind niet vinden waarna de brandweer Meppel de zoekactie overnam, daarbij geassisteerd door 12 duikers van de brandweer Staphorst en later ook uit Zwolle. Na een uur en vijfenveertig minuten werd het zoeken door hen gestaakt. Er is tot op heden geen melding gedaan bij de politie van een vermist kind.

Oranje, onder invloed op bromfiets
Reed zondagmorgen omstreeks 01.45 uur een 16-jarige knaap uit Oranje over het Oranjekanaal NZ. Hij bleek na een controle een alcoholpromillage te hebben van 0,7. Omdat er nogal wat mankeerde aan de bromfiets (geen verzekering, geen voorrem, afgebroken achterveer, lekke achterband en geen bromfietscertificaat) werd deze in beslag genomen.

Barger-Compascuum, ongeval met letsel
Reed een 54-jarige man uit Assen vrijdagmiddag over het Scholtenskanaal OZ en verleende geen voorrang op de kruising met de W. Albertsvaart aan een 21-jarige automobilist uit Nw-Dordrecht. De 54-jarige werd via de ruiten uit de auto geslingerd en liep bekkenletsel op waarna hij eerst naar het Scheperziekenhuis werd vervoerd en alter naar het AZG.

Erica, ongeval alcomobilist
Reed vrijdagavond een 30-jarige man uit erica met zijn auto over de Verlengde vaart en haalde daar andere auto's in vlak voor de kruising met de Havenstraat. Toen een tegenligger vanuit de Havenstraat de weg opreed probeerde hij nog snel in te voegen maar raakte toch nog de tegenligger waarna hij achter op een voor het verkeerslicht wachtende auto botste die vervolgens weer botste op een voor hem wachtende taxi. Deze taxibestuurder, een 29-jarige man uit Erica, werd met nekklachten overgebracht naar het Scheperziekenhuis. De 30-jarige bestuurder bleek een alcoholpromillage te hebben van 1. Alle auto's raakten zwaar beschadigd.

Emmen, alcomobilist
Reed zaterdagmorgen omstreeks 03.30 uur, een 45-jarige man over de Weerdingerstraat waar hij werd gecontroleerd. Een test aan het bureau wees een alcoholpromillage uit van 1.6. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Emmen, diefstal vishengels
Ontdekten zondagmorgen omstreeks 04.30 uur politieagenten dat een 18-jarige jongen over de Oosterstraat fietste terwijl hij een groot aantal vishengels met zich meedroeg. De prijskaartjes hingen er nog aan. Hij verklaarde die hengels kort daarvoor gevonden te hebben. Kort daarna zagen de politieagenten dat van een winkel in dat soort artikelen aan de Buitenweg een ruit was verbroken. De 22-jarige eigenaar van de winkel deed aangifte. Later verklaarde de jongen de hengels daar te hebben weggenomen maar dat hij de ruit niet vernield had. De waarde van de hengels is zo'n f 1.100,-.

Emmen, geweld
Werd vannacht een 16-jarige knaap aangehouden omdat hij rond 01.00 uur aan de Kolhoopstraat een 17-jarige jongen uit Odoorn fors had toegetakeld. Afgebroken tanden en kneuzingen in het gezicht waren het gevolg waarvoor een behandeling in het ziekenhuis en bij een tandarts noodzakelijk was. De 16-jarige verklaarde het slachtoffer 'slechts' één klap gegeven te hebben. Later vandaag werd nog een 17-jarige knaap aangehouden die er ook bij was en die verklaarde ook op anderen geslagen en geschopt te hebben. De aanleiding was dat beide verdachten in een auto zaten die mogelijk door één van de fietsers van een groepje van drie mogelijk met zijn band geraakt was. Daarop stapten beide verdachten uit en sloegen er op los. Beiden verklaarden nogal wat alcoholische drank gebruikt te hebben.

Assen, ongeval met letsel
Verleende vrijdagmiddag op de Vreebergen een 19-jarige automobilist uit Assen geen voorrang aan een 17-jarige bromfietser uit Assen die naderde over het fietspad langs de Lonerstraat. De bromfietser werd met een polsfractuur overgebracht naar het WZA.

Assen, dodelijk ongeval
Fietsten vanmiddag omstreeks 14.30 uur twee vrouwen over de Overcingellaan en staken daar de weg over. Eén van hen wachtte midden op de weg voor een naderende auto, de 74-jarige mevrouw W. Talman-Vis uit Assen fietste door en werd geschept door een 22-jarige automobilist uit Assen. Zij overleed aan de opgelopen verwondingen.

Hooghalen, alcomobilist
Reed zaterdagochtend omstreeks 06.15 uur een 28-jarige man uit Schoonhoven over de A 28 in de richting van Hoogeveen. Ter hoogte van Hooghalen viel hij in slaap en sloeg over de kop. Hij bleek een alcoholpromillage te hebben van 1,25.
De auto raakte total loss, de bestuurder kwam er zonder letsel van af.

Hoogeveen, ongeval met letsel
Zaterdagvond omstreeks 20.00 uur wilde een 26-jarige automobilist uit Steenwijk keren op de weg N 48 nabij het knooppunt Hoogeveen. Hij zag daarbij een inhalende motorrijder over het hoofd die in de flank van auto reed en ten val kwam. Deze 25-jarige motorrijder uit Assen werd ter observatie opgenomen in het Bethesdaziekenhuis.

Hoogeveen, alcomobilist
Reed zaterdagmorgen omstreeks 03.50 uur een 28-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto over de Grote Kerkstraat. Nadat hij de politie zag negeerde hij een stopteken en verhoogde zijn snelheid om uiteindelijk te stoppen op de inrit van zijn woning aan de P Dubbeldamstraat. Een test later wees een alcoholpromillage uit van 1,7. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Coevorden, caravan gestolen
Deed een 41-jarige man uit De Krim aangifte van diefstal van zijn caravan met een waarde van f 19.000,-. Deze werd gestolen vanaf zijn bedrijfsterrein aan de Printer waarvan het toegangshek werd verbroken.

Westerbork, snelkraak
Werd zaterdagmorgen omstreeks 04.15 uur en snelkraak gepleegd bij een fotozaak aan het Burg Gualt v Weezelplein. Met een in Stadskanaal gestolen auto werd de winkelpui er uit gereden waarna fototoestellen, videocamera's, GSM-toestellen en verrekijkers werden weggenomen. De auto werd later teruggevonden elders in Westerbork.

Ruinerwold, alcomobilist
Reed zaterdagmorgen omstreeks 04.00 uur een 50-jarige automobilist met hoge snelheid over de N375 waarbij hij ook nog slingerde. Aanvankelijk negeerde hij een stopteken van de politie maar later voldeed hij toch daaraan. Een test wees uit dat hij teveel alcohol in zijn bloed had (juiste promillage op dit moment niet bekend). Omdat hij ook op 15 april jl. voor een soortgelijk feit werd bekeurd werd nu zijn rijbewijs ingevorderd.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 7092 '
Lees ook