Politie Drenthe

Persberichten

Berichten tot zaterdagmorgen 26-2-2000
12:53 zaterdag 26 februari 2000

Roel Hallink, tel.: 06-51528156


*
Fietser onder invloed geschept door auto

BEILEN - Gisteravond fietste een 54-jarige inwoner van Beilen over de het fietspad van de Esweg. Vermoedelijk om dat hij aan de verkeerde kant van de weg reed, stak hij pardoes de weg over. Een naderende auto, bestuurd door een 20-jarige man uit Beilen, kon hem niet meer ontwijken en schepte de fietser. Deze kwam via de motorkap en voorruit met een smak op de weg terecht. Ondanks de klap kwam de fietser er zonder kleerscheuren vanaf. Bij onderzoek bleek dat de 54-jarige fietser teveel alcohol gedronken had en werd meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 420 µg/l (ongeveer 1 promille). De man heeft een snelrecht proces-verbaal gekregen.


*
Bromfietser onder invloed

HOOGEVEEN - Afgelopen nacht werd op de Hoofdstraat een bromfietser aangehouden, die een tijdje daarvoor verboden was te gaan rijden, daar hij teveel alcohol gedronken had. Op het bureau blies de 21-jarige Hoogevener 665 µg/l ( ongeveer 1.5 promille). De man is na verhoor, met een dagvaarding op zak, heengezonden.


*
Alcomobilisten

HAVELTE - Gistermiddag werd bij een controle op de Van Helomaweg een 46-jarige man uit Wapse gecontroleerd, waarbij bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. De man werd aangehouden en aan het bureau blies hij 485 µg/l (ongeveer 1.1 promille). Daar de man al twee keer eerder veroordeeld was voor het rijden onder invloed, is zijn rijbewijs ingevorderd. Na verhoor is de man een dagvaarding uitgereikt.

RODEN - Afgelopen nacht werd bij een routine controle op de Heerestraat een 23-jarige automobilist uit Peize gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij had teveel gedronken en werd meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 255 µg/l (ongeveer 0.52 promille). Met een dagvaarding op zak is de man na verhoor naar huis gegaan.

RODEN - Bij een controle op de Havezathelaan werd vannacht een 20-jarige automobilist uit Roden gecontroleerd. Ook deze man had teveel gedronken. Hij werd aangehouden en blies 465 µg/l (ongeveer 1 promille). De man met dagvaarding, na verhoor, heengezonden.


*
Rijden tijdens ontzegging

RODEN - Op de Kanaalstraat werd afgelopen nacht een 33-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd. Bij controle bleek dat het rijbewijs van de man was ingevorderd ter zake rijden onder invloed. De auto van de man is in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt terzake rijden tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid.


*
Man probeert bromfiets te stelen

HOOGEVEEN - Afgelopen nacht werd een 45-jarige man uit Hoogeveen betrapt, toen hij probeerde een bromfiets te stelen uit een trapportaal van een flat aan de Meteorenlaan. Bewoners van de flat hielden de man aan en droegen deze over aan de politie. De man is ingesloten en het onderzoek wordt vandaag voortgezet.


*
Diefstal auto

EMMEN - Werd vanmorgen door een 35-jarige inwoonster van Emmen, aangifte gedaan van diefstal van haar auto. De auto, een Mazda 323, had zij gisteravond voor haar woning aan de Boomvalk geparkeerd. Vanmorgen bleek de auto gestolen te zijn.


*
Inbraken in auto's

MEPPEL - Gisteravond werd aan de Ambachtsweg ingebroken in twee auto's. In beide gevallen werd het portierslot geforceerd. Gestolen werden een hoedenplank met boxen en cd's. de radio's liet men zitten.

EMMEN - Gisteravond werd in Emmen aan de Statenweg, het Uilenveld en de Kapelstraat ingebroken in auto's. In twee gevallen was een ruit ingeslagen. Gestolen werden radardetectoren, een Bas-tube, een aantal cd's en een GSM.


*
Woning inbraken

ASSEN - Nadat gisteren ingebroken was bij een woning aan de Zuringes, bleek later dat ook bij de buren ongewenst bezoek was geweest. De daders kwamen binnen door de een deur op grove wijze te forceren. Gestolen werden een fototoestel, een bedrag van ongeveer f 75,--, een fles wijn, een Walkman en een aantal cd's.

Bij een inbraak aan de Jacob Catslaan in Assen werden gisteravond een stereotoren en een videorecorder gestolen. De daders zijn vermoedelijk binnen gekomen door de bekende "hengelmethode".

HOOGEVEEN - Gisteravond werd er ingebroken in een woning aan de Mortonhof. Om binnen te komen werd de achterdeur opengebroken. Vermist worden een paspoort en een klein bedrag aan geld.

Ook aan De Vlegel in Hoogeveen werd gisteravond ingebroken. Hier kwam men binnen door het forceren van een raam aan de achterzijde. Gestolen werden twee paspoorten, enkele sierraden en wat buitenlands geld.

Aan de Van Leeuwenhoekstraat werden gisteravond uit een woning enkele sierraden gestolen. Hier kwamen de daders binnen door het forceren van een deur.


*
Winkeldiefstal

HOOGEVEEN - Gisteren tegen de avond werd een 38-jarige man uit Hoogeveen betrapt bij het stelen van een Kaasmes, ter waarde van f 79,--, bij een winkel aan de Hoofdstraat. De man werd door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor is de man met een dagvaarding heengezonden.


*
Vernieling ruit

NOORDSCHESCHUT - Afgelopen nacht werd in aan de Meester Sterkenweg een 18-jarige man uit Noordscheschut aangehouden, die even daarvoor een ruit van een woning met een steen had ingegooid. Hij verkeerde onder invloed. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


*
Met bierfles in hals gestoken

HOOGHALEN - Afgelopen nacht is een 26-jarige man uit Beilen met een kapotte bierfles in zijn hals gestoken. Het slachtoffer was met meerdere personen in een perceel aan het Laaghalerveen, toen er onenigheid ontstond tussen hem en een 53-jarige man uit Hooghalen. Deze sloeg tijdens de onenigheid een bierfles stuk en stak daarmee het slachtoffer in de hals. Deze bekwam een diepe wond, die in het ziekenhuis in Assen is gehecht. De dader is aangehouden en ingesloten. Onderzoek zal vandaag worden voortgezet.


*
Gevangene ontsnapt tijdens bezoek aan ziekenhuis

ASSEN - Tijdens een bezoek van een 24-jarige gevangene uit Veenhuizen, aan het ziekenhuis in Assen wist deze te ontsnappen. Tijdens zijn ontsnapping bedreigde hij diverse mensen met twee metalen buizen. De politie kon even later aan de Plataanweg de man aanhouden. De man is ingesloten en een onderzoek zal worden ingesteld.


*
Hard rijden

HOLSLOOT - Afgelopen nacht wilde de politie een auto controleren op Weth. Hemelweg. Gezien de snelheid van de auto gelukte dit niet direct. De man reed via enkele wegen de N34 op en verhoogde zijn snelheid. Hierbij werden snelheden gehaald variërende van 160 tot 180 km. Ter hoogte van de N37 moest de man zijn snelheid verminderen, omdat hij door tegenliggers niet kon inhalen. De man, een 19-jarige Emmenaar werd staande gehouden. Zijn auto is in beslag genomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 7283 '
Lees ook