Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van vrijdagmiddag tot zondagmiddag
16:42 zondag 3 oktober 1999

Dirk Neef, 06 - 51557950

Automobilisten rijden door na aanrijding

BEILEN. Een nog onbekende automobilist heeft vrijdagavond kort na 23.00 uur op de kruising van de Esweg met de Dingspilstraat en de Schultenstraat in Beilen een aanrijding veroorzaakt. De auto kwam vanaf de Schultenstraat en stak de Esweg over. Hierbij kreeg een over de Esweg rijdende auto, bestuurd door een 26 jr. vrouw uit Wolvega, geen voorrang. De auto van de vrouw werd rechtsachter aangereden. Toen een inzittende van deze auto uitstapte reed de andere auto met gierende banden de Dingspelstraat in en verdween. Het gaat om een lichtkleurige auto type stationcar.

ZUIDWOLDE. Op de Hoogeveenseweg tussen Zuidwolde en Hoogeveen botste zaterdagmiddag tegen 16.30 uur een nog onbekende automobilist tegen een tegemoetkomende auto bestuurd door een 22 jr. vrouw uit Ruinen. De vrouw reed in de richting Hoogeveen. Ter hoogte van Steenbergen kwam haar een donkere (rood/bruin) gekleurde auto tegemoet. Deze auto reed over de middenstreep, deels op de weghelft van het tegemoetkomend verkeer. Ondanks dat de vrouw nog naar rechts uitweek, kon zij een aanrijding met de tegemoetkomende auto niet voorkomen. Beide autos raakten elkaar met de zijkant. De vrouw stopte, doch de andere automobilist reed zonder te stoppen verder. De auto van de vrouw is over de hele linkerzijkant beschadigd.

*
Alcohol in het verkeer

NIEUWLANDE. Op de parkeerplaats van een café aan de Johannes Poststraat in Nieuwlande botste zaterdagavond, bij het wegrijden, een dronken 27 jr. man uit Dalerpeel met zijn auto tegen een geparkeerde auto van een 21 jr. inwoner van Hollandscheveld. Er was weinig schade. Omstanders hielden hem vast tot de gewaarschuwde politie was gearriveerd. Ondertussen had hij nog kans gezien een fles Berenburg te pakken te krijgen. Bij de komst van de politie hief hij de fles en nam nog een teug. De zwaar beschonken man belandde op het politiebureau van Hoogeveen waar hij zijn roes mocht uitslapen. Uit een ademanalyse bleek een alcoholgehalte van bijna 2,1 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ook zijn fles Berenburg is hij kwijt omdat de politie die in beslag nam.

ASSEN. Op de Nobellaan in Assen hield de politie zaterdagmiddag een 51 jr. man uit die plaats aan. Hij bestuurde onder invloed een auto. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,2 promille. Omdat dit niet de eerste keer was dat de man voor het rijden onder invloed werd aangehouden, is zijn rijbewijs ingevorderd.

SCHOONLOO. Een 53 jr. man uit Rolde werd zaterdagavond aangehouden op de Hoofdstraat in Schoonloo. Hij bestuurde onder invloed een personenauto. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 2,1 promille. Bovendien bleek zijn rijbewijs te zijn ingevorderd en heeft hij een rijontzegging tot maart volgend jaar.

*
Met onverzekerde auto van pa op stap

EMMEN. Op de U. E. Bruiningstraat in Emmen trof de politie zaterdagavond een 14 jr. jongen uit die plaats aan achter het stuur van een personenauto. Er waren klachten binnengekomen over het rijgedrag van deze auto. De jongen had van de gelegenheid gebruik gemaakt en bij afwezigheid van zijn vader diens auto meegenomen. Met twee vrienden scheurde hij door Emmermeer totdat de politie daar een einde aan maakte. De auto bleek bovendien niet verzekerd te zijn en ook de APK was verlopen. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

*
Diefstal aanhangwagen

GASSELTERNIJVEEN. In de nacht van zaterdag op zondag is in de Parallelweg in Gasselternijveen een aanhangwagen (tandemasser) gestolen. Een bewoner uit die straat had de aanhanger voor een paar dagen gehuurd en ontdekte vanmorgen de diefstal.

*
Autokrakers actief

ASSEN. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden in de Zilverschoonstraat en de Gouwe in Assen geparkeerde autos opengebroken. De autoradios werden uit de autos gestolen.

MEPPEL. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden in Meppel zeker acht autos opengebroken of werd geprobeerd deze open te breken. Daar waar het lukte werd de autoradio meegenomen. Ook een GSM toestel verdween. De autos stonden geparkeerd aan het Sint Pietersland, de Bezettingslaan, het Woltingepad en het Evesingepad. Bij de meeste autos werd een ruit vernield.

EMMEN. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op een parkeerplaats aan de Houtweg in Emmen geprobeerd een auto open te breken. Het slot van de auto werd vernield.

*
Inbraken

ASSEN. Terwijl de bewoonster even weg was, werd er zaterdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 ingebroken in een woning op de eerste etage van een flat aan de Oldengaardestraat in Assen. De voordeur werd opengebroken. Uit de woning werden in ieder geval wat sieraden gestolen.

MEPPEL. Zaterdagavond is er ingebroken in een woning aan het Prinsenplein in Meppel. Men kwam binnen door een deur te forceren. De inbreker(s) werden overlopen door een zoon des huizes. Deze zag een man wegvluchten via de achterzijde van het pand. Hij stelde nog wel een korte achtervolging in doch de inbreker was sneller. Uit de woning werden o.a. een geluidsinstallatie en wat CDs gestolen.

ASSEN. Twee 16 jr. jongens uit Assen werden zaterdagavond door de politie aangehouden nadat ze hadden ingebroken in een schuur bij een woning aan de Beek in die plaats. Een getuige waarschuwde de politie. Toen die arriveerde kon een van de daders direct in de kraag worden gegrepen. De tweede werd even later aangehouden in zijn woning. De beide jeugdige inbrekers hadden gereedschap gestolen. Dit is teruggevonden. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

EELDE-PATERSWOLDE Zaterdag tussen 11.00 en 23.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Beethoverweg te Eelde-Paterswolde. Men kwam binnen door een bovenraampje open te breken. Uit de woning werden wat sieraden en een mobile telefoon gestolen.

EMMEN. Zaterdagavond is er ingebroken in een woning aan de Hunenbaan in Emmen. Een raam werd opengebroken. Uit de woning werden een 20-tal CDs gestolen.

*
Zakkenrollen

EMMEN. Terwijl een 49 jr. man uit Emmen even naar het toilet ging, werd zaterdagmiddag in de stationsrestauratie aan de Verlengde Spoorstraat in Emmen, zijn portemonnee gestolen uit zijn jas die hij over een stoel had laten hangen. In de portemonnee zat wat kleingeld en een bankpasje.

*
Vernieler aangehouden

BEILEN. Een 36 jr. man uit Groningen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden omdat hij in de Stationslaan in Beilen een ruit van een woning had ingegooid. Hij werd ingesloten op het politiebureau van Hoogeveen. Later verklaarde hij zich niets meer te kunnen herinneren. Dit kwam volgens de man door zijn drugsverslaving in combinatie met medicijngebruik. Na verhoor si hij op vrije voeten gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

*
Brand in leegstaand schoolgebouwtje

EELDE-PATERSWOLDE. Vrijdagavond tegen 22.40 uur werd er brand ontdekt in een al jaren leegstaand schoolgebouwtje aan de Schoollaan in Eelde-Paterswolde. De brandweer van Eelde was snel ter plaatse en bluste de brand. Het gebouw, waarin ook niets was opgeslagen, ging grotendeels verloren. De oorzaak van de brand is niet bekend. Morgen zal de technische recherche daar een nader onderzoek naar instellen. Een schadebedrag is evenmin bekend.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 7723 '
Lees ook