Politie Drenthe

Persberichten

Berichten van zondagmiddag
17:16 zondag 12 december 1999

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Afhandeling onderzoek vechtpartij Dalen

DALEN. Zaterdagmorgen zijn alle 18 aangehouden verdachten in de massale vechtpartij in een recreatiepark in Dalen gehoord over hun aandeel daarin. Namens het recreatiepark is aangifte gedaan wegens vernieling. De schade bedraagt minimaal f. 10.000,- en kan wel oplopen tot het dubbele. Vijf jongeren uit Oostzaan en Zaandam (21 en 22 jr.) hebben aangifte gedaan van (zware) mishandeling. Hoewel sommige van hen behoorlijke verwondingen in het gezicht hebben opgelopen, bleek het letsel minder ernstig te zijn dan het zich in eerste instantie liet aanzien.
In overleg met Justitie Assen zijn alle verdachten in de loop van zaterdagmiddag op vrije voeten gesteld. Ze worden vervolgd voor openlijke geweldpleging. Een enkeling voor verzet en mishandeling van een politieagente of vernieling.
De aanleiding voor de vechtpartij is niet helemaal duidelijk geworden. Alle betrokkenen hadden gedronken en enkele Groningers verklaarden geblowd te hebben. Getuigen verklaarden dat de Groningers zich wel voortdurend uitdagend hebben gedragen.
Alhoewel meerdere Groningers duidelijk lieten merken fanatieke aanhangers van de FC Groningen te zijn, is uit niets gebleken dat dit (mede) aanleiding is geweest tot het ontstaan van de vechtpartij.


*
Vier lichtgewonden bij aanrijding door voorrangsfout

TYNAARLO. Bij een verkeersongeval op de kruising van de Vriezerweg met de afrit A-28 in Tynaarlo, raakten zondagmorgen vier personen lichtgewond. Een 81 jr. automobilist uit Beilen reed over de afrit en verleende op de kruising geen voorrang aan een auto, bestuurd door een 42 jr. man uit Schipborg. Door de aanrijding raakte het 8 jr. zoontje van de man uit Schipborg lichtgewond. Ook de 81 jr. man, zijn echtgenote en een passagiere raakten lichtgewond. Alle gewonden werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.


*
Alcohol in het verkeer

TER AARD. Op de Ten Aardseweg in Ten Aard kon de politie zaterdagavond door de hulp van een getuige een zwaar beschonken automobilist aanhouden. De getuige had de man, een 46 jr. inwoner van Assen, slingerend zien rijden en via de GSM de politie gewaarschuwd. Voordat de politie arriveerde had de getuige de zijn auto voor die van de dronken man gezet en diens autosleutels afgepakt. Toen de politie kwam lag de dronken man te slapen achter het stuur. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van maar liefst 2,4 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

WESTERBORK/SMILDE/BEILEN. Zaterdagavond en nacht, hield de politie op de Hoogeveenseweg in Westerbork, de Hoofdweg in Smilde en de Domoweg in Beilen alcoholcontroles. Van de 292 bestuurders die een blaastest moesten afleggen bleken er drie gedronken te hebben. Slechts een 23 jr. man uit Westerbork had teveel gedronken. Bij hem werd een alcoholgehalte vastgesteld van 0,6 promille.


*
Vlucht eindigt in water

COEVORDEN. Een 14 jr. jongen die op zijn oude bromfiets probeerde te ontkomen aan de politie, is zaterdagmiddag aan de Ballast in Coevorden met brommer en al in het water gereden. De politie plukte ze er uit, nam de bromfiets in beslag en leverde de jongen, die behoorlijk onder de indruk was, met een boete van f. 60,- af bij zijn ouders.


*
Inbraken in autos

ASSEN. In de nacht van zaterdag op zondag werd er in Assen ingebroken in vier autos die geparkeerd stonden aan de Maria in Campislaan en de Ruysdaelstraat. Uit de autos verdwenen de radios.


*
Inbraken

COEVORDEN. Tussen zaterdagmiddag en -avond werd er ingebroken in twee woningen aan de Prins Bernhardlaan en de Esschenbruggerdijk in Coevorden. De bewoners waren niet thuis. Men kwam binnen door het forceren van een raam. Voor zover bekend werd er niets gestolen.

MEPPEL. Zaterdagavond werd er ingebroken in een woning aan de Brandemaat in Meppel. Men kwam binnen door een raam te forceren. Uit de doorzochte woning worden o.a een munten- en postzegelverzameling vermist.

EMMEN. In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in een school aan de Kuifleeuwerik in Emmen. Een raam werd ingegooid en uit een kast werden twee videorecorders gestolen.


*
Zakkenrollers

ASSEN. In winkels aan de Nobellaan en de Van Riebeeckstraat in Assen werden zaterdag oudere dames bestolen van hun portemonnee. De dames hebben geen van beiden gemerkt dat hun portemonnee uit de tas werd gepakt. Wel herinneren ze zich dat ze in de winkels op een bepaald moment werden afgeleid oor een vrouw. Mogelijk dat een mededader op dat moment de portemonnees heeft gestolen.


*
Auto gestolen

ASSEN. Bij een bedrijf aan de Plesmanstraat in Assen is in de nacht van zaterdag op zondag een rode Opel Kadett gestolen.


*
Winkeldief aangehouden

ASSEN. Een 44 jr. man uit Assen werd zondagmiddag aangehouden in het centrum van zijn woonplaats nadat hij bij een supermarkt aan het Koopmansplein twee truien en een waterkoker met een gezamenlijke waarde van bijna f. 200,- had gestolen. De man vluchtte hard rennend de winkel uit. Hij had echter pech dat twee naburige winkeliers dit zagen en de achtervolging inzetten. Toen de dief struikelde was het voor de twee mannen een koud kunstje hem te pakken en over te dragen aan de politie.


*
Inbreker overlopen

ASSEN. De 29 jr. bewoner van een bovenwoning aan de Oudestraat in Assen betrapte zondagmiddag op heterdaad een nog onbekende man die bij hem had ingebroken. De bewoner lag nog op bed en hoorde wat lawaai. Toen hij zijn woonkamer binnenliep stond daar een man die net wat kleingeld in zijn zak stopte. De bewoner greep de inbreker beet maar moest hem weer loslaten omdat deze een spray in zijn gezicht spoot. De inbreker vluchtte weg. Het bleek dat hij de voordeur had opengebroken. Een zoekactie door de politie bleef zonder resultaat.


*
Schuur afgebrand

NIEUW DORDRECHT. Waarschijnlijk tengevolge van kortsluiting is in de nacht van zaterdag op zondag bij een woning aan de Bladderswijk Oostzijde in Nieuw Dordrecht een schuur afgebrand. De bewoner raakte daarbij gewond en een puppy verloor het leven.
De bewoner ontdekte zelf de brand doordat door een stroomstoring zijn wekker begon te piepen. In de schuur lag een moederhond met 7 puppys onder een verwarmingslamp. Toen de bewoner i.v.m. de stroomstoring wilde kijken hoe het met de puppys was, ontdekte hij de brand. Zijn eerste aandacht was gericht op het redden van de honden. Hierbij liep hij zelf tweedegraads brandwonden op aan een arm. Eén puppy overleefde de brand niet. De moederhond en de overige puppys werden door een dierenarts behandeld. De man, en zijn zwangere echtgenote, gingen voor onderzoek en behandeling naar het ziekenhuis. Ze konden later weer naar huis. De schuur ging verloren.


*
Politie voert charge uit tegen vechtersbazen

ZUIDWOLDE. Een politiemacht van twaalf agenten met twee diensthonden heeft zondagochtend tegen 05.00 uur op de Hoofdstraat in Zuidwolde met een charge twee groepen vechtersbazen moeten scheiden. Hierbij kregen meerdere lieden klappen en/of een beet van een politiehond. Na een feestje in een zaal van een plaatselijke horecagelegenheid, werd er door meerdere deelnemers nog wat nagezeten in het café. Daar kregen door nog onduidelijk reden op een bepaald enkele feestgangers ruzie met wat plaatselijk cafégangers Dit ontaardde in een vechtpartij. Dit verplaatste zich naar buiten. De inmiddels gearriveerde politie probeerde de zaak te sussen doch zoals zo vaak keerde de agressie zich massaal tegen de politie. Nadat beide groepen gescheiden waren keerde de rust weer. Inmiddels hebben enkele mensen aangifte gedaan van mishandeling. De politie zoekt uit wat er is gebeurd.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 8216 '
Lees ook