Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten zondag 20 februari 2000 tot 15.45 uur 15:44 zondag 20 februari 2000

Ernest Zinsmeyer 0622 662875

NIEUW-AMSTERDAM
Bromfietser onder invloed
Zaterdagnacht tegen 5.30 uur trof de politie op de Vaart een 17-jarige bromfietser uit Erica aan, die daar met hoge snelheid en veel lawaai rondreed. De jongeman bleek te hebben gedronken. Hij blies 280, ongeveer 0,65 promille. Zijn bromfiets is voor een technisch onderzoek ingenomen.

HOOGHALEN
Automobilist onder invloed
Zaterdagavond omstreeks 23.15 uur trof de politie een 55-jarige man uit Emlichheim (D) met zijn auto op de Smilderweg aan, die stevig gedronken had. Bij de ademtest blies hij 830, zo'n 1,9 promille. Het rijbewijs is hij kwijt, en in afwachting van de betaling van de boete, waarover nog overlegd moet worden met Justitie, staat zijn auto achter het bureau.

MEPPEL
Fietsendieven opgepakt
Zaterdagnacht tegen 4.30 uur zagen te voet surveillerende agenten op het Prinsenplein dat een 19-jarig meisje en een 21-jarige jongeman, beiden uit Meppel, met een fiets aan de haal gingen. Daarvoor werd het fietsslot verbroken. De twee zijn aangehouden, en na verhoor met een snelrechtdagvaarding de straat weer op gestuurd.

COEVORDEN
Bromfietsdieven aangehouden
Zaterdagnacht kregen agenten in Coevorden de melding dat er een bromfiets van achter het politiebureau zou worden gestolen. Terwijl ze aan kwamen rijden zagen ze drie verdachten wegrennen, een van hen met een bromfiets aan de hand. De drie zijn allen aangehouden, en voor een nader onderzoek ingesloten. De verdachten zijn twee 16-jarige jongens en een 19-jarige jongeman, allen uit Coevorden.

WONINGINBRAKEN
Verspreid over de regio zijn zaterdag, zowel overdag als 's avonds en 's nachts 7 woninginbraken gepleegd.
Zaterdagmiddag werd een woning aan de Amerika in Een bezocht door inbrekers. Zij kwamen binnen door het slot van de voordeur te forceren. De 49-jarige bewoner mist een witte Sony videocamera met toebehoren en een geldbedrag.
Zaterdagavond is in een flatwoning aan de Veenluydenstraat in Hoogeveen ingebroken. De voordeur is opengebroken. De bewoonster mist een stereoset en cd's.
Bewoners van de Drostenstraat in Zuidwolde zagen zaterdagavond omstreeks 23.00 uur twee figuren met een zaklamp lopen in een woning in deze straat waarvan de bewoners met vakantie zijn. De politie werd gewaarschuwd. Toen deze na nog geen twee minuten ter plaatse was, bleken de daders al te zijn gevlogen. De woning is ook verder niet doorzocht. Kennelijk zijn de daders gestoord door het alerte optreden van de buurtbewoners en de politie die snel ter plekke was. Zaterdagavond is een woning aan de Boerhoorn in Oosterhesselen opengebroken. De daders braken een raam aan de achterzijde open. De gehele woning is doorzocht. De 54-jarige bewoner mist geld en sieraden.
Een 73-jarige bewoner van Het Oosterveld in Hoogeveen merkte bij thuiskomst dat in zijn huis was ingebroken. Een raam bleek geforceerd, en de man mist een geldbedrag.
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan het Lodewijk Napoleonplein in Assen. De 32-jarige bewoonster merkte bij thuiskomst dat de achterdeur was geforceerd. Uit de woning is onder meer een tv en een stereoset weggenomen.
Zaterdagnacht tussen 1 en 7 uur is ingebroken in een woning op het terrein van Hendrik van Boeijenoord. Uit dit pand is een tv en een moviebox gestolen.

EMMEN
Inbraak tankstation
Zaterdagnacht rond 3.45 uur is een raam vernield van een tankstation aan de Emmerweg. De 50-jarige eigenaar, die boven de zaak woont, ging onmiddellijk naar beneden, en liep de winkel in. Daar stond een man met een vuilniszak met rookwaar. Het rolluik waar de kast met rookwaar mee was afgesloten, was geforceerd. De eigenaar sommeerde de inbreker dat hij moest blijven staan. Toen deze probeerde te vluchten sloeg de eigenaar hem met een stok op zijn hoofd. De inbreker liet de zak met rookwaar vallen en vluchtte, met twee mededaders die buiten stonden, in de richting van de Ravelijn.

ASSEN
Inbraak kiosk
Zaterdagnacht is ingebroken in een kiosk aan het Stationsplein. De deur bleek te zijn opengebroken. De eigenaar moet nog inventariseren wat er is weggenomen.

EMMEN
Winkeldiefstal
Zaterdagmiddag rond 14.00 uur is een 13-jarig meisje uit Gees aangehouden wegens de diefstal van een make-upstick ter waarde van 19 gulden. Dat gebeurde in een drogisterij in de Hoofdstraat. Ze gaat het HALT-traject in.

HOOGEVEEN
Winkeldiefstal
Zaterdagmiddag omstreeks 15.00 werd een 14-jarige jongen uit Hoogeveen betrapt bij de diefstal van een pakje sigaretten in een supermarkt in de Hoofdstraat. Voor hem geen HALT omdat hij inmiddels al een bekende van de politie is.

MEPPEL
Winkeldiefstal
Zaterdagmiddag tegen 15.00 uur bleek dat twee meisjes in een kledingzaak in de Hoofdstraat elk een T-shirt hadden gestolen. De eigenaar van de winkel gaf het signalement van deze twee door aan de politie. Tijdens een zoektocht in het centrum kwam een viertal jongeren met de twee jeugdige daders naar de politie. Zij hadden het signalement meegekregen in de winkel en waren ook op zoek gegaan. zij hadden de twee in een winkel aangetroffen en vervolgens overgedragen aan de politie. De twee meisjes, elk 12 jaar oud en woonachtig in Meppel, worden doorverwezen naar HALT.

ASSEN
Winkeldiefstal
Zaterdagmiddag omstreeks 16.30 uur is een 41-jarige man uit Gasselte aangehouden wegens de diefstal van tuinartikelen in een bouwmarkt aan de Claes van Gorcumstraat. De man, van buitenlandse afkomst, verklaarde dat hij de diefstal pleegde om zo snel mogelijk aan een verblijfsvergunning te komen.

DALEN
Verdachten vernieling aangehouden
Zaterdagavond rond 23.00 uur zijn ramen vernield op het NS-station. Kort daarna trof de politie een groep van vijf jeugdigen in de omgeving aan, die aan de signalementsomschrijvingen voldeden. Twee van hen bleken de ramen te hebben vernield. Een van hen, een 19-jarige jongeman uit Dalen, kreeg een snelrechtdagvaarding. De ander, een 14-jarige jongen uit Dalen, is doorverwezen naar HALT.

PESSE
Bromfiets in brand
Zaterdagnacht tegen 0.30 uur is op de Oostering een bromfiets in brand gestoken. De eigenaar, een jongeman uit Pesse, had de bromfiets een uur eerder achter het dorpshuis gezet. De brandweer bluste de brand.

NIEUW-AMSTERDAM
Ruit vernield; verdachte aangehouden
Zaterdagnacht tegen 4.30 uur is een ruit vernield van een drogisterij aan de Vaart. De dader kon op aanwijzingen van getuigen door de politie uit een shoarmazaak vlakbij worden gehaald. De verdachte, een 23-jarige man uit Amsterdam, verkeerde stevig onder invloed van drank. Hij krijgt een snelrechtdagvaarding en kan een rekening verwachten.

VRIES
Vechtpartij
Zaterdagnacht omstreeks 5.00 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Tynaarlosestraat. Ter plekke gekomen lag een jongeman uit Eelde op straat. Hij zou door drie man in elkaar zijn geslagen. Voor hem werd een ambulance geregeld en hij is overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis. Na behandeling kon hij weer huiswaarts. De daders waren inmiddels verdwenen en zijn ondanks een zoekactie niet aangetroffen. Het is nog niet bekend of de jongeman uit Eelde aangifte doet.

ASSEN
Diverse vernielingen en baldadigheid
Zaterdagnacht tegen 5.30 uur treft de politie op de rijbaan van de Nobellaan ongeveer 40 winkelkarretjes aan. Deze zijn weer teruggezet. Kort daarna komt er een melding van een brandende auto op de Stadhouderslaan. Daar ligt een brandende Fiat Panda op z'n kant. De brandweer bluste de brand. Het is nog niet bekend hoe deze auto daar is terecht gekomen. Later op de nacht blijken er langs het Kanaal auto's te zijn vernield. Op een auto staan voetstappen. Van een ander is een ruit ingeslagen, en een derde heeft zand in de brandstoftank.

GASSELTE
Auto-inbraak
Zaterdagnacht is een auto aan de Stuifzandlaan opengebroken. De 24-jarige eigenaar mist zijn radio-cdspeler. Het portierslot bleek te zijn vernield.

.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 8485 '
Lees ook