Persberichten zondag 10 januari tot 16.00 uur
15:48 zondag 10 januari 1999

Ernest Zinsmeyer 0622 662875

WIJSTER
Auto tegen boom
Vrijdagmiddag rond 15.30 uur botste een 28-jarige Emmenaar op het Hamveld met zijn auto tegen een boom. Bij het tegenkomen van een andere automobilist moest hij uitwijken, en kwam naast de rijbaan terecht. De bestuurder en een van zijn mede-inzittenden, een 20-jarige Emmenaar, raakten gewond en werden per ambulance overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. Na controle mochten zij het ziekenhuis weer verlaten.

RODEN
Frontale aanrijding twee auto's met vijf gewonden Vrijdagmiddag rond 13.45 reed een 48-jarige automobiliste uit Norg over de Trambaan. Kennelijk doordat er iets los achterin de auto lag keek ze achterom en stuurde daarbij haar auto naar links. Daardoor kwam ze op de linkerweghelft terecht en botste frontaal tegen een auto, die werd bestuurd door een 31-jarige man uit Heerlen. Bij dit ongeval raakten ook nog enkele mede-inzittenden gewond, waaronder een 73-jarige man en een 74-jarige vrouw uit Norg. In totaal zijn vijf betrokkenen naar het RKZ in Groningen overgebracht. Van de vijfde gewonde zijn geen gegevens bekend, en het letsel is ook niet bekend.

DE WIJK
Auto tegen boom, bestuurder onder invloed alcohol Vrijdagnacht rond 1.00 uur is een 41-jarige man uit Zuidwolde op de Leijenweg tegen een boom gebotst. Daarbij liep hij diverse botbreuken op. De brandweer heeft het dak van de auto verwijderd. Daarna kon hij worden overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Omdat het vermoeden sterk aanwezig was dat de man alcohol had gedronken is van hem een bloedproef afgenomen.

BARGER-COMPASCUUM
Aanrijding met letsel
Zaterdagmorgen rond 7.45 uur reed een 20-jarige man uit Barger-Compascuum over het Verlengde Oosterdiep Westzijde. Uit tegengestelde richting naderde een 18-jarige bromfietser uit Ter Apel. De automobilist sloeg linksaf de St. Jozefstraat in en zag daarbij de bromfietser niet. Er ontstond een frontale aanrijding waarbij de bromfietser achter de auto terecht kwam. Hij is overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen met nog onbekend letsel.

EMMEN
Diefstal auto
Zaterdagnacht rond 1.00 uur merkte een 53-jarige man uit Klijndijk dat zijn auto was gestolen. De auto stond geparkeerd op de Noordbargerstraat. Ook bleken de autosleutels uit zijn jaszak te zijn weggenomen. De jas hing in de garderobe van een horecagelegenheid waar die avond een receptie was.

ZUIDLAREN
Inbraak in auto
Zaterdagnacht is aan de Brink ingebroken in de auto van een 21-jarige man uit Kropswolde. Het slot van een van de portieren was geforceerd. Uit de auto is de radio-cdspeler, zonder front, weggenomen, en een hoeveelheid benzine en olie.
Bovendien is de gehele hoedenplank met daarin enkele luidsprekers, weggenomen.

HOOGEVEEN
Inbraak in auto
Vrijdagavond rond 23.00 uur merkte een 43-jarige man uit Hoogeveen, dat er in zijn auto was ingebroken. Deze stond geparkeerd aan de Europaweg. Uit de auto is de radio-cd-speler weggenomen. Een van de zijruiten bleek te zijn ingeslagen.

ASSEN
Inbraak in auto
Aan de Stadsbroek is een geparkeerde auto opengebroken. De 37-jarige eigenaar uit Assen mist zijn GSM-telefoon.

KLAZIENAVEEN
Inbraak in auto
Vrijdagnacht is aan de Voeghoutenstraat een geparkeerde auto opengebroken. Uit de auto, eigendom van een 25-jarige man uit Klazienaveen, werd de radio gestolen. Kennelijk heeft de dader nog getracht de auto te starten. In het contactslot werd nog een gedeelte van een schroevendraaier aangetroffen.

EMMEN
Woninginbraken
Vrijdagmiddag om 15.00 uur kwam een 20-jarige bewoonster van de Statenweg er achter dat er ongewenst bezoek in haar huis was geweest. Vermoedelijk heeft de dader kans gezien door middel van de flippermethode de buitendeur te openen. In de woning werd een sieradenkistje opengebroken. Er is nog niet precies bekend wat er is weggenomen. Vrijdagavond om 22.30 merkte een 46-jarige bewoner van het Eendenveld bij thuiskomst dat er was ingebroken. De tuindeur bleek te zijn opengebroken. Uit de woning werden een spelcomputer, een videorecorder en een tv weggenomen.
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Oldengaarde. Het is niet bekend hoe de dader of daders zijn binnen binnengekomen. Uit de woning mist de 46-jarige bewoonster enkele cheques, een geldbedrag, een rijbewijs en enkele bankpasjes.

BEILEN
Woninginbraak
Vrijdagavond tussen 20.00 en 00.30 uur is ingebroken in een woning aan de Smalbroek. De 45-jarige bewoner zag bij thuiskomst dat een zijdeur was opengebroken. Uit de woning werden sieraden weggenomen, en een geldbedrag.

MEPPEL
Woninginbraak
Zaterdagavond rond 21.45 merkte een 45-jarige bewoner van de Jan Steenstraat dat in zijn woning was ingebroken. Om binnen te kunnen komen heeft de dader een keukenraam verwijderd. Uit de woning is een tv weggenomen, een geldbedrag, een fototoestel en enkele cd's.

COEVORDEN
Jeugdige winkeldief opgepakt
Vrijdagmiddag om 17.00 uur is aan de Friesestraat een 13-jarig meisje uit die plaats aangehouden wegens winkeldiefstal. Ze had goederen gestolen ter waarde van
F 17,90. Deze zaak wordt afgewerkt via het HALT-traject.

RODEN
Winkeldief aangehouden
Zaterdagochtend rond 9.30 uur is bij een supermarkt aan de Heerestraat een 68-jarige man uit Roden aangehouden wegens diefstal van levensmiddelen. In overleg met Justitie is de man een boete opgelegd van F 300.- Als deze wordt betaald is de zaak afgedaan.

VALTHERMOND
Dader vernieling aangehouden
Zaterdagavond omstreeks 21.00 uur is aan De Wieke een 25-jarige man uit Valthermond aangehouden wegens vernieling van enkele ruiten van een woning in die straat. Omstanders hielden de man vast en droegen hem over aan de politie. De man is overgebracht naar het bureau in Emmen, waar deze zaak met snelrecht is afgedaan. De man kwam tot zijn daad onder invloed van drugs, waarbij hij "doordraaide".

ZUIDLAREN
Dader vernieling aangehouden
Zaterdagnacht rond 3.30 uur is een 26-jarige man aangehouden wegens vernieling van een ruit van een café aan de Stationsweg. Na zijn aanhouding draaide man door en begon zich hevig te verzetten tegen de politie. Vervolgens is hij geboeid overgebracht naar het bureau, De man gaf bij zijn verhoor aan dat hij zich van de vernieling niets meer wist te herinneren, en dat hij veel alcohol had gebruikt in combinatie met XTC. Na zijn verhoor kreeg hij een snelrechtdagvaarding mee.

HOOGEVEEN
Geheime zenders uit de lucht gehaald
Zaterdagmiddag zijn bij een controle twee geheime zenders uit de lucht gehaald. Naar aanleiding van klachten van het nabij gelegen vliegveld werden de zenders opgespoord met een peilwagen van de Radio Controledienst.
Aan de Zenithlaan werd "Malle Japie" het zwijgen opgelegd. De zender is in beslag genomen; de 23-jarige eigenaar kreeg een proces-verbaal. Aan de Wethouder Robaardstraat werd de zender "Mustang" van een 24-jarige vrouw uit Hoogeveen uit de lucht gehaald. De zendinstallatie is in beslag genomen, en de eigenares kreeg een proces-verbaal.

SNELHEIDSCONTROLES
Vrijdag zijn op diverse plaatsen in Drenthe snelheidscontroles uitgevoerd.
Vrijdagmiddag zijn op de N 375 in Ruinen 430 auto's gecontroleerd. Daarvan bleken er 49 te snel te hebben gereden. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 80 km/u. De hoogste snelheid was 120 km/u. Op de Hoofdlaan in Assen zijn 175 auto's gecontroleerd, waarbij 29 overtreders zijn genoteerd. De snelste reed hier 71 km/u waar 50 km/u is toegestaan.
Op Het Kanaal in Assen zijn 200 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 4 te snel bleken. Hoogst gemeten snelheid hier was 64 km/u. Op de Meentgoorn in Assen zijn 166 voertuigen gecontroleerd. Daarvan kregen er 12 een proces-verbaal. De snelste reed hier 69 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

MEPPEL
Dader bommelding aangehouden
Vrijdagmiddag rond 17.00 uur kwam bij de politie een bommelding binnen. Een man vertelde dat er een bom was geplaatst in een flat aan het Troelstraplein, die om middernacht zou ontploffen. De bom zou zijn geplaatst wegens ongenoegen over de afbraak van deze flat. Uit voorzorg zijn bomverkenners van de politie opgeroepen, die de flat hebben onderzocht. Daarbij is niets aangetroffen. Kort na middernacht kwam er wederom een telefonische melding, dat de bom nu over een half uur zou ontploffen. Direct na dit telefoontje kon de melder, een 21-jarige man uit Meppel, worden aangehouden door politie. Hij bekende de valse melding te hebben gedaan, uit onvrede over het feit dat deze flat zou worden afgebroken, en de flat waar hij woonde niet. Voor het doen van een valse melding kreeg de man een proces-verbaal. Er wordt nog overwogen om de schade die door deze valse melding is ontstaan, op de man te verhalen door middel van een civiele vordering.

info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

Deel: ' Politiebericht Drenthe - 9118 '
Lees ook